Gjest rosmar Skrevet Mars 4, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 4, 2008 850 g fullkornshvetemel 300 g sammalt spelt 200 g grov rug 150 g lettkokte havregryn 1 pk tørrgjær litt salt ca 1,1 liter vann ( ca 38 grader ) 2 ss olje Jeg bruker kjøkkenmaskin. Bland det tørre, la maskinen gå mens du heller oppi vann og olje. Elt deigen i maskinen i ca 10 min. Deigen skal være ganske klissete. Heves til dobbel størrelse, ca 45 min. Slå deigen sammen i maskinen, ikke eltes lenge! Fordel deigen oppi 3 brødformer. Bruk en slikkepott til å "banke" deigen ned i formene, da får du et fint rutemønster. Hell litt mel over til slutt. Heves ca 45 min. Stekes på nest nederste rille, ca 175 grader i ca 45 min. For å sjekke om brødene er ferdig, banker du med fingeren for å høre om du får en fin, hul lyd. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SportyKristine Skrevet Mars 11, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 11, 2008 Vet du hvor mange kcal det er i en skive? Kan man bruke sammalt hvete fin? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest rosmar Skrevet Mars 11, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 11, 2008 Hei. Jeg kan godt regne det ut, men jeg bare bruker lista for matvarer her inne. Når jeg legger inn dagsrasjon for brød, velger jeg "hjemmebakt brød", så under der står det "fiberbakst". Tror ikke det kan skille så mye. Ellers kan du bytte ut mel med hviket som helst mel. Men hvis du går etter oppskriften, får du et brød som er laget utelukkende på grovt mel og fullkorn. Det er det veldig mye fiber i, og metter derfor ekstra godt. Ungene synes derimot det er bedre med et brød som ikke er så grovt. Så da lager jeg av og til to omganger, en med bare grovt og en som jeg bytter ut noe med hvetemel. Eller det blir kaptein Sabeltann-brød på butikken:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest NinniR Skrevet Mars 15, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 15, 2008 Ingers rugbrød har "reddet" meg. Har spist det hver dag i 6 mnd og er ennå ikke lei. det er saftig og godt, grovt, smakfullt og kan skjæres i tynne skiver. du kan bake det selv(oppskrift på nettet) eller kjøpe det hos enkelte bakerier(f.eks. Baker Hansen, Ultra). Siden det kan skjæres i tynne skiver og er veldig holdbart syns jeg det lønner seg å kjøpe dette brødet fremfor andre grovbrød, selv om det er litt dyrere i innkjøp(34,-). Lykke til! NinniR Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Angora Skrevet Mars 23, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 23, 2008 Jøss har de Ingers rugbrød på Ultra?? Det har jeg ikke sett. Det må jeg spørre etter neste gang!! For det er godt!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest NinniR Skrevet Mars 23, 2008 Rapporter Share Skrevet Mars 23, 2008 Ultra på Sandvika Storsenter har i hvertfall Ingers rugbrød. Da har de sikkert en generell avtale om å selge det i alle Ultra-butikker. Nam, nam... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar