Gå til innhold

Dette er mitt brød, er dette virkelig så gæli da??


Gjest Okinawa

Anbefalte innlegg

Dette brødet pleier jeg å lage. Godt hjemmebakt brød.

 

Men er dette fryktelig usundt brød???

 

1 liter ekstra lett melk

1 liter skummet kulturmelk

2 pk fersk gjær

2 ss mørk sirup

30 dl hvetemel

16 dl sammalt hvete fin

4 dl sammalt rug grov

4 dl sammalt rug fin

3 dl linfrø

1 desj salt

 

Dette gir meg 4 saftige gode brød i langpanna....................

 

men det er vel fyfy sikkert??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si at jeg også kun reagerte på gjær.. Det var mye... Husk at når dere dobler en oppskrift skal man aldri doble gjær mengden... i alle fall ikke hvis man bare dobler... Et tips for å få vekk det som kalles gjærsmaken er å la de heve opp en gang for så å slå dem ned og la dem heve en gang til.. (Selvfølgelig før du har dem i formen.. :P )

 

Hvis du vil ha det litt sunnere kan du jo bytte litt av hvetemelet med fibra, det gjør jeg i både pizza og brød. Samme konsistens men mye sunnere og grovere, og dermed metter det også mer.

 

Bare mine tanker, og husk selv om det kan være flere kalorier i en ting, trenger det ikke å være mindre sundt... Også sunne ting har kalorier i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, mindre gjær...jo, vel, jeg har egentlig aldrig tengt over at det kanske er litt mye. Kan prøve med 1 pk neste gang.

Og Fibra, det har jeg aldrig brukt, så jeg ska se om jeg finner på butikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...