Gå til innhold

Gode kjøttboller


Gjest PaidMyDues
 Share

Anbefalte innlegg

Gjest PaidMyDues

Hei.

Jeg er en ihuga fan av italiensk mat, og har kommet over en oppskrift på kjøttboller som er kjempegode. MEN..... De er ikke særlig "slankevennlige". De skal egentlig ha masse parmesan i seg, i tillegg til at de skulle lages av kjøttdeig.

Her fant jeg ut at jeg måtte modifisere oppskriften litt slik at den blir spiselig også for oss som ønsker å gå ned noen kilo. So here it comes:

 

400 g karbonadedeig

2 små egg (eller ett stort)

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

4 ss persille (finhakket)

1/2 rød chili

1 kinesisk hvitløk (eller to fedd vanlig hvitløk)

1/2 løk

2 ss fibramel (eller bare hvetemel)

 

 

Dette kjører jeg i foodprocessoren til det er en jevn farse. Så setter jeg den med te-skje på bakeplate (blir ca 60 kjøttboller for meg) og steker på 200 grader i ca 7-10 min.

Det at de stekes i stekeovnen gjør at man sparer litt fett :)

 

Disse kjøttbollene serverer jeg til fullkornspasta med hjemmelaget tomatsaus, jeg bruker dem på pizza (da deler jeg dem gjerne i to), og de er helt perfekte å putte i et pita-brød sammen med grønnsaker, litt fetaost og litt kesam.

 

God apetitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...