Gjest schnella Skrevet Oktober 25, 2007 Rapporter Share Skrevet Oktober 25, 2007 Noen som vet om en god og mager saus som jeg kan bruke til ørret og laks? Har prøvd Lofoten fiskesaus , men synes det blir litt for mye kalorier. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fullfres Skrevet Oktober 26, 2007 Rapporter Share Skrevet Oktober 26, 2007 Dette er en kald saus som jeg synes smaker godt til både kokt og stekt fisk: Rømmekolle/ekstra lett rømme smakes til med enten bostonagurk/sennep/salt/pepper/en klype sukker eller finklippet dill eller persille/løkpulver/sitron,/pepper/salt/en klype sukker God middag! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest spiffie Skrevet November 6, 2007 Rapporter Share Skrevet November 6, 2007 Hei, her er en fiskemiddag med saus som jeg pleier å lage av og til. Den er knallgod og brukes som regel til søndagsmiddag Er ikke helt sikker på mengde i farta... Grønnsaker: 1. potet, gulrot og kålrot skjæres i biter - kan evt. også bruke sellerirot, persillerot og/eller pastinakk i tillegg. 2. litt bacon eller røkt kjøtt skjæres i biter 3. hakk løk og hvitløk 4. Brun alt i en kasserolle med litt olje, ha i timian, salt og pepper 5. Hell over buljong av en grønnsaksbuljongterning. Spe på med et par dl vann, evt hvitvin (lamberti pinio grigio anbefales!!!) 5. la koke til alt er mørt Fisk: bruk enten lettsalta torsk eller fersk torsk som du salter selv. Hvis den skal saltes pleier jeg å ha over litt salt og sukker og la ligge i et par-tre timer før jeg skyller og ovnssteker på ca 150 grader i 15-20 min. Skikkelig lettsalta torsk synes jeg det er best å trekke i vann for å unngå at den blir for salt. Saus: sil 2 dl væske av grønnsakene og ha i f.eks. en blender. Ha i ca 50 gram lettere philadelphia, ett fedd hvitløk, fersk persille og fersk dill + salt og pepper. Kjør di saus. Sinnsykt godt! Sausen kan vel sikkert lages til andre typer fisk, bare med bruk av buljong istedenfor kraften fra grønnsakene vil jeg tro. Dill passer jo fint til mye forskjellig fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest knasken Skrevet November 17, 2007 Rapporter Share Skrevet November 17, 2007 Saus:sil 2 dl væske av grønnsakene og ha i f.eks. en blender. Ha i ca 50 gram lettere philadelphia' date=' ett fedd hvitløk, fersk persille og fersk dill + salt og pepper. Kjør di saus. Sinnsykt godt! Sausen kan vel sikkert lages til andre typer fisk, bare med bruk av buljong istedenfor kraften fra grønnsakene vil jeg tro. Dill passer jo fint til mye forskjellig fisk.[/quote'] ojsann denne hørtes god ut... nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar