Gå til innhold

Hvordan regne ut BMI?


Gjest Faith

Anbefalte innlegg

Hei hei.

 

Sitter her å lurer på hvordan man kan regne ut BMI? Driver nemlig å trener styrke et par ganger i uken, og vet jo at muskler veier mer enn fett, så kan være litt vanskelig å vite hva det som står på vekten betyr. Trenger man et apparat for å kunne regne ut BMIen? Eller kan man regne ut det ved formler? Håper deeet:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest soljenta86

Du kan regne ut BMI på http://www.greteroede.no/testdegselv/articles/artid350798.html , men formelen er ganske enkel: vekt (kg) / høyde (m) opphøyet i annen. (meter * meter). BMI er kun et mål på hvor mye vekt du har fordelt på din lengde - den sier ingenting om benmasse, fettmasse og muskelmasse.

 

(F.eks. 80 kg og 170 cm blir 80/(1,7*1,7).)

 

Hvis du i utgangspunktet ikke er overvektig (fett) så burde du ikke bruke BMI som mål når du bygger muskler, fordi da kan det hende du kommer opp i den kategorien - uten at det betyr noe som helst negativt for deg. Mange med muskler vil havne i kategorien lett overvektig eller overvektig uten at det er fettprosenten deres som er blitt høy. BMI er et mål som egner seg godt for å få et vist inntrykk, men stemmer ikke alltid med enkeltindivider - da må man måle andre faktorer som midjemål og fettprosent. ;) Bodybuildere er jo ofte i gruppen "fedme" etter BMI skalaen. Lykke til med styrketrening!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...