Gjest Vs2013 Skrevet Januar 13, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 13, 2014 Jeg har som mål å leve generelt grovt, grønt, sunt og balansert. Skriver ned alt jeg spiser, veier og måler. Men, hvordan bør fordeling av karbohydrater, proteiner og fett se ut? I dag er regnestykket mitt som føler: Kcal: 1592 Karbohydrater: 194gr Fett: 45 gr Protein: 94 gr Jeg veier nå ca 102kg Relativt aktiv hverdag ifbm. Jobb. Går i tillegg ca 2 km ofte mer etter jobb, og bærer tungt. Så vil si jeg har litt over middels aktiv hverdag. Hva tenker dere om fordeling osv? Spiser jeg mer går jeg rett og slett ikke ned. Lå på 1600-1800 kcal mellom august og november uten et gram ned. Gikk ned til ca 1500 og går nå ned. Føler lite sult og er frisk og opplagt så det virker riktig for meg, før "alle" sier jeg spiser for lite Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest karull Skrevet Januar 19, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 19, 2014 Jeg har som mål å leve generelt grovt, grønt, sunt og balansert. Skriver ned alt jeg spiser, veier og måler. Men, hvordan bør fordeling av karbohydrater, proteiner og fett se ut? I dag er regnestykket mitt som føler: Kcal: 1592 Karbohydrater: 194gr Fett: 45 gr Protein: 94 gr Jeg veier nå ca 102kg Relativt aktiv hverdag ifbm. Jobb. Går i tillegg ca 2 km ofte mer etter jobb, og bærer tungt. Så vil si jeg har litt over middels aktiv hverdag. Hva tenker dere om fordeling osv? Spiser jeg mer går jeg rett og slett ikke ned. Lå på 1600-1800 kcal mellom august og november uten et gram ned. Gikk ned til ca 1500 og går nå ned. Føler lite sult og er frisk og opplagt så det virker riktig for meg, før "alle" sier jeg spiser for lite :)/> Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest karull Skrevet Januar 19, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 19, 2014 Du spiser alt for mye karbohydrater. Får du ned dette på under 20 så vil du automatisk gå ned i vekt, men å prøve å halvere det er også fint. Se på karboinnhold i matvarene du bruker og velg konsekvent det som har karboinnhold godt under 10 gram pr 100 gram. Da vil du lykkes. 👠Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Tulla69 Skrevet Januar 26, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 26, 2014 I dag er regnestykket mitt som føler: Kcal: 1592 Karbohydrater: 194gr Fett: 45 gr Protein: 94 gr Hei! Jeg ser du har fått et "lavkarbo"-svar, så jeg melder meg på med et alternativt svar her. For tiden er jeg gullmedlem, og GR regner ut fordeling av næringsstoffer etter hva som regnes som ideelt. Da skal kaloriene fordeles på 15-30% proteiner, 46-60% karbohydrater og 25-40% fett. Når jeg gjør regnestykket på ditt inntak får jeg noe under 50% karbohydrater, noe over 25% fett og rundt 25% proteiner. Det betyr at du er innenfor Grete Roedes anbefalinger om ideell fordeling av kalorier, selv om du er nær nedre grense av anbefalt fettinntak. Høres ikke så galt ut for meg! Det er omtrent der jeg pleier å havne selv, og det fungerer godt. Lykke til videre! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sommerivrig Skrevet Januar 26, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 26, 2014 Enig med Tulla her. Og dessuten - du går jo ned, da funker det! Du må ikke reparere det som ikke er ødelagt Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nickii Skrevet Januar 30, 2014 Rapporter Share Skrevet Januar 30, 2014 Da kan jeg spe på med et tredje alternativ Jeg leste en gang om at det kroppen trivdes best med måltider hvor en tredjedel av kaloriinntaket kom fra fett, en tredjedel fra karbohydrater og en tredjedel fra proteiner. Årsaken var blant annet at sammensatte måltider var det beste for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg skal visst karbohydrater øke betennelsestilstander i kroppen, mens en slik tredeling gjorde at nivået holdt seg nede. Men det har også stor betydning hvilke typer fett, proteiner og karbohydrater man inntar. For eksempel er langsomme karbohydrater (med lav GI) bedre enn raske. Så er det de ulike typene fett også. Flerumettet, umettet og mettet fett. Animalsk fett, planteoljer, transfett... Og proteiner, animalsk og vegetabilske... Dette med mat er en hel vitenskap... Det er jo også av stor betydning hvordan man tilbereder maten, både av metode og temperatur. Det er dermed ikke så enkelt å gi noe riktig svar. Jeg tror nok man kommer langt med sunn fornuft i alle fall! Så lenge man føler at kroppen fungerer bra og vekta tikker nedover, så gjør man helt sikkert noe riktig Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå