Gå til innhold

KROM mot søtsug - igjen


Gjest anto

Anbefalte innlegg

Ser at det er mange nye her, og tenkte jeg skulle oppfriske innlegget mitt om krom ved å lime det inn her.

det står "1 om dagen" på esken. Men jeg tar 3 til å begynne med og reduserer til 2 etterhvert.

NB! KROM FUNGERER BEST NÅR DET TAS PÅ TOM MAGE (f eks 1/2 time før frokost og 2 timer etter middag)

 

 

-------

 

Her kommer tråden min om krom, og det kan jo hende det blir med dette ene innlegget på denne tråden, men da er ihvertfall dette et oppslagsverk for de som lurer på hvorfor i all verden man skal spise dette rare grunnstoffet og hvorfor det egentlig fungerer.

 

Krom hjelper altså mot søthunger.

Den mest effektive krommen er den organiske, f eks Bio-Chrom (sølvfarget eske, fås på Apotek og Helsekost). Dette er et nokså dyrt produkt, men definitivt det mest effektive jeg har kunnet finne.

 

HVA ER KROM?

Sakset fra: http://no.wikipedia.org/wiki/Krom

 

Krom er et metallisk grunnstoff med kjemisk symbol Cr og atomnummer 24. Atommassen (u) er 52,0.

 

Krom blir brukt i helsekosten til å:

 

* regulerer blodsukkeret

* demper lysten på søtsaker, kaker etc.

* regulerer GTF-faktoren (glukosetoleransefaktoren)

* utviklingen til fosteret under graviditet

* regulerer kolestrolnivået

* økt krombehov hos sportsfolk

 

Krom er et veldig viktig stoff for kroppen.

 

HVORFOR KROM?

 

Sakset fra:

http://www.matoghelse.no/krom-mot-soetsug.309839-48934.html

Av: Mat&Helse redaksjonen

 

Sporelementet krom trengs i ørsmå mengder for å regulere blodsukkeret og bygge muskler. Krom er også viktig for å motvirke tidlig aldring, og siden moderne matvarer inneholder lite krom, vil mange ha nytte av et daglig tilskudd.

 

Undersøkelser tyder på at et daglig tilskudd av 200-400 µg krompikolinat kan gi vekttap hos friske voksne, uavhengig av mosjon. Krompikolinat reduserer innholdet av kolesterol i blodet, senker blodsukkernivået hos diabetikere, reduserer mengden kroppsfett og fremmer utviklingen av fettfri muskelmasse hos mennesker.

 

Den viktigste oppgaven til krom er å gjøre cellene mer mottakelige for insulin slik at de tar imot overskudd av sukker fra blodet. De tyskamerikanske forskerne Schwartz og Mertz fant på 1950-tallet ut at krom er nødvendig for at insulin skal virke. Siden insulin griper inn i stoffskiftet til nær alle cellene i kroppen, kan mangel på krom bidra til en rekke sykdommer. Insulin er et hormon som skilles ut fra bukspyttkjertelen. Hver gang man får i seg «høyglykemiske» karbohydrater fra poteter eller brus, stiger mengden sukker i blodet raskt. Når kroppen føler dette, gir den signal til bukspyttkjertelen om å skille ut insulin, som «geleider» overskuddet av sukker til leveren og musklene for å lagre det som glykogen eller fett. Kroppen er avhengig av krom for at insulin skal fungere normalt. Et for lavt inntak av krom kan derfor bl.a. føre til forstyrrelser i omsetningen av raffinert sukker og andre karbohydrater, og alvorlig mangel kan føre til diabetes type 2 (aldersdiabetes).

 

For et normalt stoffskifte trengs det kun noen titalls mikrogram per dag. Det er imidlertid mye usikkerhet med hensyn til hvor mye vi bør få i oss, og det er store individuelle forskjeller. Forskere som har lang klinisk erfaring, antyder at 200-600 mikrogram per dag er optimalt. Terapeutiske tilskudd ligger vanligvis i intervallet 200-1200 mikrogram per dag, mest ved diabetes type 2. Slike inntak er ikke rapportert å gi noen bivirkninger. Både EUs ekspertkomité og en britisk gruppe som har vurdert krom, har kommet til at krom generelt er lite giftig, og at det ikke er lett å sette en øvre grense, selv om de antyder at den bør være på tusen mikrogram om dagen.

 

Te, kaffe og røyking hemmer opptaket av krom, og et høyt sukkerinntak øker utskillelsen av krom i urinen.

 

Mat&Helse redaksjonens konklusjon

"Med sommerens besøk på badestranden i friskt minne sitter undertegnede igjen med en sjokkartet følelse av å ha besøkt en helt annen planet enn Norge... Jeg var ikke klar over at det var så mange overvektige og feilernærte mennesker.

Mange av dem som ikke klarer å holde seg unna den sukkerfylte menyen som dominerer i kiosker og på bensinstasjoner, ville trolig vært bedre rustet til å motstå fristelsene om de på forhånd hadde bedret sin insulinresistens ved å ta solide mengder krom!"

 

Pia Marlen Johnsen, Fitnessutøver og skribent for iForm, har dessuten dette å si om kosthold og kosttilskudd (deriblant krom): http://www.iform.no/pub/art.php?id=684

 

Håper dette er nyttig informasjon for de fleste.

Jeg bruker ihvertfall krom hver dag, og det fungerer veldig bra for meg.

 

Lykke til med reduksjon av søthunger

 

Hilsen antonia

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...