Gå til innhold

Potet- og purreløksuppe


Gjest ECK

Anbefalte innlegg

Denne lagde jeg i dag, egen oppskrift, men inspirert av andres:

 

400 gram potet

1 rot av en purreløk (hos meg ble det ca 70 gram)

50 gram matfløte

1 hønsebuljongterning

 

salt og hvit pepper etter smak.

 

Skjær potetene og purreløken i små biter og kok det til det er blitt mørt. Bruk vann til det så vidt dekker grønnsakene.

 

Når det er kokt, heller du av vannet i en skål (ikke kast det) og bruker stavmikseren rett i gryta for å lage en puré av grønnsakene.

 

Hell opp i fløten og spe med vannet du kokte grønnsakene i til du får en passe konsistens. Rør i hønsebuljongterningen og smak til med salt og hvit pepper.

 

Jeg har regnet ut at dette blir ca 8,5 dl suppe.

 

Kaloriinnhold er 53 kalorier pr. dl. med den tykkelsen jeg valgte. Hvis du velger mer eller mindre vann, så kan det være greit å vite at innholdet i matvarene er 454 kalorier totalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...