Gå til innhold

Grønnsaker og dip


Gjest mamz

Anbefalte innlegg

Hvordan lager dere denne dippen til grønnsakene? Høres veldig godt ut dette' date=' håper noen kan dele sin oppskrift....... :D

 

mamz[/quote']

Det er godt å blande kesam og biola. 50 g kesam og 100 g biola. Deretter kan du ha pulver i. Blandingen kesam og biola er god å bruke som erstatning for rømme på taco og pizza

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lille my

Det er også godt med kesam eller matyoghurt med hakket hvitløk, litt gressløk (hvis man har, kan erstattes med finhakket purre eller vårløk), litt salt og pepper og sitron. Nam nam :D For oss som elsker hvitløk i alle fall.

 

Det går selvfølgelig også an å prøve andre krydder, som paprika, sitronpepper eller litt friske krydderurter. Eller litt raspet agurk (kjempegodt med hvitløk - en slags lettvint tsatziki).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En enda magrere variant er å bruke melkeringe. Den inneholder kun 5,2 % fett.

Er litt tynn i konsistens, så den kan kanskje (har ikke prøvd selv) blandes med mager kesam, som jeg synes er i "fasteste" laget.

 

Alle disse Tine-variantene kan brukes:

 

Mager kesam - 1 % fett

Melkeringe - 5,2 % fett

Kesam original - 8 % fett

Matyoghurt- 8 % fett

Rømmekolle - 10 % fett

Lettrømme - 20 % fett

Seterrømme 35 % fett

Creme fraiche - 35 % fett

 

Så spørs det bare hvor magert man vil ha det.... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe som jeg synes funker bra er faktisk skummet cultura! Det blir litt for flytende konsistens da, men for meg gjør det ingenting.

Skummet cultura har bare 33 kcal pr 100 g også! Supert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen :)

 

 

Og jossa: dette var en fin oversikt, takk skal du ha :)

 

mamz

 

En enda magrere variant er å bruke melkeringe. Den inneholder kun 5' date='2 % fett.

Er litt tynn i konsistens, så den kan kanskje (har ikke prøvd selv) blandes med mager kesam, som jeg synes er i "fasteste" laget.

 

Alle disse Tine-variantene kan brukes:

 

Mager kesam - 1 % fett

Melkeringe - 5,2 % fett

Kesam original - 8 % fett

Matyoghurt- 8 % fett

Rømmekolle - 10 % fett

Lettrømme - 20 % fett

Seterrømme 35 % fett

Creme fraiche - 35 % fett

 

Så spørs det bare hvor magert man vil ha det.... :-)[/quote']

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...