Gå til innhold

Veiing av rå vs stekt mat


Gjest Zora

Anbefalte innlegg

På noen matvarer står det antall kalorier i ferdig tilstand. Men jeg vet ikke hva som er rett med hensyn til f.eks karbonadedeig. Jeg har brukt å veie det ferdig stekt. Har nå gått ned i vekt på den måten. Men jeg vet heller ikke hva som er riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

For det meste har det ikke så stor praktisk betydning, men jeg har lært at det er ferdig tilberedt/stekt/kokt vare som skal måles. Ved steking av karbonadedeig/kjøttdeig bruker jeg det.

Der det har størst betydning er vel med pasta og ris. Dersom du skal ha 100 gr ris til middag i din middagsrasjon så er det 100 gr ferdig kokt ris. 100 gr ukokt ris blir uhorvelig mye.... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldingene! Jeg vet at jeg skal veie pasta og ris og sånn når det er kokt, men var mer usikker på kjøtt/fisk etc. Veide nemlig kyllingen før og etter steking her og da hadde vekten krympet noen betratelig på kyllingen min.. men brukte målene før den var stekt jeg da..

 

Ha en flott helg! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...