anneberit Skrevet April 4, 2011 Rapporter Share Skrevet April 4, 2011 Håper noen kan hjelpe med forslag til mat/retter som "fyller godt" i magen og gir metthetsfølelse samtidig som de gir få kalorier. Er på meny 1 og vil helst ha mest mulig mat for de 1200 kaloriene. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Katza Skrevet April 5, 2011 Rapporter Share Skrevet April 5, 2011 Grøt, grønnsaker, ting med melk, grove produkter.. Trikset her er jo grovt, spis ting med mye fiber, kroppen kan ikke fordøye fiber, så det gjør det mett (lenge). Det er uansett bra med fiber, det er både et slags "rensemiddel" for tarmen, pluss at jeg er ganske sikker på (uten at jeg vil bli sitert på det=p) at kroppen bruker noen ekstra kalorier på å få fiber igjennom kroppen. Anyways, det er også et supertriks å styrte nedpå noen dl med vann før du spiser, det fyller opp godt i magen og gir deg metthetsfølelse fortere. Det hjelper deg også å vente de 20 minuttene det tar før metthetssignalet faktisk setter i gang. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frukt86 Skrevet April 5, 2011 Rapporter Share Skrevet April 5, 2011 Proteiner metter godt, og lenge. Velg magre produkter, som kyllingfilet, reker og kanskje tunfisk? Kyllingfilet og reker kan man kjøpe frossent til en billig penge (jeg er student og må tenke økonomi). Ellers er det bare å lesse på med grønnsaker! En pakke frossen bukettblanding på Rema koster 12 kr, inneholder 500 gr av gule og oransje gulrøtter, sukkererter, blomkål og brokkoli (og 25 kcal per 100 gr). Jeg bruker helt fint en halv sånn pakke i én middag - du kan jo bruke mer. Supper kan man spise MYE av før man kommer opp i kalorier. Lag blomkål og brokkolisuppe med masse blomkål og brokkoli oppi. Det metter! Hjemmelagd tomatsuppe av boks med tomater, kanskje en del løk, og kanskje du har nok kcal til litt fullkornspasta og et egg også? Løksuppe er kcalfattig (uten ost og brød). Som variasjon kan en f.eks. lage kålrotstappe av kålrot, gulrot og buljong (ikke fett eller melk), eller blomkålpuré (da har jeg i litt skummet melk). Du sparer inn fettet som du kanskje bruker på å steke mye mat ved å enten dampe det eller bake det i folie i stekovnen (da selvfølgelig uten fett). Ellers er det et godt tips som Katza sier, å drikke vann både før, under og etter. Og spis sakte, om du har mulighet. Håper du fikk noen (nye) idéer..! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SerenDipity Skrevet April 5, 2011 Rapporter Share Skrevet April 5, 2011 Lapskaus er bra fyllmat. Det metter bra, har få kcal (avhenger jo noe av oppskrift) og har masse grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
anneberit Skrevet April 6, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 6, 2011 Takker for gode svar. Vet jo egentlig disse tingene selv, men av og til følger ikke hodet helt med. Tar i mot flere gode forslag med takk, så det kan bli litt mer variasjon i middagene her i huset. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Kaffelatte Skrevet April 7, 2011 Rapporter Share Skrevet April 7, 2011 Her en mine tips: havregrynsgrøt kokt på vann, rør inn cottage cheese (jeg bruker 100 g). Kanel og syltetøy istedet for smørøye. Metter godt og lenge. Middagsmat: lapskausblanding kokes i buljong. Tilsett pølser av kylling og kalkun, annet magert kjøtt. Jeg liker flatbrød til. Chili sin carne (kartong fra GoGreen), tilsett hermetiske kikerter som er godt skylt i kaldt vann, og varm opp. Serveres med en klatt rømmekolle og brød eller ris om du vil. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest SaraeM Skrevet Mai 8, 2011 Rapporter Share Skrevet Mai 8, 2011 Jeg elsker å lage grønnsaksuppe. Det er utrolig lett og har lite kallorier! Du koker bare opp 5 dl vann med en buljongtærning, kutter opp de grønnsakene du vil ha i små biter og lar det hele stå og putre på lav varme til grønnsakene er så mye som du liker de. Syns det er perfekt ettersom det er lett å varriere ved å bruke andre grønnsaker og man selv kan velge hvor mye kallorier det skal inneholde ved å regulere grønnsakene som man putter oppi Jeg pleier å bruke en stor gulrot, en del kålrot, masse stangselleri, litt hvitløk, og blomkål/brokkoli. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar