Gå til innhold

"Sunnere" Rund Verdens Beste


Gjest ElenaS

Anbefalte innlegg

Gjest ElenaS

25 g smør

100 gr kesam mager

7,5 g splenda eller 70 gr fribol

3 eggeplommer

75 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

1 ts vanilje essens

3 ss melk

 

Marengs:

3 eggehviter

13 g splenda eller 100 gr fribol

50 g mandelflarn

 

Fyll:

3 dl vaniljekrem laget av Heistad vaniljesaus pulverpose & 4 dl ekstra lettmelk

 

Fremgangsmåte:

 

Pisk smør, kesam og splenda evt. fribol til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform som er 24-26 cm i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formen.

 

Visp eggehvitene stive. Tilsett splenda og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i formen. Strø over mandelflarn.

 

Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30 min

 

Løsne kakebunnen fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kakebunnen i to. Fordel vaniljekremen på bunnen (den uten marengs) og legg den andre kakebunnen oppå med marengsen vendt oppover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...