Gjest jqulin Skrevet April 19, 2012 Rapporter Share Skrevet April 19, 2012 Jeg har slanket av meg mye gjennom årene med mange pauser innimellom! I 2006 var jeg 103 kg, men nå er jeg 66 kg. Synes det er verre å gå ned i vekt nå. Det er ikke mange igjen så det er sikkert derfor! Jeg begynte med å ligge på 1300 ckal etter jul. Jeg er foreløbig sykmeldt og da er ikke aktivitetsnivået like stort! Jeg trener hjemme med trimsykkel og yoga + at jeg går turer! Vekten sa stopp og jeg ville nå prøve å legge meg på 1600 ckal. Frokosten har bestått av blåbærmusli,vann,1 ss lettsyltetøy,gulrot og et glass ekstra melk. Lunsj har bestått av 2 brødskiver med pålegg som makrell i tomat, kalkunskinke, peppermakrell og røkt laks. Middag har betsått av grete roede oppskrifter. Kveldsmaten har bestått av 2 knekkebrød med makrell i tomat, kvitost med paprika eller lett brunost. en gulrot og et glas ekstra lett melk. Mellommåltid har bestått av frukt,yoghurt,gulrot og fruktmusli. Men etter å ha spist sånn en uke nå, snikveide jeg meg idag og ser at vekten har økt med en kilo siden helgen. Hva har jeg gjort galt? Burde jeg heller legge meg på 1300 igjen, skal jeg vente å se? Eller er menyen min for dagen helt riv ruskende galt? Håper på råd så jeg får løsnet på dette! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest minsin33 Skrevet April 20, 2012 Rapporter Share Skrevet April 20, 2012 Jeg har slanket av meg mye gjennom årene med mange pauser innimellom! I 2006 var jeg 103 kg, men nå er jeg 66 kg. Synes det er verre å gå ned i vekt nå. Det er ikke mange igjen så det er sikkert derfor! Jeg begynte med å ligge på 1300 ckal etter jul. Jeg er foreløbig sykmeldt og da er ikke aktivitetsnivået like stort! Jeg trener hjemme med trimsykkel og yoga + at jeg går turer! Vekten sa stopp og jeg ville nå prøve å legge meg på 1600 ckal. Frokosten har bestått av blåbærmusli,vann,1 ss lettsyltetøy,gulrot og et glass ekstra melk. Lunsj har bestått av 2 brødskiver med pålegg som makrell i tomat, kalkunskinke, peppermakrell og røkt laks. Middag har betsått av grete roede oppskrifter. Kveldsmaten har bestått av 2 knekkebrød med makrell i tomat, kvitost med paprika eller lett brunost. en gulrot og et glas ekstra lett melk. Mellommåltid har bestått av frukt,yoghurt,gulrot og fruktmusli. Men etter å ha spist sånn en uke nå, snikveide jeg meg idag og ser at vekten har økt med en kilo siden helgen. Hva har jeg gjort galt? Burde jeg heller legge meg på 1300 igjen, skal jeg vente å se? Eller er menyen min for dagen helt riv ruskende galt? Håper på råd så jeg får løsnet på dette! for det første må jeg si at du har jo vært sååå flink jeg er ikke en ekspert på dette men vet for min del at jeg fort tror trimmen min er mer verdifull en den er, samme med maten. vekta stopper fort hos meg, så mitt triks har blitt å spise forskjellig hver dag. har meny på 1600, en dag spiser jeg 1300, en dag 1700, en dag 1500 osv sånn at det blir ca 1600 i snitt (innbiller meg at det holder forbrenninga vedlike siden kroppen ikke tilpasser seg et inntak...) ... kanskje du burde legge deg på et snitt mellom 1300 og 1600 for å se hva som passer deg... og så annbefaler jeg pulsklokke, det er så motiverende å trimme med den, se hvor mange kalorier som forsvinner og da blir det lettere å holde orden i budsjettet lykke til, håper du finner ut av det Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet April 20, 2012 Rapporter Share Skrevet April 20, 2012 Wow!! Det må jeg si! Å gå ned fra 103 til 66 er jo helt utrolig bra! Det er vanskelig å ta av de siste kiloene. Jeg har slanket meg mange ganger. De samme 10 kiloene om og om igjen. De kommer lett på, men går også relativt greit av igjen. Men når jeg kommer til under 65 kg, så er det nesten som om kiloene er spikret. Vi må nok bare innse at kroppen motarbeider oss, og da tror jeg vi må prøve å lure den videre. Kun ut fra vekt og aktivitetsnivå synes jeg det virker fornuftig å ligge på en meny nærmere 1300 enn 1600. Grunnen til at du har gått opp er nok fordi kroppen er vant til å ligge på 1300 kcal og har nok tilpasset seg det inntaket. Så når du øker, vil sannsynligvis kroppen ta til seg det ekstra fordi den vil forsøke å få deg til å legge på deg igjen. Jeg ville gått tilbake til 1300 kcal. Men om du synes det er litt lite kan du jo forsøke å gå ned til 1500 en ukes tid å se hvilken effekt det har. Så kan det være en ide å gjøre noen grep i spisevanene, selv om jeg synes det virker som du har et fornuftig og variert kosthold. Det handler litt om å rykke kroppen ut av det mønsteret den nå har blitt vant til og stabilisert seg med. Karbohydrater fører som kjent til økt blodsukker og insulinnivå. Insulin bidrar til fettlagring og det kan derfor være gunstig for mange å redusere på karbohydratene. I alle fall bytte ut de som gir høy blodsukkerstigning med de som gir jevnere stigning. Ellers gjelder de generelle rådene som å drikke nok vann, få nok søvn, forsøke å øke litt på aktivitetsnivået, få opp hverdagsaktiviteten... Du verden så mye enklere det er å gi råd til andre enn å følge dem selv Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet April 20, 2012 Rapporter Share Skrevet April 20, 2012 for det første må jeg si at du har jo vært sååå flink jeg er ikke en ekspert på dette men vet for min del at jeg fort tror trimmen min er mer verdifull en den er, samme med maten. vekta stopper fort hos meg, så mitt triks har blitt å spise forskjellig hver dag. har meny på 1600, en dag spiser jeg 1300, en dag 1700, en dag 1500 osv sånn at det blir ca 1600 i snitt (innbiller meg at det holder forbrenninga vedlike siden kroppen ikke tilpasser seg et inntak...) ... kanskje du burde legge deg på et snitt mellom 1300 og 1600 for å se hva som passer deg... og så annbefaler jeg pulsklokke, det er så motiverende å trimme med den, se hvor mange kalorier som forsvinner og da blir det lettere å holde orden i budsjettet lykke til, håper du finner ut av det Flotte tips! Jeg pleier å spise mer de dagene jeg trener og mindre dagene jeg er mer inaktiv, på den måten blir det jo naturlig variert. Men det kan jo fort også bli et mønster kroppen blir vant til... Også enig i det at man ofte har en tendens til å overvurdere treningen og undervurdere inntaket. Så der bør nok mange bli strengere og mer kritisk. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest jqulin Skrevet April 21, 2012 Rapporter Share Skrevet April 21, 2012 Takk for flotte tips! Alltid lettere å gi andre tips enn å følge dem selv ja! Jeg har lagt meg ned på 1300 igjen for det er nok der jeg trives best og heller øke litt i helgene og når jeg har trent masse! Vann drikker jeg masse av så den biten skal være i orden! Jeg har faktisk gått sykmeldt i snart 2 mnd så aktivitetsnivået blir ikke like bra selv om man trener, men jeg begynner å jobbe på mandag igjen så kanskje vekten vil løsne da! (er en del gåing på jobben min) Det er virkelig ikke lett å slanke seg! De som ikke trenger det, vet ikke hva vi må igjennom! Flinke er vi! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Fru Fryd Skrevet April 25, 2012 Rapporter Share Skrevet April 25, 2012 Karbohydrater fører som kjent til økt blodsukker og insulinnivå. Insulin bidrar til fettlagring og det kan derfor være gunstig for mange å redusere på karbohydratene. I alle fall bytte ut de som gir høy blodsukkerstigning med de som gir jevnere stigning. Først vil eg berre seie at eg er mektig imponert over kva du har fått til. Så må eg seie meg einig med Nickii. For meg er det vesentleg å halde blodukkeret lavt og stabilt. Proteiner bidrar der og hjelper godt. Ser at frokosten og mellommåltidene dine er litt lave på protein. Prøv å få i deg større andel proteiner, for det hjelper muskelmassen. Du kan fint gå opp mot 2g/kg kroppsvekt per dag. Med dine 66kg, gjer det 132g proteiner om dagen. Når du går på redusert kcal, kan du redusere dette litt, men prøv å få i alle fall 106g (1/3 av ditt toatle kcal inntak) til dagen. For å få best effekt, bør desse fordeles jevnt utover dagen. Sjølv blander eg gjerne litt cottage cheese i muslien. Nokre få mandlar bidrar til betre balanse i mellommåltid. Egg kan fint brukast som mellommåltid. Skyr inneheld 16g protein per porsjon, totalt 94kcal. Eg greier ikkje alltid få i meg nok, men har fokus på å øke inntaket og merker at eg har meir muskler enn tidlegare. Lukke til vidare. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar