Gjest toja Skrevet Desember 19, 2005 Rapporter Share Skrevet Desember 19, 2005 Man tager en kalkun på 5 kg og deler den i bryst, lår og vinger....... Kok lår og vinger (legg i skroget også, så får du ekstra god kraft) i saltet vann til det er godt mørt. Plukk kjøttet av bena, skjær det i tynne skiver og sorter i lyst og mørkt Legg det lagvis i en ildfast form med gelantin, salt og krydder (allehånde, nellik, ingefær og pepper). La den bli skikkelig gjennomvarm i mikroen (eller vannbad) så gelantinen smelter. Avkjøl under press. Legg i saltlake hvis det er nødvendig. Flat ut brystene. Jeg krydret mine med hvitløk, rosmarin og soltørket tomat (ikke spesielt julete, men veeeeeeldig godt). Rull sammen, pakk inn i f.eks et kjøkkenhåndkle og surr med bomullshyssing. Kok i saltet vann og avkjøl under press. Legg evt. i saltlake. Like god til middag som pålegg denne og krafta mi ble bare SÅ god. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå