Gå til innhold

Blodsukker


Avensis
 Share

Anbefalte innlegg

Hei :)/>

 

Ny her og litt usikker ennå.

Begynte på dette mest pga at jeg fikk konstatert høyt blodsukker.Og alt for mange kilo.Skal ned 25 kg.

Trening og kostholdsendring kan "redde" meg fra medisiner,da mener jeg før det blir konstatert diabetes.

 

Er det noen som har erfaring med dette eller tips ?

Takknemlig for råd!

 

Fortsatt god påske og stå på :)/>

 

Anne K.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg har ikke erfaring med for høyt bl.sukker, mitt er helst andre veien. Spiseprinsippene er likevel de samme. Spise jevnlig, hvor ofte må bli litt opp til deg. Jeg spiser etter klokka og ca hver fjerde time. Velg grovt brød/ knekkebrød og andre grove karbohydrater. Umettet fett, f.eks i nøtter og avokado. Grønnsaker fremfor frukt. Rent kjøtt, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig. Velg bort sukkerholdige kornblandinger, fint brød o.l, det får blodsukkeret skyhøyt. fedon er god på dette her, han har mange gode råd og fine oppskrifter på lavglykemiske retter. GR har fine oppskrifter og matplaner, men jeg synes det velges litt mye brødmat og knekkebrød e.l til måltider/mellommåltider. Det er ikke min kropp spesielt glad i. Ville også valgt å registrere matinntak en periode for oversikt over hva jeg spiser, slik at balansen blir riktig, at man spiser variert nok.

Uff, litt forvirrende forklart, men håper du forstår noe.

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg har ikke erfaring med for høyt bl.sukker, mitt er helst andre veien. Spiseprinsippene er likevel de samme. Spise jevnlig, hvor ofte må bli litt opp til deg. Jeg spiser etter klokka og ca hver fjerde time. Velg grovt brød/ knekkebrød og andre grove karbohydrater. Umettet fett, f.eks i nøtter og avokado. Grønnsaker fremfor frukt. Rent kjøtt, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig. Velg bort sukkerholdige kornblandinger, fint brød o.l, det får blodsukkeret skyhøyt. fedon er god på dette her, han har mange gode råd og fine oppskrifter på lavglykemiske retter. GR har fine oppskrifter og matplaner, men jeg synes det velges litt mye brødmat og knekkebrød e.l til måltider/mellommåltider. Det er ikke min kropp spesielt glad i. Ville også valgt å registrere matinntak en periode for oversikt over hva jeg spiser, slik at balansen blir riktig, at man spiser variert nok.

Uff, litt forvirrende forklart, men håper du forstår noe.

Lykke til.

 

Takk for svar :)/>

 

Joda forstår det du skriver og enig i at GR anbefaler for mye brød osv.Skal se litt på Fedon sine oppskrifter og tips.

Følger for øyeblikker meny 2 her inne,men prøver fra nå og kutte ned på brød bla.

Takk igjen.

 

Anne K.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint du forsto:)). Synes jeg forklarte ganske krøkkete.

Man trenger ikke nødvendigvis kutte helt ut brødmat, pasta og ris og sånt, bar skjære litt ned på det og tenke over hva slags matvarer man velger å ha ved siden av. De måltidene man velger å ha dette velger man fullkornsvariant av ris og pasta og så grovt brød som man liker, helst med minst 4 kaker. Jeg elsker de helt grove, som tysk pumpenickelbrød og det mørke danske rugbrødet. Nam:)). Potet kokt med skallet på, og bakt potet gir lavere blodsukkerstigning enn pomme frites og gratinerte poteter og anbefales i små mengder. Sjokolade med minst 70 % kakao har sunne antioksydanter og gir lav blodsukkerstigning. Marsipan med minst 50% mandler er heller ikke det verste du kan spise sånn blodsukkermessig. Men popcorn og riskaker som anbefales som snacks pga lit kalorier forårsaker veldig høy blodsukkerstigning og er ikke bra.

Har lest et sted at GR har noen kurs som man kan velge lavkarbo. Det er jo egentlig ikke det jeg spiser, men lavglykemisk, tror det kan ha noe for seg for oss som sliter med for høyt eller som meg med for lavt blodsukker.

Igjen, lykke til.Vet om flere som har spist av seg både høyt blodsukker og høyt blodtrykk:)))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint du forsto:)). Synes jeg forklarte ganske krøkkete.

Man trenger ikke nødvendigvis kutte helt ut brødmat, pasta og ris og sånt, bar skjære litt ned på det og tenke over hva slags matvarer man velger å ha ved siden av. De måltidene man velger å ha dette velger man fullkornsvariant av ris og pasta og så grovt brød som man liker, helst med minst 4 kaker. Jeg elsker de helt grove, som tysk pumpenickelbrød og det mørke danske rugbrødet. Nam:)). Potet kokt med skallet på, og bakt potet gir lavere blodsukkerstigning enn pomme frites og gratinerte poteter og anbefales i små mengder. Sjokolade med minst 70 % kakao har sunne antioksydanter og gir lav blodsukkerstigning. Marsipan med minst 50% mandler er heller ikke det verste du kan spise sånn blodsukkermessig. Men popcorn og riskaker som anbefales som snacks pga lit kalorier forårsaker veldig høy blodsukkerstigning og er ikke bra.

Har lest et sted at GR har noen kurs som man kan velge lavkarbo. Det er jo egentlig ikke det jeg spiser, men lavglykemisk, tror det kan ha noe for seg for oss som sliter med for høyt eller som meg med for lavt blodsukker.

Igjen, lykke til.Vet om flere som har spist av seg både høyt blodsukker og høyt blodtrykk:)))

 

Hei igjen:)

 

Takk for masse råd og tips,og er til stor hjelp!

Er ikke så interesert i lavkarbo,så holder meg til vanlig.Men kutte ned på brød er nok lurt.Og skal prøve ut litt av de brødtypene du nevner:)

Spiser bare fullkornspasta,ris,spagetti osv nå.Men må kanskje kutte litt ned på mengden tenker jeg.

Ligger i grenseland med blodsukkeret mitt,og eneste utvei er og kutte sukkeret sies.Og selvfølgelig være forsiktig med maten,pluss være i aktivitet MYE..hehe:)

Men fine råd og tips fra deg,og skal bruke disse!!:)/> Ja hører også om flere som har spist av seg disse livstidsykdommene:))

Så det er håp om en bare finner den rette veien!:)/>

 

Takk!

Anne k.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...