Gå til innhold

Ris/pasta fordobles når den kokes?


Gjest Faith

Anbefalte innlegg

Heihei!

 

Jeg bare lurte på noe ang. ris og pasta. Er det sånn at mengden dobles når man koker den? Altså, f.eks jeg måler opp 1 dl tørr ris. Vil risen da bli til 2 dl når den er kokt? Dette er jo meget viktig i forhold til telling av kalorier. Jeg fikk nemlig opp 600 kcal for 175 gram ris. Kan dette stemme?

 

Hilsen meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg koker 60 gram tørr ris, og det blir 100 gram kokt, men er litt forskjellig på de forskjellige typene tror jeg, for i kursbok 1 så står det at 40 gram tør ris blir 100 gram kokt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lillejanne

Du skal også veie det du putter i munnen, det vil si: vei maten når den er stekt/kokt. Maten mister mye vann under tilberedning. Og i dett tilfellet, er 100gram tørr ris mange flere kcal enn kokt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...