Gå til innhold

ingers rugbrød


Gjest godtemumsen

Anbefalte innlegg

Gjest HildeAstrid

Heisan - her er oppskriften på Ingers Rugbrød.

 

INGERS RUGBRØD

 

2 Brød i tolitersformer, eller 3 brød i halvannenliters

 

1,3 kilo sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 strøkne ts salt

9 dl hvetekli

1,8 – 2 l vann ( eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann)

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

 

Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs. Forhev deigen i 1 time, slå den ned og hev ytterligere i 30 min. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett.

 

Skal ikke etterheves, men settes i ovn på 220 grader i underkant av 1 time. Ved varmluft 200 grader, samme steketid.

 

Det kan være lurt å skjære brøde opp i skiver og fryse i posjonspakker.

 

Lykke til.

 

Hilsen Hilde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest HildeAstrid
Det hørtes godt ut og må prøves. Noen som vet hvor mange kalorier pr 100 g?

 

 

Det er 204 kcal pr 100gr. iflg GR.

 

 

Ja-dette er det originale brødet.

 

Hilsen Hilde:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest godtemumsen

tusen tusen takk. mmmmmm nå gleder jeg meg til i morgen, det er så mange som skryter av at brødet er så godt. nybagt rugbrød med nyrørt sylte av søte villbringebær mmmmmmm.(litt påvirka av homer simpson. hehe simpsons the movie kan anbefales)

 

stor klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...