Gå til innhold

Måltidsplanlegging


Gjest Fru Fryd

Anbefalte innlegg

Gjest Fru Fryd

Hei!

jeg er helt ny her og har masser av spørsmål.

Hvordan ser dagen deres ut? Når spiser dere hvilke måltider?

Hvordan fordeler dere kcal utover de ulike måltidene?

Hvordan er fordelingen mellom fett, proteiner og karbohydrater i kostholdet?

 

Jeg vil prøve å gjøre følgende: (men er åpen for forbedringsforslag)

 

0645 320kcal Frokost

0930 160kcal Mellommåltid

1100 320kcal Lunsj

1500 320kcal Måltid

1830 320kcal Middag

2130 160kcal Etter treningsmat

 

Når det gjelder energifordeling, er jeg ikke så begeistret for Statens ernæringsråd sine retningslinjer. Jeg mener det er for lite proteiner og for mye karbohydrater, så jeg kommer til å ta sikt på en tredeling det like store deler av energien kommer fra hver av de tre (fett, karbohydrater og fett). Jeg vil også ta sikte på en større andel omega-3 enn minsteanbefalingen.

I tillegg vil jeg planlegge med 3 treningsøkter i uka i tillegg til trenervervet på barneidretten.

 

Har noen av dere med erfaring noen tanker rundt denne planen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jo nevne at GR har lagt opp til denne fordelingen for meny 2 (1600 kcal):

 

Frokost 220 kcal

Lunsj 220 kcal

Mellommåltid 110 kcal

Middag 400 kcal

Kvelds 110 kcal

 

I tillegg skal man ha

Melk 200 kcal

Frukt 200 kcal

Frimerker 50 kcal

 

Som man kan fordele utover dagen som man vil.

 

Men det er jo ingen fasit så klart. Din fordeling kan jo fungere vel så bra :)

 

Jeg er helt enig med deg angående fordelingen av karbohydrater, proteiner og fett. Det er jo gjort forskning som tilsier at en tredeling er det beste. Proteiner er kjempeviktig når man slanker seg for å opprettholde muskelmassen.

 

Jeg synes du har lagt en god plan. Bare å iverksette, så kan du justere etter hvert hvis det skulle være nødvendig :)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...