Gjest mokanika Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 når man leser i oppskrifter, så står det f.eks 150 spaghetti fullkorn..... ER det før eller etter den er ferdig kokt ???? samme med ris, 150g fullkornsris, er det å før eller etter kokt ?? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 Stort sett er det tørr/ukokt pasta det refereres til i oppskrifter, så vil tro det er det... Hvis oppskriften er til ca 4 porsjoner høres det i alle fall ikke urimelig ut. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest mokanika Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 Stort sett er det tørr/ukokt pasta det refereres til i oppskrifter, så vil tro det er det... Hvis oppskriften er til ca 4 porsjoner høres det i alle fall ikke urimelig ut. Hvor mange gram pr person da? om jeg skal spise ris... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest PolarErMinVenn Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 Hvor mange gram pr person da? om jeg skal spise ris... Det også står som regel på pakka/posen.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest eltevelte Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 i enkelte oppskrifter fra ene kokeboka -lett mett- f eks : 125 g ris eller potet eller pasta og på kjøtt ,sett en del at det ser ut for å ligge på 125-200, kommer det kanskje av type kjøtt eller tilbehøret tru..? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest mokanika Skrevet Juni 26, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 26, 2012 i enkelte oppskrifter fra ene kokeboka -lett mett- f eks : 125 g ris eller potet eller pasta og på kjøtt ,sett en del at det ser ut for å ligge på 125-200, kommer det kanskje av type kjøtt eller tilbehøret tru..? greit at det er 125g pasta,ris eller poteter, men er det før de er kokt eller etter ???? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet Juni 27, 2012 Rapporter Share Skrevet Juni 27, 2012 I følge Grete Roede er en porsjon ris/pasta/spagetti 100 g kokt vare. Vet ikke hvor mye det blir i tørr vare... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest PolarErMinVenn Skrevet Juli 3, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 3, 2012 Jeg kjenner ikke til gr.r sine posjoner, men ellers er det som regel tørr vare, det er fordi hvor mye pasta/ris veier etter koking kommer ann på hvor mye det er kokt.. Altså om det står i en oppskrift 100g pasta per person, så er det i tørrvare, gjør det lettere å måle hva man skal ha når man lager det ris står jo ogte i dl, men mange dl mål viser gram på ris og mel eller sukker v siden av dl mplene Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Hemulen Skrevet Juli 3, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 3, 2012 40 gram ukokt spaghetti og ris er ca 100 g ferdig kokt = en porsjon. Dette bruker jeg som utgangspunkt Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Etabeta78 Skrevet Juli 4, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 4, 2012 når man leser i oppskrifter, så står det f.eks 150 spaghetti fullkorn..... ER det før eller etter den er ferdig kokt ???? samme med ris, 150g fullkornsris, er det å før eller etter kokt ?? hvis det står i en oppskrift så er det nok tørr utgave av ris og pasta, men hvis det står utenom oppskriften så er det kokt. En vanlig porsjon potet, fullkornsris etc er 150 gr kokt på meny 1 og 2. Hvit ris og vanlig pasta er 100 gr. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Etabeta78 Skrevet Juli 4, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 4, 2012 greit at det er 125g pasta,ris eller poteter, men er det før de er kokt eller etter ???? Det er kokt. Pr porsjon. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar