Gå til innhold

Asparges


Gjest Lillevenn

Anbefalte innlegg

Gjest Lillevenn

Ja, siden det er sesong for asparges så lurte jeg på om det er noen som har noen tips på tilberedning? Tenke meg å prøve de på grillen idag som et tilbehør, men kanskje et eller annet sammen den i folie feks? Noen som har prøvd det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fullfres

Jeg fant en oppskrift på matprat.no i går, som jeg har tenkt å prøve neste gang vi griller. Grillet asparges med sitronolje. Du finner den her:

 

http://www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=10917&mnu1=&mnu2=

 

Går sikkert an å knipe litt på oljemengden.

 

Ellers er det jo godt med spekeskinke eller fenalår rundt aspargesen.

 

Må jo passe på å spise denne deilige grønnsaken nå mens den er lett å få tak i og har sivilisert pris!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fru luna

Knekk av nedre endre med hendene der de naturlig knekker (unngå trevlene nederst). Nå trengs ingen skrelling - noen skreller stammene. Dampkoke eller koke i vann i 2-3 minutter (tid avhenger av tykkelse) og så umiddelbart overføre til iskaldt vann (MED isbiter for superrask avslutning av kokeprosessen). Da er smaken, sprøheten og fargen bevart. Sever med appelsin saus, revet appelsinskall eller som den er. Kan ikke bli bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...