Gå til innhold

Lavt stofskifte og brokkoli


Gjest Anne m .
 Share

Anbefalte innlegg

Leste i siste Allers at vi som har for lavt stoffskifte ikke skal spise brokkoli. Av legen som svarer blir det opplyst at hvis stoffskifte er bare litt redusert kan man spise litt, men ikke ubegrenset. Jeg har gått over til mye brokkoli nå i stedet for potet for å gå ned i vekt. Men er det andre som vet hvorfor vi ikke skal spise brokkoli, kål osv. når stoffskifte er for lavt? Jeg trodde jo alle grønnsaker var bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hørtes helt rart ut. Ikke spise brokkoli som er så sunt da gitt. Står det ikke noen forklaring heller.

 

Og på en annen side. Funker det for deg så slutter du ihvertfall ikke med det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lest litt rundt på nett (nyskjerring og vil vite.. hehe) og fant en artikkel ang høyt homocysteinnivå i kroppen, noe som kan komme av lavt stoffskifte.

 

Da anbefaler legen at det nivået kan fås ned av kostholdet og her er deler av svaret der han fremhever brokkoli faktisk:

"Du spør om du kan få ned homocysteinverdien med kosthold og mosjon. Ja, det kan du. Kostholdet spiller en viktig rolle forutsatt at du ikke har noen mage/tarmsykdom eller har operert bort deler av tarmen, slik at opptaket av B-vitamin hindres. Vitamin B6 og folsyre finnes i de fleste frukter og grønnsaker, og kostholdet bør derfor bestå av mye grønnsaker, spesielt spinat, brokkoli, blomkål og salat. Vit B6 og folsyre finnes dessuten i rikelige mengder i gjær, lever, kjøtt, fisk og egg. Lang koketid ødelegger folsyren. Det går også an å ta folat og vit B6 i form av tabletter."

 

http://www.lommelegen.no/sl/slartikkel.asp?visart=8816

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...