Gå til innhold

uten melk og gluten


Gjest snigla
 Share

Anbefalte innlegg

Gjest snigla

Jeg er i en startfase der jeg holder på å kutte ut melk og gluten .

 

Har en del spørsmål og håper noen der ute kan hjelpe meg litt på denne veien ! Blir kjempe takk nemlig !

 

Hva spiser dere til det ulike måltidene ?

 

Hvis dere lager hjemmelaget frokostblanding , hva har dere i ?

 

Hvilke pålegg kan dere spise ?

 

Er makrell i tomat ok ?

 

spekeskinke ?

 

Hvis dere skal kose dere litt ekstra , finnes det vanlig sjokolade - chips og is uten melk og gluten i butikken ?

 

hva med saft is ( solo til dømes ) ?

 

Hva med cola og urge til dømes ?

 

noen hel eller halvfabrikat desserter i butikken uten gluten og melk ?

 

Hvilke mel bruker dere ?

 

Knekkebrød og brød ?

 

ost ?

 

alle nøtter ?

 

hva med rosiner og svisker ?

 

er dette ja - mat :

alle ris , mais , alle soya produkter , poteter , linfrø , solsikkefrø , sesamfrø , bakepulver , bønner , sukker , kakao , alle krydder , lakrisrot ( te ) , linser , lønnesirup , potetmel , puffet ris , vaniljesukker , erter

 

noe annet som er ja - mat ...

 

gjær ?

 

sukkerkulør ?

 

karbonadedeig ? strimlet edel gris ? bacon ? kotelett ? reker ? krabber ?

 

Hva bruker dere soyamelk , havremelk og rismelk til ?

 

Vil dere anbefale soya yoghurt , soya rømme , soya fløten , soya ost ?

 

er tofu melkefri ?

 

leste at mange bruker potetmos i steden for ost til gratenger ...

eventuelt hvilke potetmos ...

 

den geisha risgrøt er ok ? hvilke melk vil dere anbefale ?

 

har noen prøvet toro sine melblandinger , er det å anbefales ?

 

finnes det hel eller halvfabrikater i butikken som kan anbefales ?

( fint viss en pluselig trenger en nødløsning uten gluten og melk )

 

taco shell finnes det noen uten gluten og melk ?

 

hva med lomper eller potetkaker ?

 

finnes det sennep ?

 

tomatpure ?

 

hvilke soyasaus finnes uten gluten , melk og alkohol ?

 

dere som lager hjemmelaget sauser , hvordan lager dere brun og hvit saus ? peppersaus ? bearnaisesaus ?

 

alternativ til buljong ?

 

hvordan lager dere fiskekaker , fiskeboller , fiskepudding ?

 

hva bruker dere til strø på fiskepinner ?

 

hva bruker dere når dere lager seifilet hjemmelaget ?

 

har noen laget komler ?

 

hvordan lager dere supper , til dømes fiskesuppe eller blomkålsuppe ?

 

hvilke dressinger ?

 

hva er dine 5 beste middager som er gluten og melkefrie ?

 

( jeg har selv satt meg helt fast i :

* kylling eller laks med

linsestuing , bønnestuing eller kikertstuing

* lapskaus

* indisk kylling

* laks og grønnsaker )

 

Takker masse for alle svar ! ! !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg er i en startfase der jeg holder på å kutte ut melk og gluten .

 

Har en del spørsmål og håper noen der ute kan hjelpe meg litt på denne veien ! Blir kjempe takk nemlig !

 

Hva spiser dere til det ulike måltidene ?

 

Hvis dere lager hjemmelaget frokostblanding , hva har dere i ?

 

Hvilke pålegg kan dere spise ?

 

Er makrell i tomat ok ?

 

spekeskinke ?

 

 

 

Hvis dere skal kose dere litt ekstra , finnes det vanlig sjokolade - chips og is uten melk og gluten i butikken ?

 

hva med saft is ( solo til dømes ) ?

 

Hva med cola og urge til dømes ?

 

noen hel eller halvfabrikat desserter i butikken uten gluten og melk ?

 

Hvilke mel bruker dere ?

 

Knekkebrød og brød ?

 

ost ?

 

alle nøtter ?

 

hva med rosiner og svisker ?

 

er dette ja - mat :

alle ris , mais , alle soya produkter , poteter , linfrø , solsikkefrø , sesamfrø , bakepulver , bønner , sukker , kakao , alle krydder , lakrisrot ( te ) , linser , lønnesirup , potetmel , puffet ris , vaniljesukker , erter

 

noe annet som er ja - mat ...

 

gjær ?

 

sukkerkulør ?

 

karbonadedeig ? strimlet edel gris ? bacon ? kotelett ? reker ? krabber ?

