Gjest Lump Skrevet November 8, 2005 Rapporter Share Skrevet November 8, 2005 Hei! Noen som har noen tips til en oppskrift på magre fiskekaker:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
momo Skrevet November 8, 2005 Rapporter Share Skrevet November 8, 2005 på GR siden under midaggsoppskriftene finner du en oppskrift på fiskepudding. Jeg lager både fiskekaker og pudding av samme røre. min oppskrift er: 1 kg fisk (vi bruker hyse eller sei) 2 ts salt 2ss hvetemel 2 ss potetmel hakket løk/purreløk malt ingefær evnt hvitløk spe med ca 2 dl skummetmelk. Du kan redusere melmengden og bare prøv deg fram. jeg liker kombinasjonen av hvitløk og purreløk. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Iris Skrevet November 8, 2005 Rapporter Share Skrevet November 8, 2005 Lagde makrellkaker og det ble kjempegodt. Nå er ikke makrell en spesielt mager fisk da og særlig ikke høstmakrellen, men omega-3 må man jo ha Kan lages med all slags fisk det. 750 g makrellfilet med skinn 1 ts salt 1 1/2 ss potetmel 2 ss gressløk 2 ss revet løk 1 1/2 dl melk Slang oppi et egg også jeg og droppa løk og litt mer gressløk sikkert. Så så jeg et program med han Moi som lagde kaker. Og dalagde han noen der det ikke var nøye med rekkefølge og kalde ingredienser osv. Hadde alt oppi foodprosessor og satt i gang. Gjorde det samme med denne og det funke fint. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Iris Skrevet November 8, 2005 Rapporter Share Skrevet November 8, 2005 Stek de som karbonader (større og flatere) så har du perfekt pålegg også kan fint fryses. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest sol Skrevet November 9, 2005 Rapporter Share Skrevet November 9, 2005 Vet dere hvor mye kalorier det er i makrellkaker sammenlignet med fiskekaker? Jeg kjøper ofte makrellkaker.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Iris Skrevet November 9, 2005 Rapporter Share Skrevet November 9, 2005 Kommer jo ann på hva slags fisk du sammenligner med. akrell har 123kcal pr 100g på tidlig makrellen og 256 pr 100g av høstmakrellen. Sei har til sammenligning 70kcal pr 100g. Steinbitt: 97kcal pr 100g Men i makrell er det sunne fettet som vi skal ha litt av så det er bare å spise Bare få det til å passe inn med kalorier. Så kommer litt melk, mel, egg i tillegg. Ville nok bare tatt å lagt det inne som makrell og den vekta kaka har for å gjøre det enkelt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Pinkie Skrevet November 10, 2005 Rapporter Share Skrevet November 10, 2005 Fiskekaker av den lette, hvite typen, du kan koke boller i fiskekraft eller lage pudding. Alt has i matmølle og kjøres noen få minutter til seig og glatt farse: 400 g fisk 4 dl lettmelk/skummet 2 ss hvetemel 2 ss potetmel 1 bs salt 2 ss hakka løk 2 ss egg/eggehvite evt. muskat eller annet krydder om man vil. Hvis fisk som binder lite, f. eks. torsk og sei, mindre melk eller mer egg. Det som binder best er lyr, hyse og hvitting. NB! Farsen må brukes med det samme, ellers blir den vanskelig å forme. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå