Gå til innhold

USA tur, trenger "survival tips"


Gjest itje
 Share

Anbefalte innlegg

Om 3 uker drar jeg til Minniapolis, og skal være med i et ganske travelt opplegg. Gleder meg til reisen...men.....

 

Hva møter jeg der av mat som jeg kan spise uten å gå opp 5 kg på 10 dager?

Hører jo om ekstremt store porsjoner, masse fett etc etc.

Er det så galt som det høres ut, eller kan jeg finne normal mat uten skattekart :-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ninjastar

Hallo itje, det hørtes ut som en fin tur du skal på!

Svarene på de to siste spørsmålene dine er "ja", og "ja", vil jeg si.

Jeg har vært mange ganger i usa de siste årene, senest en uke i fjor (mens jeg også holdt på her inne og skulle slanke meg), og jeg skal også tilbake på vinterferie nå om to uker. En av grunnene til at jeg alltid gleder meg til å reise til usa, er dessverre all den gode maten. For meg er det vanskelig å være like flink som her hjemme, men litt "damage control" må man jo prøve på.

Fordelene med usa:

- mange matvarekjeder/restauranter har begynt med å oppgi kcal pr rett de har på menyen. Det er ofte langt mellom de magre rettene, men med oversikt på menyen kan man i hvert fall velge det minste ondet!

- det er mye utvalg hvis man ferdes i byene. Til lunsj kan man gå på steder som Subway og Quiznos, hvor de lager sandwichen slik du vil ha den, med bare magert kjøtt og uten fet dressing.

- mange steder tilbyr de relativt lette supper til lunsj, det kan være ok alternativ hvis man er på restaurant og ikke kan velge spisested selv.

- i usa er det helt vanlig ikke å spise opp maten sin (ja, det ER forferdelig store porsjoner mange steder), og fordelen med det, er at det er helt gjengs å legge igjen halvparten av maten, og heller be om doggy bag. Ingen ser rart på deg av den grunn. Og doggy bagen kan man jo bare ta med seg, og heller kaste på vei tilbake til hotellet.

- på alle drugstores (som finnes overalt) har de et utrolig utvalg i "diet bars". Ikke noe å anbefale sånn til vanlig, men det er veldig greit å ha noen "low calorie bars" med seg på lange dager på tur hvor mulighetene til sunne mellommåltider kanskje er begrenset.

- alle eggeprodukter kan ofte bestilles med bare eggehviter (omelett, eggerøre osv), og siden man får så store porsjoner, kan det være greit å gå for det magre eggehvitealternativet.

 

Ulempene:

- det er veldig mye godt i kategorien cookies, muffins osv tilgjengelig nesten overalt, og det krever ganske mye selvdisiplin å navigere utenom alle fristelsene. Kan være greit å ha tenkt gjennom på forhånd hvor mye man skal tillate seg pr dag (jeg har f.eks en grense på max to kaffe latte på Starbucks hver dag, eller max én cookie/muffin osv pr dag). Styr unna det du klarer, én muffin der borte inneholder gjerne 600 kcal.

- det er altfor vanlig med utrolig usunne og store frokoster der borte, ofte buffet. Ikke gå i pannekake-med-lønnesirup-fella, det finnes gjerne fruktsalater som alternativer.

- og som sagt, JA, det er store porsjoner. Og ofte er det bare kjøtt og poteter (fries), grønnsaker og salat må stort sett bestilles ekstra ved siden av. Kutt ut fries (som er default, men kan ofte byttes med vanlige poteter) og bestill ekstra grønt,så kommer du langt.

- da jeg var i New York i fjor, var det vanskelig å finne middagsporsjoner på restaurantene som var under 1000 kcal. Mange lå på 1500-2000 kcal. For en middag! Det er mer enn hele dagsbehovet mitt. Kombinasjonen store porsjoner og mye fett gjør nok utslaget. Så hvis dere skal spise mye på restuarant på kveldene, kan det være greit å holde et ekstra magert løp på dagtid. Ikke alltid man klarer å velge sunt på restaurant.

 

Det var de tipsene jeg kom på i farta! God tur og lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Hallo itje, det hørtes ut som en fin tur du skal på!

Svarene på de to siste spørsmålene dine er "ja", og "ja", vil jeg si.

Jeg har vært mange ganger i usa de siste årene, senest en uke i fjor (mens jeg også holdt på her inne og skulle slanke meg), og jeg skal også tilbake på vinterferie nå om to uker. En av grunnene til at jeg alltid gleder meg til å reise til usa, er dessverre all den gode maten. For meg er det vanskelig å være like flink som her hjemme, men litt "damage control" må man jo prøve på.

Fordelene med usa:

- mange matvarekjeder/restauranter har begynt med å oppgi kcal pr rett de har på menyen. Det er ofte langt mellom de magre rettene, men med oversikt på menyen kan man i hvert fall velge det minste ondet!

- det er mye utvalg hvis man ferdes i byene. Til lunsj kan man gå på steder som Subway og Quiznos, hvor de lager sandwichen slik du vil ha den, med bare magert kjøtt og uten fet dressing.

- mange steder tilbyr de relativt lette supper til lunsj, det kan være ok alternativ hvis man er på restaurant og ikke kan velge spisested selv.

- i usa er det helt vanlig ikke å spise opp maten sin (ja, det ER forferdelig store porsjoner mange steder), og fordelen med det, er at det er helt gjengs å legge igjen halvparten av maten, og heller be om doggy bag. Ingen ser rart på deg av den grunn. Og doggy bagen kan man jo bare ta med seg, og heller kaste på vei tilbake til hotellet.

- på alle drugstores (som finnes overalt) har de et utrolig utvalg i "diet bars". Ikke noe å anbefale sånn til vanlig, men det er veldig greit å ha noen "low calorie bars" med seg på lange dager på tur hvor mulighetene til sunne mellommåltider kanskje er begrenset.

- alle eggeprodukter kan ofte bestilles med bare eggehviter (omelett, eggerøre osv), og siden man får så store porsjoner, kan det være greit å gå for det magre eggehvitealternativet.

 

Ulempene:

- det er veldig mye godt i kategorien cookies, muffins osv tilgjengelig nesten overalt, og det krever ganske mye selvdisiplin å navigere utenom alle fristelsene. Kan være greit å ha tenkt gjennom på forhånd hvor mye man skal tillate seg pr dag (jeg har f.eks en grense på max to kaffe latte på Starbucks hver dag, eller max én cookie/muffin osv pr dag). Styr unna det du klarer, én muffin der borte inneholder gjerne 600 kcal.

- det er altfor vanlig med utrolig usunne og store frokoster der borte, ofte buffet. Ikke gå i pannekake-med-lønnesirup-fella, det finnes gjerne fruktsalater som alternativer.

- og som sagt, JA, det er store porsjoner. Og ofte er det bare kjøtt og poteter (fries), grønnsaker og salat må stort sett bestilles ekstra ved siden av. Kutt ut fries (som er default, men kan ofte byttes med vanlige poteter) og bestill ekstra grønt,så kommer du langt.

- da jeg var i New York i fjor, var det vanskelig å finne middagsporsjoner på restaurantene som var under 1000 kcal. Mange lå på 1500-2000 kcal. For en middag! Det er mer enn hele dagsbehovet mitt. Kombinasjonen store porsjoner og mye fett gjør nok utslaget. Så hvis dere skal spise mye på restuarant på kveldene, kan det være greit å holde et ekstra magert løp på dagtid. Ikke alltid man klarer å velge sunt på restaurant.

 

Det var de tipsene jeg kom på i farta! God tur og lykke til :)

 

Er litt sent ute med å svare på denne, men takk for tipsene, veldig mye bra der :-)

 

Men det var grusomt vanskelig å holde linja i USA, og jeg hadde en 3 ukers til canada og usa i sommer også, så det var mye god mat, alt for mye god mat :-)

 

Ble noen kg i økning på de turene...men regnet egentlig med at det ble sånn, men det er godt å få tips fra folk som har vært der og lært seg noen triks i ludo :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...