 

Hva bruker dere soyamelk , havremelk og rismelk til ?

 

Vil dere anbefale soya yoghurt , soya rømme , soya fløten , soya ost ?

 

er tofu melkefri ?

 

leste at mange bruker potetmos i steden for ost til gratenger ...

eventuelt hvilke potetmos ...

 

den geisha risgrøt er ok ? hvilke melk vil dere anbefale ?

 

har noen prøvet toro sine melblandinger , er det å anbefales ?

 

finnes det hel eller halvfabrikater i butikken som kan anbefales ?

( fint viss en pluselig trenger en nødløsning uten gluten og melk )

 

taco shell finnes det noen uten gluten og melk ?

 

hva med lomper eller potetkaker ?

 

finnes det sennep ?

 

tomatpure ?

 

hvilke soyasaus finnes uten gluten , melk og alkohol ?

 

dere som lager hjemmelaget sauser , hvordan lager dere brun og hvit saus ? peppersaus ? bearnaisesaus ?

 

alternativ til buljong ?

 

hvordan lager dere fiskekaker , fiskeboller , fiskepudding ?

 

hva bruker dere til strø på fiskepinner ?

 

hva bruker dere når dere lager seifilet hjemmelaget ?

 

har noen laget komler ?

 

hvordan lager dere supper , til dømes fiskesuppe eller blomkålsuppe ?

 

hvilke dressinger ?

 

hva er dine 5 beste middager som er gluten og melkefrie ?

 

( jeg har selv satt meg helt fast i :

* kylling eller laks med

linsestuing , bønnestuing eller kikertstuing

* lapskaus

* indisk kylling

* laks og grønnsaker )

 

Takker masse for alle svar ! ! !

 

Hei :-)

 

Jeg er ikke så aktive selv inne på dette forumet, men har som deg nettopp lagt om til gluten og melke fritt kosthold. Prøve også å holde meg unna sukker og gjær også.

Jeg går mye å leser inne på amerikanske nettsidene. Alle helsegevinstene av å kutte ut gluten og melk.

Jeg er overbevist at dette er det rett kostholdet for meg.

 

Jeg har alle symtomene på trette binyrer, sliter veldig med PMS og har fortsatt mye kviser i voksen alder, angst og depresjon. Lest mye at melk og gluten fritt kosthold skal hjelpe mot mye

 

Jeg er i start fasen selv.

 

Jeg spiser mest mulig ren mat. kylling, fisk , kjøtt osv. Lager grønnsaker til middag men dropper potetene( går litt på lav karbo også ) saus , rømme osv.

Blir mett og god.

Andre middager : Grønnsaksuppe , wok osv

 

jeg har kjøpt inn en del gluten og melke fri knekkebrød. Selger dem på obs og meny og sikker flere butikker. Den inneholde mye mais stivelse, gjær og litt sukker. Men det spiser jeg til frokost. Jeg er tidligere "ostoman", hardt å kutte ut det. Nå Skjærer jeg opp Tomat og agurk og har det som pålegg.

Kjøpte faktisk økologisk barnegrøt som selges på Helsekosten ( den inneholder ikke gluten og melk ) . Den er grei visst jeg er i farta. Koker opp vann og rører inn pulveret.

 

Spiser også gluten fri havregryn. Kokes opp med vann. Har i lin frø og drysser på med kanel og Stevia. Kanskje noen eple biter i også.

 

Baker mine egne brød( eller knekke brød )

 

Havregryn ( glutenfrie )

blander det med vann , linfrø , nøtter , matolje, egg ( for dem som tåler det )bokhvete mel og . Du kan putte i det du vil ha selv :-)

Smører ut blandingen på langpanne på bakepapir , 200 grader i 10-14 minutter.

 

Allergimat.no er en veldig kjekk nettbutikk.

Iherb.com har jeg kjøpt noen gode sjokolader som ikke inneholder gluten ,melk , egg , sukker , soya.

Iherb.com har også mye produkter som jeg bestiller, Enzyme tilskudd som bryter ned gluten og melk visst jeg skulle være uheldig å få i meg det

 

Skal jeg lage noe kos så kjøper jeg melkefri mørk sjokolade og jordbær. Dypper jordbærene i i smeltet sjokolade.. nam nam ..

 

Jeg har brukt tiden på å lese mye. Mange som har gått over på denne dietten har også gått ned i vekt uten å anstrenge seg :-)

 

Kjøper også noe soya produkter men ikke så mye.

 

Har i tillegg kuttet ut kaffi, brus osv. Drikker ikke ting med koffein i eller aspatarm .

Jeg er blitt helt besatt av å endre kostholdet mitt.

 

Lykke til med endring av kostholdet :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...