Gå til innhold

Fiskekaker-oppskrift


Gjest Lump
 Share

Anbefalte innlegg

på GR siden under midaggsoppskriftene finner du en oppskrift på fiskepudding.

Jeg lager både fiskekaker og pudding av samme røre.

min oppskrift er:

 

1 kg fisk (vi bruker hyse eller sei)

2 ts salt

2ss hvetemel

2 ss potetmel

hakket løk/purreløk

malt ingefær

evnt hvitløk

spe med ca 2 dl skummetmelk.

 

Du kan redusere melmengden og bare prøv deg fram.

jeg liker kombinasjonen av hvitløk og purreløk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagde makrellkaker og det ble kjempegodt. Nå er ikke makrell en spesielt mager fisk da og særlig ikke høstmakrellen, men omega-3 må man jo ha :(

 

Kan lages med all slags fisk det.

 

750 g makrellfilet med skinn

1 ts salt

1 1/2 ss potetmel

2 ss gressløk

2 ss revet løk

1 1/2 dl melk

 

Slang oppi et egg også jeg :( og droppa løk og litt mer gressløk sikkert.

 

Så så jeg et program med han Moi som lagde kaker. Og dalagde han noen der det ikke var nøye med rekkefølge og kalde ingredienser osv. Hadde alt oppi foodprosessor og satt i gang. Gjorde det samme med denne og det funke fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer jo ann på hva slags fisk du sammenligner med. akrell har 123kcal pr 100g på tidlig makrellen og 256 pr 100g av høstmakrellen.

 

Sei har til sammenligning 70kcal pr 100g.

 

Steinbitt: 97kcal pr 100g

 

Men i makrell er det sunne fettet som vi skal ha litt av så det er bare å spise :( Bare få det til å passe inn med kalorier.

 

Så kommer litt melk, mel, egg i tillegg. Ville nok bare tatt å lagt det inne som makrell og den vekta kaka har for å gjøre det enkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskekaker av den lette, hvite typen, du kan koke boller i fiskekraft eller lage pudding.

Alt has i matmølle og kjøres noen få minutter til seig og glatt farse:

 

400 g fisk

4 dl lettmelk/skummet

2 ss hvetemel

2 ss potetmel

1 bs salt

2 ss hakka løk

2 ss egg/eggehvite

evt. muskat eller annet krydder om man vil.

 

Hvis fisk som binder lite, f. eks. torsk og sei, mindre melk eller mer egg.

Det som binder best er lyr, hyse og hvitting.

NB! Farsen må brukes med det samme, ellers blir den vanskelig å forme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...