Gjest Tonus Skrevet Februar 26, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2010 Ja, nå kommer det dumme spørsmålet; Skal vi registrere kaloriene for ja-grønnsakene vi spiser? Det har seg nemlig slik at jeg er sinnsykt frokostlei, og tenkte at jeg da kunne erstatte den vanlige frokosten med litt ris og grønnsaker kokt i buljong. Så at det var litt under 200 kcal i 100 gram kokt ris... det er da litt det, er det ikke;P Virker som om min elskede ris er en storsynder når det kommer til kalorier. Eller overdriver jeg da? Hvor mye ris skal man tillate seg å spise i et måltid? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest juridikum Skrevet Februar 26, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2010 JA-grønnsaker skal i utgangspunktet ikke legges til i kalroiberegningen. Bare husk at det er visse grønnsaker slik som mais, avocado (som strengt tatt er en frukt...) osv. som er litt-grønnsaker. Når det kommer til ris så er regelen at en "potetrasjon" er 150g potet eller 100g ris eller pasta. Dette gjelder riktignok til middag som i tillegg inneholder en del annet. Når du skal spise ris alene uten tilbehør (ser man bort i fra ja-grønnsakene) så kan du nok øke dette litt så lenge det ligger innenfor kalorigrensen. Jeg ville forresten også vert litt forsiktig med buljongen pga saltet som man får nok av ellers i maten. Kjøp såkalte "fond" som inneholder langt mindre salt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tonus Skrevet Februar 26, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2010 JA-grønnsaker skal i utgangspunktet ikke legges til i kalroiberegningen. Bare husk at det er visse grønnsaker slik som mais' date=' avocado (som strengt tatt er en frukt...) osv. som er litt-grønnsaker. Når det kommer til ris så er regelen at en "potetrasjon" er 150g potet eller 100g ris eller pasta. Dette gjelder riktignok til middag som i tillegg inneholder en del annet. Når du skal spise ris alene uten tilbehør (ser man bort i fra ja-grønnsakene) så kan du nok øke dette litt så lenge det ligger innenfor kalorigrensen. Jeg ville forresten også vert litt forsiktig med buljongen pga saltet som man får nok av ellers i maten. Kjøp såkalte "fond" som inneholder langt mindre salt.[/quote'] Jeg tåler uansett ikke for eksempel mais, men er veldig glad i gulrot og brokkoli osv. så dette var gode nyheter:D Skal se på det med "fond" da kanskje, men er en viss fare for at det da er laget til med maisstivelse som jeg ikke tåler da vel?:/ Heter det "fond" i butikken? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest juridikum Skrevet Februar 26, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2010 Dette er en type: http://knorr.no/#/produkter/fond-du-chef- , men det har kommet flere typer tror jeg:) Som du ser er det 8,2 g salt per 100g fremfor vanlig buljong som har 22,5 gram. Er ingen maisstivelse i som jeg kan lese. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tonus Skrevet Februar 26, 2010 Rapporter Share Skrevet Februar 26, 2010 Oj, det var en viss forskjell ja! Har faktisk ikke tenkt så veldig over saltinnholdet i slike ting, men jeg får kanskje heller gå til innkjøp av en slik da:) Takk skal du ha! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar