Gjest merete28 Skrevet November 27, 2007 Rapporter Share Skrevet November 27, 2007 Tenkte det kunne være på sin plass med en tråd om julemat... Mange av dere har sikkert mange "knep" og lure ideer på å få puttet inn en rekke "sunnere" varianter inn i den tradisjonelle julematen. Tenker selv at jeg må prøve å finne en balanse, litt usunt, og masse sunt.. hehe... Er det forresten noen som har forsøkt å bake med Splenda, fribol eller andre av disse "sunne" søtstoffene?? Hvordan ble resultatet... ? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nell Skrevet November 27, 2007 Rapporter Share Skrevet November 27, 2007 Har ikke prøvd denne - og husker ikke hvor jeg fikk den fra, men det er vel kanskje verdt et forsøk? 75 g soft light 150 g fribol 1 dl mager kesam 250 gram hvetemel 100 gram potetmel 1 ts bakepulver 1 ts hornsalt Fribol og smør røres hvitt. Rør i kesamen. Bland i det tørre. Stå kjølig og tildekket i ca 1/2 time. Kjevles og stikkes ut. Stekes ved 180 grader i ca 8 min. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nell Skrevet November 27, 2007 Rapporter Share Skrevet November 27, 2007 Det samme gjelder denne: 50 g smør eller margarin 2 egg 100 gr Fribol eller 2 ts flytende søtstoff 150 g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts malt ingefær 1 ts kardemomme 1 ts malt nellik 1/2 ts malt kanel 1/2 dl skummet melk Smør og strø en avlang kakeform (1,5 liter). Smelt smøret og la det kjølne. Visp egg og søtstoff/ Fribol til eggedosis. Rør i det smeltede smøret. Bland mel med bakepulver og krydder og ha det i røren. Bland til sist i melken. Hell røren i formen og stek den på 175 grader C i ca 40 minutter. Steker du kaken som muffins tar du 1 ss røre i hver muffinsform, Stekes da på 175 grader C i 12-15 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nell Skrevet November 27, 2007 Rapporter Share Skrevet November 27, 2007 Her er en tatt fra Fribol sin hjemmeside med litt modifikasjoner: 140 gr fribol 100 gr fibra fullkornshvetemel (møllerens) 1 egg 1/2 ts bakepulver 100 gr svisker (hakket) 1/2 ts natron 1/2 ts kanel 50 gr smeltet soft light eller brelett 2 ss skummetmelk 120 gr grove havregryn Alle ingredienser blandes unntatt havregrynene som blandes i deigen til sist. Legg bakepapir på en plate og fordel ut deigen i porsjoner på størrelse med en valnøtt. Det skal være god avstand mellom kakene da deflyter ut. Stekes ved 180 °C i ca. 8 min. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar