Nique Skrevet November 20, 2006 Rapporter Share Skrevet November 20, 2006 Sikkert et dumt spørsmål, men.... Hva er egentlig poenget med å spise sopp? Er det noen spesielle vitaminer eller mineraler som det finnes ekstra mye av? Er som dere sikkert skjønner av spørsmålsstillingen ikke spesielt glad i sopp, og lurer på om det egentlig er noen grunn til å spise det da... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Pinnedyr Skrevet November 20, 2006 Rapporter Share Skrevet November 20, 2006 aner ikke, men jeg hadde vært glad om butikkene sluttet og selge sopp, sånn at jeg slipper å få det servert når jeg er hos andre. synes det er så vondt at jeg brekker meg bare jeg får en liten bit i munnen. men, som sagt. aner ikke. men hadde vært fint om det ikke fantes Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet November 20, 2006 Rapporter Share Skrevet November 20, 2006 Sopp inneholder i gjennomsnitt 90% vann 3,6% protein 0,3 % fett 0,3 % karbohydrat 1,8 % kostfiber 18 kcal pr 100 gram Vitaminer: E og B Mineraler: jern Det er mer vitaminer og mineraler i andre typer grønnsaker som regel. Hermetisk sopp har litt mer vann, og litt færre proteiner. Shitake, portabello og kantarell har litt fler kalorier enn sjampinion. Tror ikke du vil få noen mangelsykdommer hvis du kutter ut sopp fra kostholdet! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest E81 Skrevet November 20, 2006 Rapporter Share Skrevet November 20, 2006 Er masse antioksidanter i sopp! Selv eeeelsker jeg sjampinjong, MEN den MÅ være stekt ordentlig. Finnes ikke noe verre enn boks-sjampinjong eller halvslapp sopp..... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet November 20, 2006 Rapporter Share Skrevet November 20, 2006 Er masse antioksidanter i sopp! Selv eeeelsker jeg sjampinjong' date=' MEN den MÅ være stekt ordentlig. Finnes ikke noe verre enn boks-sjampinjong eller halvslapp sopp.....[/quote'] Enig!! Det aller beste er jo grillet sopp synes jeg... Ellers pleier jeg å blande sopp, løk, paprika, squash eller bare diverse grønnsaker i ovnen med en god del krydder på (hvitløk, paprika, chili f.eks..)i et ildfast fat og skru på "grill" og 250 grader. Etter en liten stund smaker det bare så himmelsk Soppen gjør det ekstra godt! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest NoShorty Skrevet April 9, 2008 Rapporter Share Skrevet April 9, 2008 dette er en gammel tråd, men om sopp er en grønnsak...? i så fall, er det en ja-grønnsak? jeg finner den ikke i boka, men jeg elsker sopp! Og det hadde vært greit å vite... På forhånd takk... Klemmm... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest rosmar Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 det er en ja-grønnsak Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar