Gå til innhold

Når man skal måle opp 15g pasta eller ris, er det før eller etter de er kokt?


Gjest Simsalabim
 Share

Anbefalte innlegg

Ser at det står 150 gram ris feks. Skal jeg da veie det i rå eller kokt utgave?

Det varierer fra oppskrift til oppskrift. Jeg pleier å måle opp ukokt, fordi det er enklest for meg. Man må bare regne ut kaloriene deretter. Når det på pastapakken står 350kcal/100g er det i tørrvare. 40 gram tørrvare, gir cirka 100 gram ferdigkokt pasta/ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
Gjest Tulla69

Ser at det står 150 gram ris feks. Skal jeg da veie det i rå eller kokt utgave?

Når det står som tilbehør til en middag vil det vanligvis alltid være i kokt utgave. Det er ofte foreslått 100-150 g ris, poteter eller pasta til en middagsporsjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...