Gå til innhold

Laget rull og sylte i helga jeg


Gjest toja
 Share

Anbefalte innlegg

Man tager en kalkun på 5 kg og deler den i bryst, lår og vinger.......

 

Kok lår og vinger (legg i skroget også, så får du ekstra god kraft) i saltet vann til det er godt mørt. Plukk kjøttet av bena, skjær det i tynne skiver og sorter i lyst og mørkt Legg det lagvis i en ildfast form med gelantin, salt og krydder (allehånde, nellik, ingefær og pepper). La den bli skikkelig gjennomvarm i mikroen (eller vannbad) så gelantinen smelter. Avkjøl under press. Legg i saltlake hvis det er nødvendig.

 

Flat ut brystene. Jeg krydret mine med hvitløk, rosmarin og soltørket tomat (ikke spesielt julete, men veeeeeeldig godt). Rull sammen, pakk inn i f.eks et kjøkkenhåndkle og surr med bomullshyssing. Kok i saltet vann og avkjøl under press. Legg evt. i saltlake. Like god til middag som pålegg denne og krafta mi ble bare SÅ god.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...