Gjest Someoneelse Skrevet Juli 5, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 5, 2012 Hei! Jeg tenkte å lage hjemmelagde karbonader med fullkornspasta i hjemmelaget "tomatsaus" og salat som tilbehør. Det jeg da lurer på er: Dersom jeg bruker 100 g tørr fullkornspasta à 340 kcal og 400 g hakkede tomater à 101 kcal, og blander dette sammen før servering, og spiser omtrent 50 gram av denne blandinge. Blir det da riktig å regne slik? : 340+101 kcal = 441 kcal/500 (pasta og tomatblandingen) = 0,882 kcal per 100 g = 0,882*50 = 44, 1 kcal per 50 g? Stemmer det å regne ut hvor mye jeg får i meg på dene måten? Håper såårt på snarlig svar!! TAKK! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Sivalur Skrevet Juli 6, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 6, 2012 Det blir vel 0,882 kcal per gram og ikke per 100 gram men ja, regnestykket ser riktig ut. Du har regnet riktig, bare skrevet feil på det ene stedet. Mener at dette skal stemme. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet Juli 6, 2012 Rapporter Share Skrevet Juli 6, 2012 Husk at pastaen ikke veier det samme når den er kokt... Så hvis du skal finne ut hvor mange kcal det er pr 50 g ferdig rett med kokt pasta kan du ikke dele på 500... Du må veie hele retten og dele 441 på det den veier ferdig tilberedt med kokt pasta. Den vil nok veie noe mer, så da blir antall kcal pr 50 gram noe mindre Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar