Gå til innhold

Er det noen som stabiliserer vekten her inne?


Gjest fru luna

Anbefalte innlegg

Gjest fru luna

Jeg lurer på om det er noen av medlemmene av vektklubben som stabiliserer vekten etter vekttap slik som jeg. Det hadde vært kjekt om vi kunne lage en liten tråd og utveksle erfaringen - det blir så ensomt å sitte her og rapportere til meg selv ;).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør det, men min tråd forsvant!! Skjønner ikke helt det der. Du er uansett ikke alene ;)

 

Jeg er ikke så flink til å rapportere her inne, men jobber nå med å holde vekten. Nå jobber jeg først å fremst med å finne ut hva jeg skal gjøre etter at jeg fant ut at vekten jeg har brukt et år var feil. Veier 3 kg mer enn det jeg har trodd. I tillegg prøver jeg å stabilisere meg litt etter en liten utskeielse på et par kg etter sommeren.

 

Planen er å ta opp treningen slik jeg holdt på før sommeren, samt å la vekten få stabilisere seg over tid ettersom uker med hverdager kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fru luna

Jeg har sett at tråder som det ikke er aktivitet på forsvinner - de har sikkert et system for det her inne. Lurt å skrive nye innlegg i tråden i ny og ne for å unngå det ;).

 

Flott at det går greit med stabiliseringen - jeg bruker bloggen min/rapportsidene mine som en rettesnor - dersom noe ikke fungerer kan jeg skjekke opp hva jeg har gjort for å finne ut hva jeg skal forandre. Men jeg har alltid vært en veldig analytisk sjel :). Jeg er som deg godt igang med å komme tilbake til rutinene etter sommerferien. Jeg hadde ikke bekymret meg over om vekten er "riktig" eller ei - vekten du føler deg vel med er trivselsvekten uansett hvilket tall det måtte være.

 

Kjekt å høre fra deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk ned ca 15 kg på egenhånd fra januar til juli. Så begynte jeg med vektklubben og gikk ned 5 kg til. Nå driver jeg og stabiliserer vekten på rundt 55 kg (jeg er 166,5 cm). Synes det er litt vanskelig å skulle spise mer. Jeg har ofte lyst på mye mat, men føler at jeg legger på meg av å spise så masse! Etter noen dager hvor jeg bare veide 54 økte jeg inntaket mat (100 kcal ekstra pr dag) og føk rett opp til 55,5 og det synes jeg var litt skremmende. Hvor mye spiser du og hvor mye veier du/høyde? Og hvor mye har du gått ned? Jeg har ca 15 trimpoeng i uka. Prøver i alle fall å få 14 pr uke ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fru luna

Jeg er 1.71m og trivselsvekten er 60-62 (egentlig har jeg funnet ut at jeg trives best rundt 60, men ikke under). Jeg tok av ca. 10 kg på tre måneder og er i mye bedre form enn da jeg startet som medlem her inne i oktober i fjor. Hvis du leser vektstabiliseringsbloggen min ser du at jeg økte kaloriene veldig langsomt (etter råd fra Ullevåls og VG's slankeekspert, Dr. Birkeland) - og det har virket så det suser. Kroppen må venne seg til det nye tilbudet. Hun anbefalte 50-100 opp for hver dag i en uke eller to eller tre (etter et mønster som jeg fulgte om ikke slavisk) før du øker videre og ikke 100 kcal per dag. Etter formelen skal jeg ha 1800-1900 per dag + fysisk aktivitet og det stemmer sånn noenlunde. Jeg passer på å spise mer en dag om jeg er i mye aktivitet - jeg blir veldig sulten om jeg ikke gjør det ;).

 

Jeg har holdt vekten siden begynnelsen av februar - det viktigste for meg har vært å spise ofte og å være mye i aktivitet.

 

Håper å høre mer fra deg her inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i alle fall merket meg at jeg har fått en masse vaner som jeg ikke tenker så mye over lenger. Som f.eks en god frokost om morgenen, en passe lunch-porsjon og mye "smågodt" med meg i sekken (er student). Har med meg en yoplait-yoghurt, noen gulrøtter, epler og sånt som regel. Frokosten blir som regel kl 07 og lunch kl 11, og i mellom der blir det litt småspising da. Men jeg småspiser i alle fall noe sunt ;) Og da frister ikke sjokoladeautomaten ved forelesningssalen like mye! Etter lunch blir det en stund til middag og da er jeg så glad for den yoghurten jeg har spart :) Når jeg tenker over sånn som jeg levde og spiste før synes jeg det er rart at jeg ikke var enda større enn jeg var. 75 kg fordelt mest i øverste del av kroppen syntes godt, men jeg var jo ikke spesielt overvektig heller. Frokost for meg kunne godt være et par sjokolader , så en usunn lunch med lyst brød og tenkte ikke så mye over pålegget. Middager hadde som regel hovedingredienser som føte, smør, rømme, ost, kjøttdeig, pølser...! Helt sykt. Er så glad jeg tok tak i meg selv og unngår å ende opp med hjerte/kar-sykdommer og fedme som helseproblem i alt for ung alder... Og det er så mye bedre å spise MASSE sunn mat enn bare litt usunn mat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest EndeligMandag

Akkurat nå skal jeg ned igjen...men det er ikke noe problem å gå ned i vekt..det har jeg gjort mange ganger...nå ser det ut til at jeg ikke klarer å holde det.

I høst gikk jeg ned 8 kg, og i vår kom de på igjen. Med en gang jeg slutter å tenke slanking kommer de på igjen og jeg skjønner ikke hvorfor. Lever utrolig sunt og spiser svært sjelden godterier. Har vel funnet ut at jeg har en overfølsom kropp som hvis jeg ikke får trent 3 ganger i uken og får i meg mye vann, så legger jeg på meg. Koker og steker i ovn all mat jeg lager uten så mye som 1 gram fett. I stressa perioder når jeg ikke får trent, f.eks 2mnd, selv om jeg går mye til og fra jobb har jeg funnet ut at følgende kombinasjon ikke er bra:

- spise for lite (som kan være en årsak når en slutter å tenke/er stressa).

- drikker for lite vann

- er glad i salt

- drikker for mye kaffe.

 

Ellers består min dag av

- 2 skiver til frokost og lunch med magert pålegg

- middag med fisk eller kylling, masse grønnsaker og sjelden fett. Max 1ss olje og det måles nøye.

- knekkebrød og evt .kornblanding med frukt til kvelds

- Mellommåltid i form av frukt.

 

Prøver også å kutte karbohydrater til middag, da jeg får nok gjennom brødmat til frokost og lunch.

 

Hvis andre har tips og råd om hvordan en skal holde vekten tar jeg imot det.

Noen ganger blir det jo stressa perioder...og man kan ikke veie all maten...

 

Da sniker kiloene seg på.

 

Har hatt flere greteroede kurs. For 10 år siden gikk jeg ned 30 kg. Nå har 15 kommer på igjen :-( Er det alderen?

En dag jeg ikke trener går jeg vel 6-7000 skritt for dag.

 

 

Please please ..gi meg råd....15 kg må av før jul...og da skal jeg bli der!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Det er av stor betydning for oss kikkere (les: lesere) ;) at noen sånne som deg (fru luna) skriver mye. Dere er flinke til å skrive, skriver personlig og godt! Mye bra og lese.

 

Mine dager går veldig opp og ned, føler at jeg ikke er flink for tiden. Ligger på 65,5- 66 kg nå og ønsker vel egentlig å ligge på 62-63 kg. Trener heldigvis en del, men sliter med sommerkiloene. Heldigvis så trener jeg mye og satser på at det skal gå litt av seg selv.

 

Prøver å komme igang med gode rutiner igjen mht mat også, satser på at det skal gå bra. Jeg har aldri gått på kurs, har prøvd å lære meg hva jeg skal gjør vha å lese her inne, samt snakke med en venninne som er ernæringsfysiolog. Vi får se om jeg ikke klarer å sparke meg selv i rompa. Du har et veldig godt poeng når du skriver om vaner idacf. Det er de vanene jeg må tilbake til, for jeg har hatt de!

 

Skal prøve å sparke igang de gamle trådene også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fru luna

I stressa perioder når jeg ikke får trent

- spise for lite (som kan være en årsak når en slutter å tenke/er stressa).

- drikker for lite vann

- er glad i salt

- drikker for mye kaffe.

 

Ellers består min dag av

- 2 skiver til frokost og lunch med magert pålegg

- middag med fisk eller kylling' date=' masse grønnsaker og sjelden fett. Max 1ss olje og det måles nøye.

- knekkebrød og evt .kornblanding med frukt til kvelds

- Mellommåltid i form av frukt.

 

Prøver også å kutte karbohydrater til middag, da jeg får nok gjennom brødmat til frokost og lunch.[/quote']

 

Du sier det igrunnen selv ;). Jeg ville veiet maten eller bruk enheter i regnskapet ditt til du får godt øyemål - det meste av det jeg spiser er enheter eller anslått vekt - jeg veier ingen ting - men jeg vet hvor mye 60g ov frokostblandingen min veier. Vil tro at det er så enkelt som du skriver selv, for lite eller feil mat og for lite fysisk aktivitet. Jeg spiser mat som metter til alle måltider - brød eller knekkebrød eller yoghurt med ferske bær - ikke frukt eller grønnsaker alene - det blir for lite kalorier og da er det lett å falle for fristelser eller at kroppen går over på sparebluss.

 

Jeg spiser mye nå - men maten er volumrik, næringsrik og kalorifattig. Jeg spiser iallefall hver tredje time. Jeg unngår helt salte snacks, kaker og lignende (som ikke er noe problem for meg) og spiser lite salt generelt - kun nok til å fremheve smaken av råvarene. Men viktigst av alt - jeg er i mye fysisk aktivitet alltid - enten ved lange raske turer/trappegang eller treningssenteret på vinterstid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så deilig at det er litt aktivitet her inne! Jeg er en sånn "leser" men jeg skal prøve å ta meg sammen litt på det! Har nettopp startet på hold vekten-kurs etter å ha gått ned 31,5 kg på kurs. Er nå 65 kg og 163 cm lang. Det passer meg fint, det er denne vekten jeg hadde den gang vekt ikke var noe problem!! Klarer ikke å slippe skrivinga enda, men det håper jeg kommer seg etterhvert;-)

 

På kurset blir vi anbefalt å øke opp en meny en måned før man går opp en meny til, fortsette slik til man kommer til ønsket meny. Jeg har økt med 100 kcal per uke i tre uker, venter nå ei uke til før jeg øker med 100 til. Har holdt meg stabil nå i 3(!!!!!) uker!!

 

Takker for meg for denne gang og håper at vi får igang dette forumet også!

 

dagiebaby!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg driver også med stabilisering etter vekttap. Har gått ned tilsammen 15 kg. Er ca 1,56 høy, og veier nå ca 60 kg. Det er trivselsvekten, og det er der jeg vil være. Har drevet med stabilisering siden mars, og det går faktisk ganske bra.

 

Er veldig stolt av at jeg ikke har gått opp noe særlig i løpet ev sommeren. Har kost meg masse når vi har vært på turer o.l, men har greid å skjerpe meg igjen så fort vi har kommet hjem. Trimmer også regelmessig, og det er nok like viktig som alt det andre. Heldigvis har trim blitt en del av hverdagen, så det går i grunn av seg selv.

 

Gøy å høre fra andre i samme situasjon. Jeg har ikke vært så flink til å skrive her inne, men skal prøve å skjerpe meg nå.

 

Ha det bra så lenge!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest EndeligMandag

..ja det er nok en kombinasjon...men det rare er at i stressa situasjoner får jeg alikevel basistrimmen som GR anbefaler for å holde vekta, nemlig minst 0.5 timer gange pr. dag. Ofte også mer. Dette fordi jeg ikke har bil, og har 15 minutter gange til byen og jobb om morran. Så når jeg skal på kino og andre ting blir det flere turer til byen noen dager...dvs 1 time gåing hver dag flere ganger i uka.

 

Jeg tror også måltider til faste tider hjelper...og det er ikke alltid like greit i perioder siden jeg reiser på turer 2-3 dager vel 4-5 ganger i året. Jeg lever heller ikke noe A4 liv, der alt skjer til faste tider hver dag.

 

Nå skal jeg bli flinkere til å unngå saltet, drikke mye vann og redusere på kaffen.

Jeg kan jo hvis jeg vil...det jeg synes er så skremmende er at jeg skal gå opp i vekt fordi jeg er 2-3 uker på ferie og unne meg det jeg vil.

Jeg gikk nemlig ned 30 kg for 13 år siden, og det er bare de 4-5 siste åra at 15 av disse har kommet tilbake. Dvs 5 kg hvert år...dvs et kilo på hver 3mdn omtrent...så jeg begynner å tro det er litt aldersmessig også...

 

Hvordan skal en vise om en koser seg for mye? Jeg vil så gjerne "ta fri" i feriene og unne meg litt, uten å få fråtsingen. Jeg har nemlig hørt noe om at drikker en et glass vin i uke (eller var det hver dag) legger en på seg 4 kg i året.

Jeg drikker mye sjeldnere enn det...

 

Men men...nå når de 15 kg er borte før jul...satser jeg på å vente litt med å ta helt fri.....men æ treng dokkers hjelp...

 

Fru luna..hvor ofte "skeier" du ut og hva er å skeie ut for deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kaller jeg det ikke å skeie ut :o, men for eksempel jeg var på storbyferie i helgen og spiste alle måltidene ute på diners eller restauranter - stor frokost med mange egg og bacon og toast, stor lunsj, middag (flere retter) og kvelds og litt iskrem, nøtter eller frukt innimellom, men jeg var i mye aktivitet. Dette kaller jeg å være på tur og ikke å skeie ut. Spiste ca. 3000 kcal per dag - forbruket var nok mindre enn det. Nå er jeg tilbake til å føre liste og ca. 2000 til 2300 per dag. Vil gjerne ned til 60, merker at jeg føler meg mer vel rundt 60 kg enn 62 selv om jeg opprinnelig definerte trivselsvekten til 60 - 62.

 

Jeg liker mat - ikke snop - og jeg liker ikke øl eller billig vin eller smakløst brennevin, så da blir det bare et glass vidundelig vin eller cognac i ny og ne - så jeg er heldig der. Vi var invitert med på en berømt italiensk restaurant og spiste pasta med blåskjell, bakte tigerreker, kalv med ost og saus og mye mer, men det var for salt og hele familien drakk vann som besatte resten av dagen. Jentene mine satte igjen fruktdrikken i en annen restaurant fordi de synes den smakte syntetisk (skulle vært lemonade) - så hele familien er nå indoktrinert og spiser bær, frukt, grønnsaker,salat, grovt grød og frokostblanding av grovt korn med hele solsikkefrø og nøtter, rent kjøtt og masse fisk og sjømat. Vi spiser fabelaktig god mat hele tiden og vi foretrekker faktisk mannen i huset sin mat - selv gode restauranter har problemer med å matche hans kokkekunst. Vi prioriterer sunt kosthold og reiser over hus - så vi er litt unorske der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fru Luna, Moving, Idacf, EndeligMandag, dagiebaby og Mona - supert - da er vi 6 her inne. Skal bli spennende å høre mer om hvilke strategier dere brkte ved overgangen fra slanking til stabilisering for mat og trim og hvordan det går med oss alle fremover. Tastes :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville bare si ifra at jeg ikke har glemt dere, er bare litt inne på "Ned under 10 kilo", ned tre kg tråden for tiden. Må ta i litt for å få til denne stabiliseringen :o

 

Er innom av og til da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...