Gjest ElenaS Skrevet Mai 19, 2007 Rapporter Share Skrevet Mai 19, 2007 25 g smør 100 gr kesam mager 7,5 g splenda eller 70 gr fribol 3 eggeplommer 75 g hvetemel 0,5 ts bakepulver 1 ts vanilje essens 3 ss melk Marengs: 3 eggehviter 13 g splenda eller 100 gr fribol 50 g mandelflarn Fyll: 3 dl vaniljekrem laget av Heistad vaniljesaus pulverpose & 4 dl ekstra lettmelk Fremgangsmåte: Pisk smør, kesam og splenda evt. fribol til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform som er 24-26 cm i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formen. Visp eggehvitene stive. Tilsett splenda og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i formen. Strø over mandelflarn. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30 min Løsne kakebunnen fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kakebunnen i to. Fordel vaniljekremen på bunnen (den uten marengs) og legg den andre kakebunnen oppå med marengsen vendt oppover. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar