Gå til innhold

Inger`s rugbrød


epler

Anbefalte innlegg

1,3 kg fint sammalt hvetemel

0,2 kg fint sammalt rug

- eller 1,5 grovt sammalt rug

0,2 helkrn hvete

75 g gjær

2ts salt

9 dl havrekli

1,8 l vann + skummet kulturmelk

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

 

Dette blir 3 brød

Oppbevares best i kjøleskap, da blir det best å skjære opp :-)

 

Jeg tar gjerne oppi litt walnøtter hvis jeg har, og så er jeg heller ikke så nøye med målene på melet, bare deigen blir passe . Revet gulrot er også godt oppi :D

 

Forhev 2 ganger.

Stekes på 200 grader i ca 50 min

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristepine

Jeg bruker to poser tørrgjær i stedet for å måle opp 75g gjær.

 

Hev 1 time

Slå deigen ned

hev ytterliger 30 minutter

hell deigen i smurte former, sett rett i kald ovn på 200 grader i underkant en time (50-60minutter) avhengig av din ovn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...