Gå til innhold

Breiflabb


jajaaa

Anbefalte innlegg

  • 2 weeks later...
Gjest foxtrot

Heldige deg!

 

Her er et par av mine yndlingsoppskrifter. Formatet er litt rart og omstendelig - jeg har bare kopiert fra bloggen min der jeg forklarer alt i detalj for et par faste "ikke-matlagere"...

 

Breiflabb med asparges til tre, med pasta on-the -side

 

Sett ovnen på 175 grader, og del ca 4-500 gram renset breiflabb i passende stykker (dvs i fire-fem stykker). Kok opp lettsaltet vann til asparges og (fersk) pasta.

Bland 4-5 ss hvetemel, 1 ts pepper, 1 ts salt og 1 ts karripulver.

 

Vend fisken i melblandingen, stek den lett på alle sider, legg den i en ildfast form og sett den i ovnen 5-6 minutter.

 

Legg en bunt asparges i kokende vann, kok i ca 5 minutter. Legg ca 250 g pasta i kokende vann og kok den i ca 4 minutter.

 

Ta litt mer smør/olje i pannen, tilsett ca 1 ss finhakket sjalottløk, 2 ss sherryeddik (eller balsamico) og 1/2 dl hvitvin eller vann. La dette boble mens du ordner resten.

 

Hell av vannet på asparges og pasta, ta fisken ut av ovnen, ha sherrysausen i et hensiktsmessig presentasjonsmedium, skjenk opp resten av vinen og server umiddelbart

 

Breiflabb i karry og kokos

 

Kok opp vann til ris

 

forbered

3-400 gram renset breiflabb i stykker

et par fedd hvitløk, tynne skiver

et par cm fersk ingefær, tynne skiver

en vårløk, i skiver

et par shallot løk eller en liten kapa løk, hakket

 

så forbereder du en del grønnsaker, det du har eller det du har lyst på...

f.eks

2-3 champignon i skiver

5-6 asparges, i 3 cm biter

8-10 brekkbønner, renset, i 2 cm biter

1 paprika i tynne skiver

 

I tillegg trenger du

1 ss nøytral olje

1 ssgrønn curry paste

1 boks fettredusert kokosmelk

1 ss soyasaus

1 ss fiskesaus

 

varm oljen i en wok eller noe lignende

ha i curry paste, ingefær og løk, la dette surre et par minutter under omrøring

tilsett grønnsakene, surr i et par minutter mens du rører i vei

tilsett kokosmelk og legg i fisken

la fisken trekke til den er ferdig (breiflabb i stykker - ca 5 minutter)

 

Og til sist superfavoritten:

 

Breiflabb med artisjokk og tomatsalat

(4 porsjoner)

 

Sett ovnen på 125 C

Lag en enkel salat og skjær opp brød

 

ca 700 g fersk breiflabb (filetert)

saltes og pepres og stekes på grillpanne i to-tre minutter (til filetene har fine striper...)

Settes i ovnen i 6-10 minutter etter tykkelsen på fileten (breiflabb er best hvis den ikke er heeelt gjennomstekt)

 

varm ca 2 ss god olivenolje

2-3 fedd hvitløk i tynne skiver freses lett i oljen

tilsett

2 ss balsamicoeddik

4 artisjokkbunner (eller hjerter) delt i fire

 

når artisjokkene er varme, tilsetter du

 

en boks verdens beste tomater (se over) evnt 6-7 ferske tomater i terninger

en håndfull basilikumblader

 

varmes forsiktig og...

 

Simsalabing! Ferdig!

 

Ja, og så litt ekstra pepper da...blir aldri for mye nykvernet sort pepper, så bare kjør på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...