Gjest Milva Skrevet Mars 28, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 28, 2006 Er det noen som vet hvor mye kalorier det er i ostekake?Finner bare napoleonskake og sånn i tabellen i boka mi Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest lille my Skrevet Mars 28, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 28, 2006 Fant disse i kaloritabellen til dagbladets "litt lettere" - de gir jo i alle fall en pekepinn: Ostekake (ferdig kake basert på "Møllerens Ostekake" kakemiks) 328 Ostekake med kjeksbunn 284 TORO Ostekake (ferdig kake) 320 Hvis du lager selv kan du jo regne ut basert på de enkelte ingrediensens - litt mye jobb, men kanskje du forbrenner et par kalorier på det Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet Mars 28, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 28, 2006 Takk for svar ostekake er jo så godt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
jajaaa Skrevet Mars 29, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 29, 2006 Har ikkje prøvd den sjølv...Lykke til mvh Jajo LILLIANS OSTEKAKE 130 g Kornmo kjeks 100 g lett margarin FYLL: 1 pose bringebærgele (her kan du jo variere litt til påske) 3 1/2 dl vann 200 g magerost 7% naturell 100 g melis 1 ts vaniljesukker 3 dl Kesam 8% 1 boks Viking melk 8% Knus havrekjeks og bland smulene m margarin. Trykk deigen ut i en rund kakeform, 24 cm, og sett den i fryseren. Kok opp vann i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett gele pulveret. Rør godt til pulveret er oppløst - avkjøl. Bland ost, melis, vaniljesukker, litt Viking melk og Kesam i en bolle eller kjøkkenmaskin. Spe med resten av Viking melken og pisk godt til blandingen begynner å tykne. Hell i den avkjølte geleen i en tynn stårle, og rør godt. Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i ca 3 t., til kaken er stiv. Server gjerne m friske eller rørte bringebær, eller andre bær eller frukt. Pr. 100gr 180 kcal Pr. stk. 150 kcal Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Primadonn Skrevet Mars 29, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 29, 2006 Jeg har prøvd Lillians ostekake, den var veldig frisk og god :-) Det tok litt lengre tid enn det som stod i oppskriften før den stivnet, da, men det kan ha noe med at jeg brukte feil gele (?) Trodde ikke det skulle ha så mye å si men den ble noenlunde stiv til slutt og smakte utmerket :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet Mars 29, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 29, 2006 Takk for oppskrift,den skal jeg prøve til helga! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Milva Skrevet Mars 29, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 29, 2006 Det står 150 kcal.pr.stykke,er det 16 stykker på den som de andre kakeoppskriftene til grete roede? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fenris Skrevet Mars 31, 2006 Rapporter Share Skrevet Mars 31, 2006 Har ikkje prøvd den sjølv...Lykke til mvh Jajo LILLIANS OSTEKAKE 130 g Kornmo kjeks 100 g lett margarin FYLL: 1 pose bringebærgele (her kan du jo variere litt til påske) 3 1/2 dl vann 200 g magerost 7% naturell 100 g melis 1 ts vaniljesukker 3 dl Kesam 8% 1 boks Viking melk 8% Knus havrekjeks og bland smulene m margarin. Trykk deigen ut i en rund kakeform' date=' 24 cm, og sett den i fryseren. Kok opp vann i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett gele pulveret. Rør godt til pulveret er oppløst - avkjøl. Bland ost, melis, vaniljesukker, litt Viking melk og Kesam i en bolle eller kjøkkenmaskin. Spe med resten av Viking melken og pisk godt til blandingen begynner å tykne. Hell i den avkjølte geleen i en tynn stårle, og rør godt. Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i ca 3 t., til kaken er stiv. Server gjerne m friske eller rørte bringebær, eller andre bær eller frukt. Pr. 100gr 180 kcal Pr. stk. 150 kcal[/quote'] Hei. Her er et lite tips til variasjon av bunnen (tatt fra en annen ostekake oppskrift jeg har) : Bland knuste Kornmokjeks med smeltet smør og 1 ts kanel, trykk ut i kakeform (gjerne en slik med kakefat som tåler stekovn) og stek på 180 grader i 10 minutter. Kanelet og det at bunnen er stekt gjør at smaken blir kjempegod !! I den oppskriften jeg har skal det være 10 knuste Kornmo og 7 ss smeltet smør eller lettmargarin som er mer fornuftig i denne sammenheng. Hilsen Fenris. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tipp Skrevet April 28, 2006 Rapporter Share Skrevet April 28, 2006 Hei! Er oppskriften som er nevnt her den samme som den som står i kursbok to?? Har tenkt til å lage den, men har boka hjemme, så det er supert om jeg kan bruke denne oppskriften isteden:) Vil bare være sikker på at det er riktig kake. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar