Gjest TAIKO Skrevet Januar 22, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 22, 2007 Vi hadde toro meksikansk gryterett til middag i dag. Jo da jeg vet det ikke er bra med sånne middager men det ble no sånn i dag. Jeg hadde 400 gr karbonade deig i. Og salat ved siden av. Og grove brødskiver. Jeg kokte litt ming hurtigris til også, men den risen er vel ikke sunn...??? Hva heter den risen som er sunnest?? Og er dette en veldig veldig usunn middag? Glemte å veie hvor mye gryterett jeg spiste, men talerkenen var halvfull med salat, og jeg hadde kokt 4 dl ris og blandet ned i gryteretten. Så jeg hadde vel halve talerkenen med gryterett og halve med salat. Forsynte meg bare en gang. Lurer jeg meg selv når jeg "tror" at denne typen middag blir sunnere med ris? OG hva heter og hvor kjøper jeg sånn sunn ris? Finner det ikke på rimi, eller rema..... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Ahnimah Skrevet Januar 22, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 22, 2007 Fullkornsris tenker du på? Den er sunnere ja, siden det er fullkorn. Ikke så mange kaloriene å spare, men du får i deg flere næringsstoffer. Jeg kjøpte fullkornsris på Ultra nå. Tror Spar har også, men er ikke helt sikker... Veldig få som selger det synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest toja Skrevet Januar 22, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 22, 2007 Brun basmatiris (naturris) skal visst være den sunneste. Den tar lang tid å koke - 40 minutter - men den smaker himmelsk. Jeg kjøper den i innvandrerbutikker. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Minipia Skrevet Januar 23, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 23, 2007 Fullkornsris tenker du på? Den er sunnere ja' date=' siden det er fullkorn. Ikke så mange kaloriene å spare, men du får i deg flere næringsstoffer. Jeg kjøpte fullkornsris på Ultra nå. Tror Spar har også, men er ikke helt sikker... Veldig få som selger det synes jeg.[/quote'] Kjøpte fullkornsris fra Uncle Bens på bittelille Spar butikken der jeg bor Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Januar 23, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 23, 2007 Kalorier pr 100 gram tørr/ukokt ris Brun ris (tørr) 328 kcal Fullkornsris Uncle Ben's (tørr) 336 kcal Middagsris First Price (tørr) 343 kcal Basmati ris Eldorado (tørr)343 kcal Villris langkornet Ming (tørr) 360 kcal Jasmin ris Ming (tørr) 360 kcal Langkornet ris 5 minutter Ming (tørr) 370 kcal Hurtigris Ming (tørr) 370 kcal Kalorier pr 100 gram kokt ris Hurtigris (kokt) 91 kcal Naturris upolert (kokt) 95 kcal Langkornet ris (kokt) 106 kcal Basmatiris kokt Gaia 111 kcal Brun ris (kokt) 153 kcal Den brune risen har færre kalorier enn de andre når den er tørr, men fler når den er kokt? Vet ikke om det stemmer jeg, men den inneholder sannsynligvis fler kalorier fordi den inneholder flere proteiner. Men kalorimessig skal det altså være "best" å velge hurtigrisen da... Men det er nok minst mat også Blir mer mett av mindre grov ris synes jeg. Taiko: jeg synes ikke middagen din hørtes noe usunn ut! Om du hadde laget karbonader eller kjøttkaker av karbonadedeigen, spist med ris, salat og en saus - det hadde jo hørtes riktig så sunt ut? Det blir jo det samme Regna på middagen din: 400 gram karbonadedeig 1 pose meksikansk gryte 4 dl ris Totalt 2400 kcal Dette er kanskje 4 porsjoner? 600 kcal pr porsjon da + brød...Litt mye for en slankemiddag, kanskje. Men greit nok Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cikki Skrevet Januar 23, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 23, 2007 Jeg kjøper økologiske brune basmati ris (max havelar) på Meny. Kaloriinhold pr 100 gram tørr ris er 370 Koketid er ca 40-45 min, noe som er veldig bra, hurtigris for meg er fyfy, uansett hvor travelt jeg måtte ha det. Er også d det jeg har hørt fra de fleste ernæringsfysiologer. Hurtigris har også mye høyere GI enn vanlig ris! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest TAIKO Skrevet Januar 23, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 23, 2007 Takker for svar jenter. Jeg får ta en runde å se i butikkene i morra, Og NEDIGJEN: Takk for at du regna ut middagen for meg. Usj,. det ble soppass som 600 kcalorier ja......usjameg da.... Ten takk jenter. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Jokern Skrevet Januar 24, 2007 Rapporter Share Skrevet Januar 24, 2007 Hei! Ser du har fått mange bra svar her.. men ønsker bare å supplere med noe info ang. ris; som tommelfinger-regel hva gjelder ris kan man leve etter; - jo hvitere og polert ris, jo mer usunn.. - jo mørkere ris og upolert, jo mer sunn.. Villris og natur-ris kan tidvis være litt vanskelig å få tak i, men ekan fåes enten i helsekost eller i et asiatisk "supermarked". Sistnevnte har mange typer ris av god kvalitet. Spør en ekspert i disse butikkene! Ellers kan jeg sterkt anbefale å anskaffe en riskoker som gjerne koster ml. 200 - 400 kr i el. forretninger. Det er lettvint å koke risen, å holde den varm, rengjøre og evt. varme opp. Risen lukter og smaker helt nyyyydelig når den kokes på denne måten. Det er mengden vann som er kluet i dampkokingen og resten regulerer riskokeren selv! Ellers finnes info om karbo-innhold i forskjellig typer ris på følgende link: http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=R Lykke til videre! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar