Gjest Someoneelse Skrevet April 26, 2012 Rapporter Share Skrevet April 26, 2012 Hei! Nå har det seg sånn at jeg for første gang på "skikkelig" skal flytte for meg selv, og jeg er da meget interessert og opptatt av at middagene jeg lager skal være sunne, magre og næringsrike. Det jeg har tenkt litt på er dette med å sette opp ukesmenyer for hver uke, slik at man kommer økonomisk ut av det og også for å vite hva man skal lage de ulike dagene. Er det noen som har gode erfaringer med dette? Og ikke minst, er det noen som har gode og sunne forslag til ukesmenyer? :) Jeg har prøvd å lage en ukesmeny for neste uke, så innspill og tips fra dere hadde vært veldig fint! :) Mandag: Hjemmelaget blomkålsuppe (Blomkål, krydder, grønnsaksbuljong, mager kesam) Tirsdag: Fiskegrateng med hjemmelaget råkostsalat (gulrøtter og hodekål) Onsdag: Ingen middagslaging denne dagen Torsdag: Hjemmelagde komler med salt strimlet svinekjøtt og kokte kålrotskiver (6 stk komler:) 3 poteter rå, 1 kokt potet, most 0,5 ts salt 1 dl byggmel 2 ss fullkornshvetemel vann buljongterning 1 ts salt per liter vann Fredag: Ingenting planlagt / evt. rester fra dagen før Lørdag: Taco i fullkornspita med salat (Karbonadedeig, lettost, salat, fullkorns- pita) Søndag: Hjemmelaga fiskekarbonader og røstipoteter med salat (Fiskekarbonader 4 stk:) -250 g fiskefilet -Salt -Pepper -2 ts potetmel -0,5 dl skumma melk (Røstipoteter 4 stk:) -3 poteter -1 kålrotskive -Løkpulver -Salt Nå er jeg veldig spent på hva dere har å si om denne ukesmenyen jeg nå har presentert! Hva synes dere? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Someoneelse Skrevet April 29, 2012 Rapporter Share Skrevet April 29, 2012 Ingen som har noen tanker/tips/råd? :) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest giraffe Skrevet April 29, 2012 Rapporter Share Skrevet April 29, 2012 Ingen som har noen tanker/tips/råd? :) Hei! Jeg synes ukesmenyen din ser fin, sunn og variert ut! Flott at du allerede nå er klok og fornuftig og ser nytten i å lage mat mer eller mindre fra bunnen av. Og fisk har du også med,- så bra! Jeg prøver i størst mulig grad å styre unna Toro-poser og ferdigsauser. Det er ikke sunt, og dessuten er det ofte enklere enn man tror å lage mat fra bunnen av, f. eks Biff stroganof. Man trenger ingen ferdigpose til det. Det er først de siste årene at jeg selv virkelig har fått øynene opp for matlaging, og det finnes så mye flott, godt og sunt man kan lage! Her i Norge er det sjelden mangel på gode råvarer, og vi kan boltre oss i frukt og grønt. Selv finner jeg stor glede i å sitte på nettet og finne oppskrifter jeg kan prøve ut. Siden jeg er litt av en slikkemunn, har jeg noen dager hvor det også er dessert på menyen. Desserten dekker ofte søtsuget som kommer etter middag og utover kvelden. Jeg lager ikke ukesmenyer, men tar en titt på hva jeg har i grønnsakskuffen i kjøleskapet når jeg planlegger neste middag. Det er fint å få brukt opp det man har før det blir dårlig, og økonomisk er det også Lykke til med gode matvaner! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Someoneelse Skrevet Mai 5, 2012 Rapporter Share Skrevet Mai 5, 2012 Tusen takk for svar! :) Greit å få litt synspunkter på nettopp dette synes jeg, spesielt da jeg ikke har vært vant til å gjøre dette fra før. Tar gjerne imot andre råd eller ukemenyer og lignende også, dersom andre har noe å dele! :) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar