Gå til innhold

MÅ HA HJELP!!


Gjest mokanika

Anbefalte innlegg

Gjest mokanika

når man leser i oppskrifter, så står det f.eks 150 spaghetti fullkorn..... ER det før eller etter den er ferdig kokt ????

 

samme med ris, 150g fullkornsris, er det å før eller etter kokt ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest mokanika

Stort sett er det tørr/ukokt pasta det refereres til i oppskrifter, så vil tro det er det...

 

Hvis oppskriften er til ca 4 porsjoner høres det i alle fall ikke urimelig ut.

 

 

Hvor mange gram pr person da? om jeg skal spise ris...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest eltevelte

i enkelte oppskrifter fra ene kokeboka -lett mett-

f eks : 125 g ris eller potet eller pasta

 

og på kjøtt ,sett en del at det ser ut for å ligge på 125-200, kommer det kanskje av type kjøtt eller tilbehøret tru..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest mokanika

i enkelte oppskrifter fra ene kokeboka -lett mett-

f eks : 125 g ris eller potet eller pasta

 

og på kjøtt ,sett en del at det ser ut for å ligge på 125-200, kommer det kanskje av type kjøtt eller tilbehøret tru..?

 

 

greit at det er 125g pasta,ris eller poteter, men er det før de er kokt eller etter ????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PolarErMinVenn

Jeg kjenner ikke til gr.r sine posjoner, men ellers er det som regel tørr vare, det er fordi hvor mye pasta/ris veier etter koking kommer ann på hvor mye det er kokt.. Altså om det står i en oppskrift 100g pasta per person, så er det i tørrvare, gjør det lettere å måle hva man skal ha når man lager det :) ris står jo ogte i dl, men mange dl mål viser gram på ris og mel eller sukker v siden av dl mplene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Etabeta78

når man leser i oppskrifter, så står det f.eks 150 spaghetti fullkorn..... ER det før eller etter den er ferdig kokt ????

 

samme med ris, 150g fullkornsris, er det å før eller etter kokt ??

 

hvis det står i en oppskrift så er det nok tørr utgave av ris og pasta, men hvis det står utenom oppskriften så er det kokt.

En vanlig porsjon potet, fullkornsris etc er 150 gr kokt på meny 1 og 2. Hvit ris og vanlig pasta er 100 gr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...