Gå til innhold

Supergod hjemmelaget naturell yoghurt.


Gjest tina79

Anbefalte innlegg

Hei!

Vil bare tipse om et supergod hjemmelaget naturell yoghurt. Den er mye stivere og mildere enn yoghurt man kjøper. Utrolig god med frukt og litt musli til.

Laget med H-melk inneholder: 66 kacl/100g

 

Kok opp 1 l melk. Det blir best med H-melk. Lett-melk kan også benyttes.

Magrere melk fungerer ikke så bra, fordi da blir yoghurten veldig sur i smaken og løs i konsistensen. Pass på at det ikke koker over, eller setter seg fast i kjelen.. blir mye gris..

Avkjøl melken til ca 37 gr. (Lunken, som til gjærbakst)

Ha i ca 2 ss annen yoghurt. Feks tine naturell.

Rør rundt, og hell på et stort glass eller i en mugge.

Sett muggen oppi en kjele med varmt vann.

Sett det hele inni stekovnen (ovnen skal ikke stå på), eller på et lunt sted. La det stå noen timer eller over natta.

Avkjøl i kjøleskap. Holdbar minst 2 uker, men pleier å bli spist opp lenge før.

 

NB: Hvis du avkjøler melken for mye, kan du varme den litt på nytt før du har i yoghurtkulturen. Den trenger da ikke å koke.

NB2:Hvis melken har stått over natta men ikke blitt stiv, har den vært for varm eller for kald. Varm forsiktig opp melken på nytt til 37 gr.(Melken må nå ikke koke, for da blir det klumper.) Ha i litt yoghurt, og sett den i vannbad noen timer til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...