Sans1 Skrevet Oktober 11, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Hei, er det noen som sitter på en god oppskrift på mager blomkålsuppe?? Fikk så innmari lyst på det og har ett helt blomkålhode liggende i kjøleskapet. I kantina her på jobb har de suppe hver dag, men jeg mistenker kokken for å gjøre disse suppene ekstra gode med å ha fløte i. Derfor må jeg bare holde meg unna I dag var det blomkålsuppe - og den så vannvittig god ut. Håper noen kan hjelpe meg Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest rainara Skrevet Oktober 11, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Det ligger en oppskrift på potet og blomkålsuppe under oppskrifter på siden her! Den ser god ut den. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sans1 Skrevet Oktober 11, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Ja, den har jeg sett - men ville gjerne hatt en uten potet, og type "krem" suppe Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Korsa Skrevet Oktober 11, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Jeg har prøvd denne: 250 g blomkål (evt. mer) 250 g broccoli (kan droppes) 6 dl vann (ca) 1 ts salt 1 ss smør 2 ss hvetemel 1 dl grønnsakmos og kjøttkraft/buljong (ca) 1 knivsodd salt litt creme fresh (lett utgave) Ta av de peneste blomkål-/broccoli bukettene og kok dem mør i litt lettsaltet vann. Sette tilside. Skjær resten av kålen i biter (inkl. stilkene) og kok til mørt. Mos dette med kjøkkenmaskin eller stavmikser til alt er finhakket. Smelt smør og ha i melet, rør inn grønnsaksmosen og kraft litt etter litt. Ha i creme fresh og blomkål-/broccoli bukettene. Håper det smaker Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Lupi Skrevet Oktober 11, 2006 Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Hei, her er en annen oppskrift! Har spart den siden jeg hadde heimkunnskap på skolen. Og det begynner å bli en god del år ja... 1/2 blomkål 8 dl vann 1/2 ts salt 2 dl melk 2 toppede ss hvetemel + 5 ss vann (til jevning) 1-2 ts buljongpulver etter smak 1) Kok opp vann og salt. Ha i de buketter av blomkål når det koker. 2) La det koke i 5-7 min mens du lager jevning 3) Ta kålen ut av det kokende vannet, og tilsett jevningen mens du rører. La det koke i 3-5 min. 4) Tilsett buljongpulver og melken. Legg så kålen tilbake i suppen. NB! Blomkålen skal IKKE være helt myk og mosete! Det kan jo ikke bli så mange kcalorier dette her, da. Super mat for oss slankere. Jeg elsker supper! Lager det kjempeofte nå om høsten. Lykke til og kos deg! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sans1 Skrevet Oktober 11, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet Oktober 11, 2006 Takk til dere begge - dette hørtes godt ut og MÅ prøves Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar