Gjest earlgrey Skrevet April 17, 2007 Rapporter Share Skrevet April 17, 2007 Hei! Jeg har fått tak i en leirgryte (faktisk 149 kr på Dags Marked) og har de siste ukene eksperimentert med nydelige middager i denne. Første punkt er uansett å sette gryten og lokket i vann i ca 15 minutter først. Deretter kutte opp grønnsaker - gulrøtter, poteter, kålrabi, persillerot, pepperrot... bare fantasien setter grenser her. Av og til med tomater eller tomater på boks, med litt ekstra chillipulver. Tørkede bønner av forskjellig slag som har ligget i vann natten over (da må litt ekstra vann tilsettes). Og kjøtt: kylling, koteletter, knoker - hva som helst mmmm - det blir fantastisk mørt. Legges oppå sengen av grønnsaker. 175 grader, 1,5 timer på rist nederst i ovnen. Det kommer masse kraft fra grønnsakene og vannet som gryten ble "satt inn med", så saus er helt unødvendig. Salt og pepper kan trenges. Maten gjør seg selv, og det blir lette, nydelige middager. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar