Gjest petite fleur Skrevet November 12, 2012 Rapporter Share Skrevet November 12, 2012 Tenkte å lage egen marsipan av mandler og sukrinmelis, men etter litt undersøkelser fant jeg ut at den hjemmelagede ville bli på 126 kcal pr 20 gram mens den butikkkjøpe (i følge matkalkualtoren her på Grete Roede, har ikke marsipan i huset) er på 91 kcal pr 20 gram. ??? Hvorfor det da? Noen som kan opplyse meg? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bestemor med pulsklokke Skrevet November 13, 2012 Rapporter Share Skrevet November 13, 2012 Jeg har laget marsipan flere gange, og noen gange renner det olie av massen når jeg maler den. Så det kan tenkes at den kjøpte inneholder mindre olie. Men samtidig pleier den jo å inneholde vanlig sukker, som har mer kalorier enn sukrin, så jeg forstår det ikke. Men jeg har ingen marsipan i huset, som jeg kan sjekke innholdet på. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest kvinne71 Skrevet November 14, 2012 Rapporter Share Skrevet November 14, 2012 Tenkte å lage egen marsipan av mandler og sukrinmelis, men etter litt undersøkelser fant jeg ut at den hjemmelagede ville bli på 126 kcal pr 20 gram mens den butikkkjøpe (i følge matkalkualtoren her på Grete Roede, har ikke marsipan i huset) er på 91 kcal pr 20 gram. ??? Hvorfor det da? Noen som kan opplyse meg? Mandler er svært energirikt, det er også kostbart noe som fører til at de store produsentene fyller opp marsipanen med billigere fyllstoff. Disse fyllstoffene, bla sukker, er mindre energirike enn mandler noe som fører til at kjøpemarsipan har færre kalorier enn hjemmelagde. Derimot smaker jo marsipan bedre jo mer mandler den inneholder. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest petite fleur Skrevet November 15, 2012 Rapporter Share Skrevet November 15, 2012 Mandler er svært energirikt, det er også kostbart noe som fører til at de store produsentene fyller opp marsipanen med billigere fyllstoff. Disse fyllstoffene, bla sukker, er mindre energirike enn mandler noe som fører til at kjøpemarsipan har færre kalorier enn hjemmelagde. Derimot smaker jo marsipan bedre jo mer mandler den inneholder. Takk for svar It all makes sense now Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lise1982 Skrevet November 19, 2012 Rapporter Share Skrevet November 19, 2012 Har du prøvd å lage marsipan med SukrinMelis nå? Gikk det fint? Jeg hørte fra en venninne at hennes marsipan ble stein hard. Åh, leder meg til jul nå, til jeg skal bake kransekake til svierfamilien samt konfekgodteri. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest petite fleur Skrevet November 19, 2012 Rapporter Share Skrevet November 19, 2012 Har du prøvd å lage marsipan med SukrinMelis nå? Gikk det fint? Jeg hørte fra en venninne at hennes marsipan ble stein hard. Åh, leder meg til jul nå, til jeg skal bake kransekake til svierfamilien samt konfekgodteri. Nei, har ikke fått ut fingern ennå Dessuten fikk jeg tips av ei venninne om å bytte ut sukrinmelis med tagetose (?) for å slippe unna den kalde smaken sukrinprodukter gir... Og den har jeg ikke fått kjøpt ennå Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingardina Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Nei, har ikke fått ut fingern ennå :)/> Dessuten fikk jeg tips av ei venninne om å bytte ut sukrinmelis med tagetose (?) for å slippe unna den kalde smaken sukrinprodukter gir... Og den har jeg ikke fått kjøpt ennå :)/> Jeg lagde marsipan med sukrinmelis i fjor, den ble veldig god. Men hadde tragant (?) fra apoteket i også, for å få den litt "seigere". Den ble vellykket og vel så det! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå