Gå til innhold

Hvordan beregne jeg porsjon på brød


Johnulv
 Share

Anbefalte innlegg

  • 4 weeks later...

Hei.

Det lurer jeg på også! Håper noen kan svare for jeg forstår ikke hvordan jeg skal få lagt inn egne oppskrifter og være sikker på at det ble riktig etterpå. Prøvde å legge inn hjemmelaget brød, men to skiver til frokost med ost og agurk ble da til nesten 700 kcal! Kan da ikke stemme? Spiste laks og litt spaghetti til middag, liten porsjon, og de to måltidene er i grunn alt jeg har spist unntatt en neve usaltede nøtter, likevel ble totalen på over 1600 kcal???

 

Gunn76

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg forsøker meg på et svar her fordi jeg pleier å lage egne rundstykker som jeg ofte bruker til frokost. Det er en oppskrift som jeg bruker å trille ut 8 stykker av. Først legger jeg inn en og en ingrediens, og i mitt tilfelle veldig enkelt som kun er havregryn, bakepulver og mager kesam. Jeg deler antall gram jeg har av hvert fra oppskriften på 8 siden det er 8 rundstykker totalt. Så for å slippe å skrive alt på nytt hver gang så har jeg kalt måltidet med eget navn. Dette kan man lagre. Veldig enkelt når man først har lagt inn en gang. Det er viktig å være helt sikker på at det f.eks faktisk er 32 brødskiver ut fra den oppskriften, for hvis ikke så blir jo alt feil når du skal dele hele på 32.

 

Ost og nøtter er utrolig kaloririkt. Nøtter er et must, men en håndfull er gjerne litt for mye for meg kalorimessig. Selv fikk jeg nærmest sjokk da jeg veide opp fire tynne skiver med gulost. Kaloriene kommer flyvende selv om det ser veldig lite ut. Fire skiver ost med min høvel er ca 35 gram. Det er det jeg pleier å ha til to brødskiver. Bare osten er da ca 125 kalorier! Så hvis jeg skal ha 200-250 kcal til lunch så har jeg ikke så mye mer å gå på.

 

Lykke til med registreringen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Tusen takk for svar. :-)

 

Gunn

 

 

Hei. Jeg forsøker meg på et svar her fordi jeg pleier å lage egne rundstykker som jeg ofte bruker til frokost. Det er en oppskrift som jeg bruker å trille ut 8 stykker av. Først legger jeg inn en og en ingrediens, og i mitt tilfelle veldig enkelt som kun er havregryn, bakepulver og mager kesam. Jeg deler antall gram jeg har av hvert fra oppskriften på 8 siden det er 8 rundstykker totalt. Så for å slippe å skrive alt på nytt hver gang så har jeg kalt måltidet med eget navn. Dette kan man lagre. Veldig enkelt når man først har lagt inn en gang. Det er viktig å være helt sikker på at det f.eks faktisk er 32 brødskiver ut fra den oppskriften, for hvis ikke så blir jo alt feil når du skal dele hele på 32.

 

Ost og nøtter er utrolig kaloririkt. Nøtter er et must, men en håndfull er gjerne litt for mye for meg kalorimessig. Selv fikk jeg nærmest sjokk da jeg veide opp fire tynne skiver med gulost. Kaloriene kommer flyvende selv om det ser veldig lite ut. Fire skiver ost med min høvel er ca 35 gram. Det er det jeg pleier å ha til to brødskiver. Bare osten er da ca 125 kalorier! Så hvis jeg skal ha 200-250 kcal til lunch så har jeg ikke så mye mer å gå på.

 

Lykke til med registreringen :)/>

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...