Gå til innhold

Lette middager


Gjest Marielle
 Share

Anbefalte innlegg

Gjest Nedigjen

Jeg har laget en perm med en hel haug middagsforslag med regnet kalori-innhold pr porsjon. Her er et lite utdrag:

 

 

Pasta di parma-ovnsrett

 

400 gram karbonadedeig

2 boks hakkede tomater

1 løk

Krydder (oregano, basilikum, pepper, hvitløk, litt salt, litt søtt)

 

Stekes og blandes

 

Lag en pakke Pasta di parma m/ost (Toro). Bruk 2,5 dl skummet melk og resten vann.

 

Fordel et lag kjøttsaus, så pasta og så kjøttsaus på toppen i en ildfast form.

Legg på 6 skiver ekstra lett gulost fra Synnøve på toppen. Stekes i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Hele retten har 1360 kcal. Server med salat og evt brød/baguetter.

 

Provence kyllinggryte

 

300 gram kyllingfilet (eller annet renskåret kjøtt)

2 gulrøtter

8 sjampinjonger

1 løk

1 paprika

1 pose provence lammesaus fra Toro

 

Hakk opp kyllingfilet og grønnsaker og fordel det utover i en ildfast form. Ha på litt vann og litt krydder, gjerne provence urtekrydder. Stek i ovnen på 200 gader i ca 20-30 minutter. Du kan godt bruke grillfunksjonen. Rør litt i blandingen et par ganger under stekingen. Når det er ferdig har du det over i sausen. Hele retten har bare 440 kcal! Server med ris og salat.

 

Bretagne ovnsrett med kylling

 

300 gram kyllingfilet

1 boks ananas, avrent

1 paprika

1 purre

1 pose Bretagne kyllingsaus fra Toro

4 skiver ekstra lett gulost fra synnøve

 

Hakk opp kyllingfilet, paprika og purre og ha det over i sausen sammen med ananasen. Du kan steke kyllingen først, men det er ikke nødvendig. Hell alt i en ildfast form og legg osten på toppen. Gratiner på 200 grader til osten har fått en gylden farge. Hele retten er på 793 kcal.

Server med ris og salat.

 

 

 

 

Biff med slottspoteter og bearnaise

 

Helstek en ytre- eller intrefilét av svin eller storfe i ovnen med litt krydder på

Kutt opp poteter i båter, ha på krydder etter ønske og bak i ovnen i ca 30-40 minutter

Bruk lettbearnaise eller lag vanlig bearnaisesaus/krydderbearneise med kun skummet melk

 

150 gram kjøtt

200 gram potetbåter

1 dl saus

 

Til sammen 380 kcal 

 

Laks med potet, grønnsaker og saus

 

Lag en saus av 3 dl skummet melk, 1 ss maizena og ½-1 grønnsakbuljong-blokk + litt hakkete urter/tørkede urter. Legg laksen i en ildfast form. Strø på litt krydder, f.eks sitronpepper og legg aluminiumsfolie over. La den ligge i ovnen på 180 grader men du lager det andre. Den trenger ca 30 minutter. Kutt gulrot i staver og kok opp i vann med litt grønnsakbuljong i. La dem koke til passe konsistens før du har i minimaisen som bare skal varmes.

 

1 laksefilet (125 gram)

2 kokte evt ovnsbakte poteter

1 gulrot

8 minimais

1 dl saus

 

1 porsjon = 430 kcal

 

Fiskeboller i hvit saus m/ poteter og grønnsaker

 

8 fiskeboller

1 dl hvit saus

2 kokte poteter

3 brokkolibuketter

2 gulrøtter

 

Tilsammen 415 kcal

 

Kjøttboller i brun saus

 

6 Kjøttboller av kalkun Prior

1 dl kjøttkakesaus Knorr

1 dl erter Eldorado

2 gulrøtter

2 poteter

 

Totalt 423 kcal

 

 

 

Hamburger hawai

 

1 grovt hamburgerbrød (skoga)

100 gram karbonadedeig

1 ananasring

1 skive ekstra lett ost

1 skive hamburgerrygg

0,5 ss lett thousand island

(salat, tomat, agurk)

 

Totalt 420 kcal

 

Lag en hamburger av karbonadedeigen. Stek på begge sider. Legg burgeren på bakepapir. Legg på hamburgerrygg, ananasring og ost. Stek til osten har smelta.

Legg salatblad, tomat, agurk, litt dressing og burgeren i hamburgerbrødet.

 

Meksikansk tomatsuppe med tilbehør

 

½ pose meksikansk tomatsuppe (toro) laget med 4 dl vann og 1 dl skummet melk

2 ss revet lett gulost (synnøve)

1 ss ekstra lett rømme

1 fint rundstykke (bakers, 50 gram)

10 gram lett margarin

 

Totalt 465 kcal

Uten tilbehør: 226 kcal

 

Kyllingsalat

 

½ grillet kylling u/ skinn

2 dl maiskorn

Cherrytomater

Agurk

Rødløk

Isbergsalat

2 ss ekstra lett rømme

 

Totalt 460 kcal

 

Pølse og potetstappe

 

3 kylling og kalkun wienerpølser fra Prior

3 poteter

0,5 dl skummet melk

1 ss ketchup

 

Potetene skrelles, kokes og moses med melk + litt salt og pepper.

 

Totalt 416 kcal

 

Fiskepudding med poteter, hvit saus og råkost

 

½ fiskepudding

2 poteter

1 dl hvit saus

2 dl revet gulrot

½ revet eple

 

Totalt 398 kcal

 

Pasta carbonara

 

70 gram pasta (tørrvekt)

1 dl skummet melk

¼ av pulveret fra toro carbonara-saus

70 gram smårettskinke

Isbergsalat

 

Totalt 400 kcal

 

Spaghetti med kjøttsaus

 

70 gram pasta (tørrvekt)

100 gram karbonadedeig

0,5 boks tomat

0,5 løk

1 gulrot

 

Totalt 440 kcal

 

Fiskegrateng m/tilbehør

 

4/10 fiskegrateng fra Findus (200 gram)

1 kokt potet

1 dl kokt makaroni

2 gulrøtter

5 gram smør

 

Totalt 460 kcal

 

Polarpizza

 

2 polarbrød (evt 1,5 pitabrød)

3 skiver kokt skinke

3 skiver ekstra lett gulost

1 ss tomatpure

2 ss ananas

Litt krydder

 

Totalt 460 (480 for pitabrød) kcal

Skinkegrateng

 

3 dl skummet melk

1 ss maizena

1 egg

2 dl kokt makaroni

150 gram smårettskinke

2 ss griljemel/brødrasp

 

Kok opp melk og maizena. Avkjøl og bland inn et pisket egg, kokt makaroni og skinke. Ha i en ildfast form og strø griljemel/brødrasp oppå.

 

Totalt 640 kcal

 

1/2 grateng

2 poteter

2 gulrøtter

5 gram smør

 

Totalt = 560 kcal

 

Kyllingfilet med sjampinjongsaus

 

1 pose sjampinjong- og kantarellsaus

Lag sausen med 2 dl skummet melk og 1 dl vann

 

1 dl saus

1 kyllingfilet, 150 gram

2 dl kokt ris

Stekt sjampinjong

Salat

 

Totalt 400 kcal

 

Risengrynsgrøt m/ tilbehør

 

En pose snartkokt risgrøt (toro)

7,5 dl skummet melk

 

Totalt 770 kcal

 

Halve porsjonen grøt

10 gram smør

Litt sukker og kanel

 

Totalt 435 kcal

 

 

Omelett, 2 porsjoner

 

5 egg

4 ss vann

Salt og pepper

Gressløk

1 tomat i båter

1 dl hakket purreløk

100 gram smårettskinke

1 dl finello light revet ost

 

½ omelett = 330 kcal

 

 

I tillegg har mange av middagsoppskriftene på http://www.matprat.no utregnet kalori-innhold!

  • Bra innlegg! 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slenger med noen av de oppskriftene som jeg har også :)

 

PASTA CARBONARA

 

1 person - 411 kcal

 

1 porsjon a 100 gram pasta kokt 150kcal

 

2 porsjon a 20 gram spekeskinke benfri (pålegg) 90kcal

 

1 egg hele 72kcal

 

0,5 porsjon a 20 gram parmesan revet 45kcal

 

2 ss a 12 gram matfløte 22% 54kcal

 

hvitløk

 

Kok opp pasta med litt salt og pepper i vannet (kan droppe salt)

 

Visp sammen 1 egg, parmesan og fløten i en skål (bruk bare gaffel)

 

Del opp spekeskinka i biter og stek i panne med hvitløk

 

Når pastan er ferdig siler du av vannet og har spaghettien over i kjelen igjen. Hell så eggeblandingen over og elt. Viktig at pastaen er varm og at gryta fortsatt har varme i seg, men slå av plata eller sett på 1. Det skal ikke stivne, bare varmes inn i pastaen.

 

Legg i skål og strø spekeskinke over, avslutt med nykvernet pepper.

 

Vel bekomme!

 

Ps. Lite grønsaker i denne retten, og litt feil fordeling, men passer som fredags/lørsdagskos! Kan ha i eks løk og champignon om man vil variere litt!

 

 

BALI KYLLINGGRYTE

 

3 personer

 

1 pose Bali kyllinggryte

3 dl vann

3 dl ekstra lettmelk

400 g kyllingfilet

1 stor løk

1 paprika

ev champignon

 

Hakk eller klipp opp kyllingfiletene i biter og stek i 1kcal spray

 

Kok opp gryten som anvist på pakken, bare at du bruker melk i stedet for fløte.

 

Hakk opp løk, paprika og ev champignon

 

Stek løk og champignon. Ha i paprika mot slutten steketiden.

 

Ha så i kyllingbiter og grønsakene i gryten mot kokeslutt.

 

Server med ris og ev salat ved siden av

 

Kcal pr person inkl ris (100g) = 400 kcal!

 

Utregnet slik:

Gryterett med melk, 2 dl: 114 kcal

Hurtigris, 100g : 145 kcal

Kyllingfilet, 135g : 140 kcal

 

 

GRATINERT BROKKOLI

 

1 pose blomkålsuppe - 182 kcal

5 dl vann

2/3 matyoghurt - 240 kcal

Hvitløk (presset/hakket)

 

Kok opp sammen

 

1 pose brokkolibuketter (500 g)

1 pose Finello Light - 378 kcal

Løk og champignon

 

Hell bukettene i en ildfast form. Løk og champignon danderes oppi, enten stekt eller råe. Hell så blomkålsuppa over, og strø med osten.

Gratineres til osten er gyllen på 200 grader.

 

Serveres med eks pepperbiff til. Om ønskelig kan man bruke kjøttkakesaus eller sjysaus til :D

 

Ovnsrett deles på 3 = 266 kcal

Pepperbiff 150g = 165 kcal

Peppersaus ca = 40 kcal

TOTALT = 471 kcal

 

 

PEPPERBIFF MED GRØNSAKER

 

For to personer:

 

2 stk biff (eller annet kjøtt) a` 150-200 g

1 potet 150 g

1 pose brokkolibuketter, frosne ca 500g

1 pose rosenkål, froste ca 500g

1 pose sky/kjøttkakesaus

6 champignon

1 løk

 

Stek biffene slik du liker dem, sterk varme

Varm grønsakene sammen i en str gryte med vann

Lag saus som vist på pakken

Stek hakket champignon og finhakket løk og ha i sausen ved endt koketid

 

Pepperbiff 150g = 165 kcal

Potet 150 g = 112 kcal

Saus ca = 40 kcal

TOTALT= = 317 kcal

 

(her kan man droppe poteta fordi det er så mye grønsaker, eller omvendt)

 

Vel bekomme!

 

 

TOMATSUPPE MED EGG

 

1 pose tomatsuppe med makaroni, lages som anvist

Kok opp 1 egg

 

Når suppa er ferdig skreller du et ferdigkokt egg, deler det i 4 eller mer og har i suppa.

 

4dl Suppe 140 kcal

1 egg 78 kcal

= 218 kalorier

 

Kvern gjerne over litt pepper og ha kaldt vann ved siden av

 

 

KYLLING MED KREMET SAUS

 

Du trenger:

Kyllingkjøtt (jeg brukte ferdig grillet kylling)

Kremet kyllingsaus med basilikum og sjalottløk

paprika

ananas

salat

mais

agurk

ris

 

1 porsjon - 260 kcal (LUNSJ)

100g rent kyllingkjøtt

1 dl saus tilberedt uten smør men med 0,5 dl ekstra lettmelk

salat i små biter

20g ris

 

Utrolig godt og utrolig enkelt! Om du ønsker dette som middagsrasjon kan du øke rismengden og kjøttmengden

 

 

WOK MED ØSTERSAUS

 

Dette en en fin rett å lage om du sjesker på noe litt senere på kvelden, hvis du jobber sent men likevel vil ha middag når du kommer hjem ol.

 

Er du ganske sulten:

1 pose wok (ca 500g)

 

Stekes i wok eller panne. Tilføy ev mer løk og champignon etter ønske.

 

Smaktilsettes med østers og eller thailands soyasaus! NAM NAM!

 

(gir ca 165 kalorier + saus)

 

 

DEILIG WOK (GR)

 

2 porsjoner:

200 g strimlet svinekjøtt

1 pose á 120 ml østers og hvitløk-saus (eller en annen mager saus)

225 g bambusskudd

50 g sjampinjonger i skiver

3 vårløk i skiver

50 g gulrøtter i tynne skiver

50 g rød paprika i skiver

1 ss matolje

Salt og pepper etter smak

 

Varm oljen i en wok eller stekepanne, fres svinekjøttet i 2 minutter, ha i sjampinjonger, vårløk, gulrøtter og paprika og fres i 2 minutter. Tilsett bambusskudd og fres i 1 minutt til.

 

Ha i stir-fry sausen og kok opp. Smakes til med salt og pepper. Server straks med nudler eller ris.

 

Per porsjon:

Med 100 g ferdig kokt ris: 345 kcal

Med 100 g ferdig kokte nudler: 360 kcal

 

TIPS: Ha i nudlene før du har i sausen, og stek i 2 minutter før sausen tilsettes.

 

Her kan man selvsagt variere i grønsaker og kjøtt. Skal man gjøre d enkelt er fryseposer med Wok en genial løsning. Sleng i litt ekstra champignon eller andre grønsaker du liker. Dette er en middag jeg bruker knappe 10-15 min på å lage, og det er utrooolig godt :)

 

 

TORTILLA-WRAP

 

TORTILLA-WRAP

 

1 person:

1 stor tortillawrap

135 g karbonadedeig

litt finello light

MASSE salat

Tacokrydder-pose

Salsa

3 ss mager kesam (som dressing)

 

Stek karbonededeigen og bland i tacokrydderet. Legg kjøttet i wrap'en og hell litt salsa oppå. Lukk igjen og strø litt finello light på toppen.

Gratineres i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.

 

I forhold til vanlig taco så bruker man forholdsvis mye kjøtt pr person i denne retten. Det holder derfor absolutt med en wrap pr pers. Ha masse salat ved siden av.

 

 

TACO

 

 

TACO

 

TOTALT KALORIINNHOLD: 438 kcal

 

4 stk a 11,3 gram Taco shell, Santa Maria 202kcal

 

100 gram Gilde svine-kjøttdeig 158kcal

 

2 ss a 25 gram rømmekolle 57kcal

 

10 gram Ananasbiter i egen juice hermetiske 6kcal

 

10 gram mais hermetisk 8kcal

 

2 ss a 12 gram taco saus 7kcal

 

Salaten teller jeg ikke, bortsett fra mais og ananas, men som dere ser så utgjør det ikke mye. NAM

 

 

 

NUDLER MED RØMME

 

 

NUDLER MED RØMME

 

1/2 pose nudler m kun litt krydder, ikke oljen som følger med

Kok dette som anvist på pakken

 

Hakk ca 1/2-1 løk

Masse fersk champignon, skjær slik du liker

Litt paprika

 

Stek løk og champignon sammen og ha i paprika til slutt. Ta ut av pannen.

 

Skjær 2 kalkunpølser i biter og stek i panne, bland så med grønsakene

 

Hell nudlene på en tallerken, pølse og grønsaksblandingen oppå, og topp med 1 spiseskje lettrømme og elt inn.

 

Ha gjerne litt pepper på! Vel bekomme!

 

Retten har ca 430 kcal om du steker med 1kcal sprayen. Husk å legge til ca 100 kcal pr ss olje du eventuelt bruker

 

Nudler ca 190 kcal

Pølser ca 190 kcal

Rømme ca 50 kcal

 

Grønsaker kan du spise så mye du vil av

 

Ps. Rømmen kan byttes ut med andre sauser, som eks sweet chilli saus eller sweet n sour saus

  • Bra innlegg! 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

har en kjempegod oppskrift på tomatsuppe. Er ingen nøyaktige mål, men litt sånn på slump. Dette er masse suppe til 4 pers

 

Først tar jeg to bokser crushede tomater, ta gjerne noen gode italienske..

 

Putt dette i en kasserolle. Grovhakk 2 gulrøtter og en løk som du lar putre med tomatene i en kasserolle noen minutter (5 - 10- sånn at de blir litt myke)

 

Putt denne 'røra' i en blender og kjør til det blir en jevn suppe. La dette stå litt.

 

Smelt ca 1 ss smør, og ha i ca samme mengde med mel og rør dette fort sammen på varmen, pass på at det ikke blir brent. Tilsett 7-8 dl vann med en buljongterning, og ett glass med tomatpure. Gi dette et skikkelig oppkok og la det koke 5 min før du tilsetter resten.

 

Krydre gjerne godt med det du liker av krydder, litt chilipulver gjør ingen skade synes jeg.

 

Kcaloriinnhold er jeg ikke sikker på, men bortsett fra tomatpureen og 1 ss smør er det ikke mye kcal i noe av det som er oppi i hvertfall.

  • Bra innlegg! 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Gjest Fridamor

Jeg mangler gode ideer til middagsmat og tenkte å starte ny tråd om det....

 

Men her er det jo en som passer perfekt!

 

God ide å holde liv i den!

 

I dag skal jeg spise GR's høstpanne med karri og epler. Kan jo gi en rapport om hvordan og hvor god den er....;)

 

Andre gode ideer til gode og sunne middagsretter??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fridamor

Jeg skulle komme tilbake med rapport....Joda, gryta var god den, ikke det beste jeg har smakt, men helt ok. Eplebitene ble nok litt for møre, forresten..

 

Jeg gjorde sånn:

 

Brunet svinefileten i biter (4-500 g). Rørte sammen 2 ss maizenna, 3 dl. lettmelk, salt og pepper og kokteopp dette. La kjøttet oppi og lot det trekke noen minutter. Hadde oppi tynne skiver av 3 epler. Servert med ris og salat..

 

God appetitt!

 

Trodde jeg fant igjen denne retten under oppskriftbok nr.1, men det gjorde jeg nok ikke. Der fant jeg koteletter med karri og epler og da jeg la inn 1 porsjon så ble det over 1000 kalorier.

 

Noen som vet sammenhengen her? Jeg har "Lett & Lettvint!"-boka og "Lett*Mett", "Sunn og god hverdag for store og små" av Jeanette Roede. Er det noen sammenheng mellom de bøkene og de som er oppgitt på sidene her??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fridamor

Vi går oss fast i noen vaner, og trenger å fornye oss en gang i blant!

 

Nye sunne middagsoppskrifter mottas med takk! De trenger ikke være nye engang. Det er bare sånn at man må ha noen input...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Gjest Fridamor

På tide å få denne tråden oppover på lista!

 

Mitt forslag til sunn middag:

 

wok av:

hakket løk, gulrøtter i skiver og squash i biter event andre grønnsaker

kylling eller svin i biter

en pose med god woksaus (Blue Dragon) eller fra flaske f.eks litt yorkshiresaus, soyasaus eller sweet/sour...

 

Gulrøtter og løk holder seg lenge i kjøleskapet og blir derfor en "nødløsning" for meg når jeg ikke har planlagt middagen i forkant.

  • Bra innlegg! 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Her var det mye godt.

 

I dag har jeg tenkt å lage gulrotsuppe:

1 kg gulrot

1 løk

2 ss olivenolje

1 ss smør

1 ss grillet paprika på glass

3 hønsebuljongterninger

1,5 liter vann

1,5 ts salt

2 krm sort pepper

1/2 dl frisk basilikum

 

Fres gulrot, løk o gpaprika i olje og smør i ca 5 min.

Smuldre i buljongterning og fres under omrøring.

Tilsett halvparten av vannet, kok opp og la koke i ca 20 min.

 

Mos suppen med stavmikser, spe ut med resten av vannet, kok opp og smak til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Share

×
×
  • Opprett ny...