epler Skrevet September 11, 2011 Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Fikk lyst til å dele med dere de sunne matpakke bricksene jeg har lagd for andre gang i dag! 1 kg grovbakst mel 500 g grov rug ca 0,5 dl linfrø ca 0,5 dl solsikkefrø ca 0,5 dl gresskarkjerner 75 g gjær 0,5 dl olivenolje (eller noe annet) ca 1 l lunket vann knas godt sammen, heves godt - rundt 1t Del deigen i 3 deler, knas sammen til pølser som legges på stekeplaten og trykkes ned. Hele deigen dekker en vanlig stekeplate. Jeg bruker plast deigskrape til å dele opp de flate pølsene i passende biter. ca 5 cm tykke f.eks. Men dere kan jo gjøre som det passer. Eller bre hele deigen på hele plata og dele opp derfra. Heves litt mer. stekes på 200 grader i ca 40 min De blir jo ganske tunge selvsagt, men du holder deg mett lenge! Mine blir alt fra 70 - 150 gram. Spørs åssen jeg skjærer. Kaloriinnholdet har jeg ikke regnet ut, men går vel an å sammenligne med ingers rugbrød regner jeg med. (219 kcal pr 100g ) Enjoy!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Svirre Skrevet September 12, 2011 Rapporter Share Skrevet September 12, 2011 Takk for oppskrift! Disse så veldig gode ut! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Svirre Skrevet September 12, 2011 Rapporter Share Skrevet September 12, 2011 Men... 75 gram tørrgjær... Det er 7,5 pakker. Stemmer det? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest flyaway Skrevet September 12, 2011 Rapporter Share Skrevet September 12, 2011 Er det ikke 50 gram i ei pakke? Eller? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest anci Skrevet September 12, 2011 Rapporter Share Skrevet September 12, 2011 En pakke tørrgjær tilsvarer 50 gram ferskgjær, men veier mye mindre. Så du mener kanskje 75 gram fersk gjær eller 1,5 pose tørrgjær? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
epler Skrevet September 12, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 12, 2011 er ikke det det samme? 75 gram gjær = 1,5 pakker tørrgjær? Kan ikke skrive det på noe annet måte. 1 pakke tilsvarer da 50g gjær har jeg lært. Eneste forskjellen er at tørrgjær "tåler" litt varmere væske enn 37 grader - rundt 40 grader er passelig. Jeg baker kun med tørrgjær uansett, og det gir et veldig bra resultat, både på søt gjærdeig, og brøddeig. Men dere kan selvsagt bruke fersk gjær også :-) Epler ps har nå gjort om oppskrifta til 75 g gjær - så kan folk velge selv Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar