Gjest Zita Skrevet Januar 23, 2015 Rapporter Share Skrevet Januar 23, 2015 Hei😊 Ut fra oppskriftene som ligger på nettsiden, hvordan vet man hvor mye man skal spise om man er på meny 1,2 eller 3??? Assa hvor mye potet i gram på meny 2, hvor mye fisk? Osv "... Hva gjør dere når det er en rett som f.eks gryterett og du har laget til 2 voksne og 2 barn .. Deler dere gryteretten i 4 porsjoner og det er da riktig mengde til den menyen man er i?? litt forvirret her😳 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest eam Skrevet Januar 24, 2015 Rapporter Share Skrevet Januar 24, 2015 Hei😊 Ut fra oppskriftene som ligger på nettsiden, hvordan vet man hvor mye man skal spise om man er på meny 1,2 eller 3??? :unsure:/> Assa hvor mye potet i gram på meny 2, hvor mye fisk? Osv "... Hva gjør dere når det er en rett som f.eks gryterett og du har laget til 2 voksne og 2 barn .. Deler dere gryteretten i 4 porsjoner og det er da riktig mengde til den menyen man er i?? :huh:/> litt forvirret her😳 Dersom vi tar utgangspunkt i denne oppskriften http://www.greteroede.no/1681376.o2 (fullkornspasta med kjøttsaus) Står i oppskriften at den er til 4 porsjoner. Om du er i meny 1-2 bør du spise 1 porsjon som tilsvarer 370 kcal (står øverst til høyre på siden) Da har du 100 gram kokt pasta (400/4=100 pr porsjon) Så veier du hele gryta med kjøttsaus og deler den på 4. Da skal du spise 1/4 av gryta. Om den for eksempel veier 700 gram så spiser du 175 gram kjøttsaus. Er du på meny 3 skal du ha 1,5 porsjoner som tilsvarer 556 kcal. Da spiser du 150 gram pasta og 262 gram kjøttsaus. Om du lager til to voksne og to barn, må du jo tilpasse oppskriften etter hvor mye dere spiser. Om mannen for eksempel spiser etter meny 5 vil jo han spise to porsjoner, og du på meny 3 spise 1,5 porsjoner. Da er det jo bare 1/2 porsjon igjen til barna... Kanskje du da må lage 5 eller 6 porsjoner. Men det tilpasser du jo bare oppskriften etter og veier maten etter hvilken meny du følger. (regner med barna ikke følger en meny og spiser til de er mette ) Ble det lettere å forstå? Om du lurer på en konkret rett så er det bare å linke til den så kan jeg forklare hva du kan spise Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Zita Skrevet Januar 24, 2015 Rapporter Share Skrevet Januar 24, 2015 Dersom vi tar utgangspunkt i denne oppskriften http://www.greteroede.no/1681376.o2 (fullkornspasta med kjøttsaus) Står i oppskriften at den er til 4 porsjoner. Om du er i meny 1-2 bør du spise 1 porsjon som tilsvarer 370 kcal (står øverst til høyre på siden) Da har du 100 gram kokt pasta (400/4=100 pr porsjon) Så veier du hele gryta med kjøttsaus og deler den på 4. Da skal du spise 1/4 av gryta. Om den for eksempel veier 700 gram så spiser du 175 gram kjøttsaus. Er du på meny 3 skal du ha 1,5 porsjoner som tilsvarer 556 kcal. Da spiser du 150 gram pasta og 262 gram kjøttsaus. Om du lager til to voksne og to barn, må du jo tilpasse oppskriften etter hvor mye dere spiser. Om mannen for eksempel spiser etter meny 5 vil jo han spise to porsjoner, og du på meny 3 spise 1,5 porsjoner. Da er det jo bare 1/2 porsjon igjen til barna... Kanskje du da må lage 5 eller 6 porsjoner. Men det tilpasser du jo bare oppskriften etter og veier maten etter hvilken meny du følger. (regner med barna ikke følger en meny og spiser til de er mette :)/>) Ble det lettere å forstå? Om du lurer på en konkret rett så er det bare å linke til den så kan jeg forklare hva du kan spise :)/> Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Zita Skrevet Januar 24, 2015 Rapporter Share Skrevet Januar 24, 2015 Hei igjen og takk for svar 😊 Skal all mat veies etter det er tilberedt? etter det er kokt, stekt eller hva det måtte være😊 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest eam Skrevet Januar 25, 2015 Rapporter Share Skrevet Januar 25, 2015 Hei igjen og takk for svar 😊 Skal all mat veies etter det er tilberedt? etter det er kokt, stekt eller hva det måtte være😊 Ja Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå