jajaaa Skrevet Mars 19, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 19, 2006 Eg har frysaren "full" av denne deilige fisken (20kg) Det er rein fiskefilet utan bein! Håper nokon har nokre gode tips/ magre oppskrifter spesielt til denne fisken!?! Eg tar og i mot andre gode fiskeoppskrifter med takk! Jajo Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest foxtrot Skrevet Mars 29, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 29, 2006 Heldige deg! Her er et par av mine yndlingsoppskrifter. Formatet er litt rart og omstendelig - jeg har bare kopiert fra bloggen min der jeg forklarer alt i detalj for et par faste "ikke-matlagere"... Breiflabb med asparges til tre, med pasta on-the -side Sett ovnen på 175 grader, og del ca 4-500 gram renset breiflabb i passende stykker (dvs i fire-fem stykker). Kok opp lettsaltet vann til asparges og (fersk) pasta. Bland 4-5 ss hvetemel, 1 ts pepper, 1 ts salt og 1 ts karripulver. Vend fisken i melblandingen, stek den lett på alle sider, legg den i en ildfast form og sett den i ovnen 5-6 minutter. Legg en bunt asparges i kokende vann, kok i ca 5 minutter. Legg ca 250 g pasta i kokende vann og kok den i ca 4 minutter. Ta litt mer smør/olje i pannen, tilsett ca 1 ss finhakket sjalottløk, 2 ss sherryeddik (eller balsamico) og 1/2 dl hvitvin eller vann. La dette boble mens du ordner resten. Hell av vannet på asparges og pasta, ta fisken ut av ovnen, ha sherrysausen i et hensiktsmessig presentasjonsmedium, skjenk opp resten av vinen og server umiddelbart Breiflabb i karry og kokos Kok opp vann til ris forbered 3-400 gram renset breiflabb i stykker et par fedd hvitløk, tynne skiver et par cm fersk ingefær, tynne skiver en vårløk, i skiver et par shallot løk eller en liten kapa løk, hakket så forbereder du en del grønnsaker, det du har eller det du har lyst på... f.eks 2-3 champignon i skiver 5-6 asparges, i 3 cm biter 8-10 brekkbønner, renset, i 2 cm biter 1 paprika i tynne skiver I tillegg trenger du 1 ss nøytral olje 1 ssgrønn curry paste 1 boks fettredusert kokosmelk 1 ss soyasaus 1 ss fiskesaus varm oljen i en wok eller noe lignende ha i curry paste, ingefær og løk, la dette surre et par minutter under omrøring tilsett grønnsakene, surr i et par minutter mens du rører i vei tilsett kokosmelk og legg i fisken la fisken trekke til den er ferdig (breiflabb i stykker - ca 5 minutter) Og til sist superfavoritten: Breiflabb med artisjokk og tomatsalat (4 porsjoner) Sett ovnen på 125 C Lag en enkel salat og skjær opp brød ca 700 g fersk breiflabb (filetert) saltes og pepres og stekes på grillpanne i to-tre minutter (til filetene har fine striper...) Settes i ovnen i 6-10 minutter etter tykkelsen på fileten (breiflabb er best hvis den ikke er heeelt gjennomstekt) varm ca 2 ss god olivenolje 2-3 fedd hvitløk i tynne skiver freses lett i oljen tilsett 2 ss balsamicoeddik 4 artisjokkbunner (eller hjerter) delt i fire når artisjokkene er varme, tilsetter du en boks verdens beste tomater (se over) evnt 6-7 ferske tomater i terninger en håndfull basilikumblader varmes forsiktig og... Simsalabing! Ferdig! Ja, og så litt ekstra pepper da...blir aldri for mye nykvernet sort pepper, så bare kjør på! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar