Gå til innhold

Hvilke sunn eller sunne oppskrifter


Gjest madeleinerenate
 Share

Anbefalte innlegg

Gjest madeleinerenate

har dere med i deres faste kosthold ?

 

Har dere funne noen skikkelige gode middager som dere har fast og hatt flere ganger og kanskje får alltid ?

 

Gjerne oppskrift eller link

 

Takker masse får tips eller tipsene ! ! !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
Gjest Someoneelse

Hei!:):)

 

Her kommer noen middagstips som både er sunne og magre, så jeg håper noen av oppskriftene høres fristende ut til å prøve :) :)

 

 

-Sunnare og magrare tacopai servert med salat

(Gir ca 6-8 porsjonsstykker stk)

 

Dette treng du til botnen:

-100 g mager kesam

-1,5 dl/ca 80 g sammalt kveite grov

-1 dl/60 g fibra fullkornskveitemjøl

-2 ss vatn

-0,5 ts salt

 

Dette treng du til paifyllet:

-300 g karbonadedeig

-1 pose tacokrydder

-50 g cottage cheese

-60 g Synnøve Finden lett

-Salt

-Pepar

 

 

Framgangsmåte:

1.Begynn med å blande ingrediansane til botnen.

2.Då deigen er «ferdig» blanda, legg du han over i ei form og sèt inn i ovnen på 200 grader i omlag 20 min.

3.Medan botnen er inne i ovnen, startar du med å steike karbonadedeigen og tilsette tacokrydderet då kjøtet har fått ein fin og gyllen farge.

4.Medan kjøtblandinga surrar, blandar du cottage cheese saman med krydder, og du finn fram osteskivene.

5.Ta så botnen ut av ovnen etter omlag 20-25 min, og fordel kjøtfyllet over.

6.Smør så cottage cheese over blandinga, og avslutt med osteskivene.

7.Set så paien inn i ovnen igjen i omlag 15-20 min.

 

 

-Fylte chilipaprika servert med salat

2 porsjonar

 

Dette treng du til paprikaene:

-2 stk paprika (Litt store i størrelsen)

-100 g strimla svinekjøt

-40 g Sambal Oelek, Santa Maria ( Sterk saus uten sukker-Chili)

-1 ss tomatpurè

-2 skiver Synnøve Finden Lett gulost

 

 

Dette treng du til salaten:

-100 g isbergsalat à 12 kcal

-100 g hodekål à 32 kcal

-50 g agurk à 5 kcal

-1 stk tomat à 24 kcal

-50 g gul paprika à 15 kcal

-40 g maiskorn, uten tilsatt sukker à 24 kcal

 

 

Framgangsmåte:

1.Steik svinekjøtet i steikepanna til dei har fått ein gyllen farge. (Krydre undervegs med salt og pepar).

2. Tilset så ein blanding av Sambal Oelek og tomatpurè i steikepanna og la surre i omlag 7 min.

3. Medan svineblandinga surrar, skjærer du av «toppen» på kvar paprika, og skjærer eit snitt nederst slik at dei klarar å stå støtt i den ildfaste forma. (Pass på å ikkje skjere hòl i paprikaene).

4. Fordel blandinga av kjøt i kvar paprika, og dryss over osten, og til slutt eit dryss oregano.

5. Set inn i forvarma ovn i midterste rille (225 gradar) i omlag 20 min.

 

 

-Spicy torskeform servert med salat

2 porsjonar

 

Dette treng du til forma:

-200 g torskefilet

-Salt

-Pepper

-Løkpulver

-40 g Sambal Oelek, Santa Maria

-1 ss tomatpurè

-2 ss cottage cheese, Tine

-2 stk potet

 

Dette treng du til salaten:

-100 g isbergsalat à 12 kcal

-100 g hodekål à 32 kcal

-50 g agurk à 5 kcal

-1 stk tomat à 24 kcal

-50 g gul paprika à 15 kcal

-40 g maiskorn, uten tilsatt sukker à 24 kcal

 

 

Framgangsmåte:

1.Begynn med å steike fisken på svak varme i steikepanna.

2.Rør saman Sambal Oelek og tomatpurè og putt i panna saman med fisken. La dette surre i ca. 5 min.

3.Ta så og skjær potetene i skiver, og legg dei i ei ildfast form, for så å salte og krydre dei som ein ønskar.

4. Fordel så fiskeblandinga over potetskivene, og dryss over litt løkpulver og gjerne litt oregano.

5. Til slutt blir cottage cheese lagt på fiskeblandinga, og smurt utover med eit lite dryss med salt over.

6. Sett så inn i forvarma ovn på midterste rille (225 grader) i omlag 30 min.

 

 

-Laksegrateng med salat

4 porsjonar

 

Dette treng du:

-.250 g laksefilet utan skinn og bein, Lerøy

-50 g fibra fullkornskveitemjøl

-400 g/4 dl skumma mjølk

-4 ss griljermjøl

-1 egg

-Salt

-Pepar

-Kvitlaukspulver

 

 

Framgangsmåte:

1.Set steikeovnen på 200 grader.

2.Skjær laksen i biter

3.Pisk saman mjølet og skumma mjølk i ein kjele og kok dette opp medan du vispar heile tida. Tilsett krydder til sausen.

4.Pisk saman egg i ei bolle og tilsett sausen litt etter litt.

5.Ha i laksebitar.

6.Ha det over i ei ildfast form, og strø over griljermjøl.

7.Steik gratengen i ovnen ca. 25-30 min på nederste rille.

 

 

-Laksekarbonader i grove heimelaga hamburgerbrød med salat:

 

Dette treng du til 8-10 stk laksekarbonadar:

-500 g laksefilet

-0,5 dl skumma mjølk

-1 ss potetmjøl

-Graslauk

-Chilipulver

-Salt

-Pepar

 

 

Framgangsmåte:

1.Ha alle ingrediansane i ei bolle og kjør saman med ein stavmixar/food-processor til ein farse.

2.Ha så i salt og pepar.

3.Form farsen til omlag 8 stk laksekarbonadar og legg i ei middels varm steikepanne. Trykk «klattane» lett ned.

4.Laksekarbonadane steikes til dei blir gjennomsteikte og får ein gyllen farge.

 

 

Dette treng du til dei grove hamburgerbrøda:

(gir 4-6 stk)

40 g sammalt hvete grov à 120 kcal

10 g byggmel à 30 kcal

40 g rugmel sammalt grov à 128 kcal

40 g kruskakli à 54 kcal

100 g kesam mager à 74 kcal

1 ts salt

0,5 dl-1 dl vann

 

Framgangsmåte:

1.Set steikeovnen på 220 gradar.

2.Bland saman tørrvarene og tilset mager kesam og vatn.

3.La deigen heve i omlag 20 min.

4.Trill ut til 4-6 brød og bruk omlag 20 gram av kruskaklien til å strø over hamburgerbrøda.

5.Steik så i steikeovnen i 25 min.

 

 

 

-Spicy brokkoli-og blomkålform med salat

4 porsjonar

 

Dette treng du:

-500 g Brokkoli-og blomkålblanding

-200 g smårettskinke

-100 g cottage cheese

-100 g Magerost med skinke

-Salt

-Pepar

-Kvitlaukspulver

-Laukpulver

-50 g sambal oelek

 

 

Framgangsmåte:

1.Kok blandinga i ca. 4 minutt i lettsalta vatn.

2. La vatnet renne godt av og legg blandinga i ei ilfast form.

3.Legg over bitar av skinke.

4.Bland sambal oelek med cottage cheese og magersmøreost og hell det over i forma.

5.Steik forma på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutt.

 

 

 

-Grove pannekaker med laksefyll servert med salat

 

Dette treng du til dei grove pannekakene:

ca 8-10 stk.

 

-120 g sammalt kveite grov

-0,5 ts salt

-6 dl skumma mjølk

-3 egg

-Flytande melange til steiking

 

 

Framgangsmåte dei grove pannekakene:

1.Bland mjøl og salt i ei bolle.

2.Tilsett halvparten av mjølka og visp til ei jamn røre.

3.Hell så resten av mjølka og egg i.

4.Varm panna. Reduser varmen noko når du begynn å steike. (Ca. 1 dl røre per pannekake).

5.Når flata har stivna, vender du pannekaka.

 

 

Dette treng du til laksefyllet:

(held omlag til 4 stk)

 

-250 g laksefilet

-Salt

-Pepar

-2 ss tomatpurè

-2 ss cottage cheese

-Kvitlaukspulver

-Paprikapulver

-Oregano

 

 

Framgangsmåte laksefyllet:

1.Skjær laksefiletane opp i terningar.

2.Varm opp ei steikepanne og steik lakseterningane til dei har fått ein gyllen farge. Pepre med salt og pepar undervegs.

3.Tilsett så tomatpurè, kvitlaukspulver, paprikapulver og oregano og la putre i omlag 5 min, medan du rører rundt.

4.Etter ca. 5 min tar du panna av plata og tilsett cottage cheese saman med lakseblandinga og rør inn.

 

Framgangsmåte totalt:

1.Steik pannekakene først.

2.Når pannekakene er ferdig steikte, begynn du på laksefyllet (dette fordi det tar mindre tid).

3.Fordel blandinga utover omlag 4-6 stk og rull saman og legg i ei ildfast form.

4.Steik midt i omnen på 225 grader i 10-11 min.

 

 

-Sunne og grove pølseruller med salat

 

Du trenger:

10 stk go'og mager grillpølser à 890 kcal for alle pølsene til sammen

0,5 ts salt

3 dl sammalt hvete grov à 493 kcal

Vann

 

1 pølserull gir ca 138,3 kcal + salat (evt. sukkerfri ketchup eller diverse annet tilbehør).

 

 

Håper noen av disse faller i smak!:) (Håper nynorsk er forståelig, da det er slik oppskriftene opprinnelig er skrevet). Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes! :)

 

Lykke til!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest madeleinerenate

Hei!:):)

 

Her kommer noen middagstips som både er sunne og magre, så jeg håper noen av oppskriftene høres fristende ut til å prøve :) :)

 

 

-Sunnare og magrare tacopai servert med salat

(Gir ca 6-8 porsjonsstykker stk)

 

Dette treng du til botnen:

-100 g mager kesam

-1,5 dl/ca 80 g sammalt kveite grov

-1 dl/60 g fibra fullkornskveitemjøl

-2 ss vatn

-0,5 ts salt

 

Dette treng du til paifyllet:

-300 g karbonadedeig

-1 pose tacokrydder

-50 g cottage cheese

-60 g Synnøve Finden lett

-Salt

-Pepar

 

 

Framgangsmåte:

1.Begynn med å blande ingrediansane til botnen.

2.Då deigen er «ferdig» blanda, legg du han over i ei form og sèt inn i ovnen på 200 grader i omlag 20 min.

3.Medan botnen er inne i ovnen, startar du med å steike karbonadedeigen og tilsette tacokrydderet då kjøtet har fått ein fin og gyllen farge.

4.Medan kjøtblandinga surrar, blandar du cottage cheese saman med krydder, og du finn fram osteskivene.

5.Ta så botnen ut av ovnen etter omlag 20-25 min, og fordel kjøtfyllet over.

6.Smør så cottage cheese over blandinga, og avslutt med osteskivene.

7.Set så paien inn i ovnen igjen i omlag 15-20 min.

 

 

-Fylte chilipaprika servert med salat

2 porsjonar

 

Dette treng du til paprikaene:

-2 stk paprika (Litt store i størrelsen)

-100 g strimla svinekjøt

-40 g Sambal Oelek, Santa Maria ( Sterk saus uten sukker-Chili)

-1 ss tomatpurè

-2 skiver Synnøve Finden Lett gulost

 

 

Dette treng du til salaten:

-100 g isbergsalat à 12 kcal

-100 g hodekål à 32 kcal

-50 g agurk à 5 kcal

-1 stk tomat à 24 kcal

-50 g gul paprika à 15 kcal

-40 g maiskorn, uten tilsatt sukker à 24 kcal

 

 

Framgangsmåte:

1.Steik svinekjøtet i steikepanna til dei har fått ein gyllen farge. (Krydre undervegs med salt og pepar).

2. Tilset så ein blanding av Sambal Oelek og tomatpurè i steikepanna og la surre i omlag 7 min.

3. Medan svineblandinga surrar, skjærer du av «toppen» på kvar paprika, og skjærer eit snitt nederst slik at dei klarar å stå støtt i den ildfaste forma. (Pass på å ikkje skjere hòl i paprikaene).

4. Fordel blandinga av kjøt i kvar paprika, og dryss over osten, og til slutt eit dryss oregano.

5. Set inn i forvarma ovn i midterste rille (225 gradar) i omlag 20 min.

 

 

-Spicy torskeform servert med salat

2 porsjonar

 

Dette treng du til forma:

-200 g torskefilet

-Salt

-Pepper

-Løkpulver

-40 g Sambal Oelek, Santa Maria

-1 ss tomatpurè

-2 ss cottage cheese, Tine

-2 stk potet

 

Dette treng du til salaten:

-100 g isbergsalat à 12 kcal

-100 g hodekål à 32 kcal

-50 g agurk à 5 kcal

-1 stk tomat à 24 kcal

-50 g gul paprika à 15 kcal

-40 g maiskorn, uten tilsatt sukker à 24 kcal

 

 

Framgangsmåte:

1.Begynn med å steike fisken på svak varme i steikepanna.

2.Rør saman Sambal Oelek og tomatpurè og putt i panna saman med fisken. La dette surre i ca. 5 min.

3.Ta så og skjær potetene i skiver, og legg dei i ei ildfast form, for så å salte og krydre dei som ein ønskar.

4. Fordel så fiskeblandinga over potetskivene, og dryss over litt løkpulver og gjerne litt oregano.

5. Til slutt blir cottage cheese lagt på fiskeblandinga, og smurt utover med eit lite dryss med salt over.

6. Sett så inn i forvarma ovn på midterste rille (225 grader) i omlag 30 min.

 

 

-Laksegrateng med salat

4 porsjonar

 

Dette treng du:

-.250 g laksefilet utan skinn og bein, Lerøy

-50 g fibra fullkornskveitemjøl

-400 g/4 dl skumma mjølk

-4 ss griljermjøl

-1 egg

-Salt

-Pepar

-Kvitlaukspulver

 

 

Framgangsmåte:

1.Set steikeovnen på 200 grader.

2.Skjær laksen i biter

3.Pisk saman mjølet og skumma mjølk i ein kjele og kok dette opp medan du vispar heile tida. Tilsett krydder til sausen.

4.Pisk saman egg i ei bolle og tilsett sausen litt etter litt.

5.Ha i laksebitar.

6.Ha det over i ei ildfast form, og strø over griljermjøl.

7.Steik gratengen i ovnen ca. 25-30 min på nederste rille.

 

 

-Laksekarbonader i grove heimelaga hamburgerbrød med salat:

 

Dette treng du til 8-10 stk laksekarbonadar:

-500 g laksefilet

-0,5 dl skumma mjølk

-1 ss potetmjøl

-Graslauk

-Chilipulver

-Salt

-Pepar

 

 

Framgangsmåte:

1.Ha alle ingrediansane i ei bolle og kjør saman med ein stavmixar/food-processor til ein farse.

2.Ha så i salt og pepar.

3.Form farsen til omlag 8 stk laksekarbonadar og legg i ei middels varm steikepanne. Trykk «klattane» lett ned.

4.Laksekarbonadane steikes til dei blir gjennomsteikte og får ein gyllen farge.

 

 

Dette treng du til dei grove hamburgerbrøda:

(gir 4-6 stk)

40 g sammalt hvete grov à 120 kcal

10 g byggmel à 30 kcal

40 g rugmel sammalt grov à 128 kcal

40 g kruskakli à 54 kcal

100 g kesam mager à 74 kcal

1 ts salt

0,5 dl-1 dl vann

 

Framgangsmåte:

1.Set steikeovnen på 220 gradar.

2.Bland saman tørrvarene og tilset mager kesam og vatn.

3.La deigen heve i omlag 20 min.

4.Trill ut til 4-6 brød og bruk omlag 20 gram av kruskaklien til å strø over hamburgerbrøda.

5.Steik så i steikeovnen i 25 min.

 

 

 

-Spicy brokkoli-og blomkålform med salat

4 porsjonar

 

Dette treng du:

-500 g Brokkoli-og blomkålblanding

-200 g smårettskinke

-100 g cottage cheese

-100 g Magerost med skinke

-Salt

-Pepar

-Kvitlaukspulver

-Laukpulver

-50 g sambal oelek

 

 

Framgangsmåte:

1.Kok blandinga i ca. 4 minutt i lettsalta vatn.

2. La vatnet renne godt av og legg blandinga i ei ilfast form.

3.Legg over bitar av skinke.

4.Bland sambal oelek med cottage cheese og magersmøreost og hell det over i forma.

5.Steik forma på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutt.

 

 

 

-Grove pannekaker med laksefyll servert med salat

 

Dette treng du til dei grove pannekakene:

ca 8-10 stk.

 

-120 g sammalt kveite grov

-0,5 ts salt

-6 dl skumma mjølk

-3 egg

-Flytande melange til steiking

 

 

Framgangsmåte dei grove pannekakene:

1.Bland mjøl og salt i ei bolle.

2.Tilsett halvparten av mjølka og visp til ei jamn røre.

3.Hell så resten av mjølka og egg i.

4.Varm panna. Reduser varmen noko når du begynn å steike. (Ca. 1 dl røre per pannekake).

5.Når flata har stivna, vender du pannekaka.

 

 

Dette treng du til laksefyllet:

(held omlag til 4 stk)

 

-250 g laksefilet

-Salt

-Pepar

-2 ss tomatpurè

-2 ss cottage cheese

-Kvitlaukspulver

-Paprikapulver

-Oregano

 

 

Framgangsmåte laksefyllet:

1.Skjær laksefiletane opp i terningar.

2.Varm opp ei steikepanne og steik lakseterningane til dei har fått ein gyllen farge. Pepre med salt og pepar undervegs.

3.Tilsett så tomatpurè, kvitlaukspulver, paprikapulver og oregano og la putre i omlag 5 min, medan du rører rundt.

4.Etter ca. 5 min tar du panna av plata og tilsett cottage cheese saman med lakseblandinga og rør inn.

 

Framgangsmåte totalt:

1.Steik pannekakene først.

2.Når pannekakene er ferdig steikte, begynn du på laksefyllet (dette fordi det tar mindre tid).

3.Fordel blandinga utover omlag 4-6 stk og rull saman og legg i ei ildfast form.

4.Steik midt i omnen på 225 grader i 10-11 min.

 

 

-Sunne og grove pølseruller med salat

 

Du trenger:

10 stk go'og mager grillpølser à 890 kcal for alle pølsene til sammen

0,5 ts salt

3 dl sammalt hvete grov à 493 kcal

Vann

 

1 pølserull gir ca 138,3 kcal + salat (evt. sukkerfri ketchup eller diverse annet tilbehør).

 

 

Håper noen av disse faller i smak!:) (Håper nynorsk er forståelig, da det er slik oppskriftene opprinnelig er skrevet). Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes! :)

 

Lykke til!:)

 

Tusen hjertlig takk for eit kjempe flott innlegg ! ! !

 

Gleder meg å prøve ut desse oppskriftene ! ! !

 

Takker masse ! ! !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

-Sunne og grove pølseruller med salat

 

Du trenger:

10 stk go'og mager grillpølser à 890 kcal for alle pølsene til sammen

0,5 ts salt

3 dl sammalt hvete grov à 493 kcal

Vann

 

1 pølserull gir ca 138,3 kcal + salat (evt. sukkerfri ketchup eller diverse annet tilbehør).

 

 

Håper noen av disse faller i smak!:) (Håper nynorsk er forståelig, da det er slik oppskriftene opprinnelig er skrevet). Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes! :)

 

Lykke til!:)

 

Hvordan går du frem for å lage disse pølserullene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Someoneelse

For å lage disse pølserullene som både er sunne og velsmakende (de er iallefall utrolig mye sunnere og magrere enn vanlig) gjør du slik:

 

-Bland sammen sammalt hvete grov med lunkent vann (du bruker så mye vann du ser trengs).

-Kjevle ut deigen og merk opp 10 "trekanter" (slik som du gjør når du baker horn).

-Legg så 1 pølse på hver trekant og rull sammen.

-Sett så pølserullene i stekeovnen på ca. 225 grader i 15-20 min.

 

Håper det faller i smak og var forståelig! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å lage disse pølserullene som både er sunne og velsmakende (de er iallefall utrolig mye sunnere og magrere enn vanlig) gjør du slik:

 

-Bland sammen sammalt hvete grov med lunkent vann (du bruker så mye vann du ser trengs).

-Kjevle ut deigen og merk opp 10 "trekanter" (slik som du gjør når du baker horn).

-Legg så 1 pølse på hver trekant og rull sammen.

-Sett så pølserullene i stekeovnen på ca. 225 grader i 15-20 min.

 

Håper det faller i smak og var forståelig! :)

 

Fantastisk! Dette må prøves i nærmeste fremtid.

Har en hjemme som er fryktelig glad i pølser:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...