Gjest carinap Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 Lørdag: helstekt svinefilet med hasselbakte poteter' date=' grønnsaker. Søndag laget jeg den gode elg-gryten, og her kommer oppskriften (selvkomponert - så det blir sånn ca mål): 500 gr elgskarv (kr 65 Rema-1000) 2 løk 2 fedd hvitløk 2 dl vann 2 dl ekstra lett skummet melk 1 1/2 dl rømmekolle 2 ss lett solbærsyltetøy 4 skriver brunost 1 ts timian 1 ts rosmarin 1 ss mørk buljong 1/2 ts pepper 2 dråper chiliolje Stek løk og elgskarv, press hvitløk og ta i krydder, hell over vann + melk og la det putre i ca 45 min. Ta i rømmekolle, syltetøy og brunost - server. Jeg laget potetmos til og dampet grønnsaker - nam, nam...... Hele gryteretten ca. 950 kcal [/quote'] Hørtes skikkelig godt ut....elsker elg, men de fleste eglgryter o.l har jo masse fløte og sånt i seg, så da er jo det her et skikkelig godt alternativ da! Her ble det kylling og kalkun kjøttboller m/ fløtesaus, ris og masse grønnsaker på fredag, og så ble det litt vaniljeis til dessert (var bursdag for lillesøs) men passet på å bare spise en kule, så det ble ikke så ille.....overskred ikke i kaloriinntak denne dagen likevel..... I går ble det taco, men vi droppet skjell eller lomper, så det ble ikke så mye kcal her heller..... Har vært flink til å ikke skeie ut denne uka *klapp på ryggen* Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest carinap Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 I dag blir det Bergensk fiskesuppe der jeg tilsetter litt laks i suppa for å gjøre den litt mer fyldig, siden det skal være middag og sånt. Blir litt kjedelig ellers, noen ganger har jeg også i litt crabsticks, sei og litt mer grønnsaker, og litt reker helt til slutt, da disse ikke skal koke (blir skikkelig seige da)..... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest furia Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 thai wok blanding og strimlet svikekjøtt med søt chillisaus og ris. Det er digg det. Trenger gode fiskemiddag tips!! Noen som har det på lager? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Korsa Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 F.eks. laksefilet i folie. 400 gr laksefilet, saften av 1/2 lime, hakket persille, 1 fedd hvitløk presset, litt pepper. Bakes i ovnen 200 grader ca 12-15 min. eller Marinade: 1 1/2 dl soyasaus, 1 1/2 dl honning, 1 chili, 1 fedd hvitløk. Ønsket mengde skinnfri laksefilet i biter. La fisken marinere helst over natten. Ta bitene på grillspyd og stek (enten i stekepanne, på grill eller i ovnen). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 I gå kalvegryte med sopp, gourmetpoteter og cherrytomater servert med dampete grønnsaker og salat, idag blir det ovnsbakt laks med tilbehør. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 Seibiff med løk, gulrot, potet og kesam (blandet med litt skummet kulturmelk). litt tradisjonelt og godt Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Spinny Skrevet Februar 5, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 5, 2007 Her blir det kyllingfilet, ris, salat og bittelitt kyllingsaus. Rester fra helgen.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Jente37 Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 Nå er jeg så inspirert av alle de spennende rettene. - Igår hadde vi sellerirotsuppe fra bunnen (utrolig godt og sundt). - Idag er det mange barn hjemme hos oss: Spaghetti (med karbonadedeig og masse salat) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 Reker, små kamskjell og kalamari servert med hjul pasta, dampete grønnsaker og salat. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stbs Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 Reker' date=' små kamskjell og kalamari servert med hjul pasta, dampete grønnsaker og salat.[/quote'] Høres fantastisk ut:) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Monix Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 I dag blir det hjemmelaget grønnssakssuppe med poteter, kålrabi, løk, gulerøtter, grønnsaksbuljong, krydder...og det som måtte ligge i skapet. Med hjemmelagde grove rundstykker! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Fridamor Skrevet Februar 6, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 6, 2007 Har akkurat spist kremet blomkål-/brokkolisuppe. Kokte et blomkålhode og hadde det oppi suppa (små buketter). Da ble det mye grønnsaker... Kjempegodt og ikke så mye kalorier! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Constance Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 I dag blir det indisk. NAMNAMNAM!! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest earlgrey Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 ... og vi har fisk hver onsdag.... Vi har faste dager til forskjellig type mat, og så varierer vi innenfor de rammene. Så onsdag er fisk, og i dag er det laks. Stekt i grillstekepanne, med wokede grønnsaker og sweet chilli-saus til :-) Nam! (og så raskt som det går!) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Ovnsbakt laks med urtebakte småpoteter i båter, dampete grønnsaker og salat. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest flettemette Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Hei!Jeg baker skinkesnurrer idag men til middag skal vi ha marinert kylling, salat og ris! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest earlgrey Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Ovnsbakt laks med urtebakte småpoteter i båter' date=' dampete grønnsaker og salat.[/quote']Oi! Det var noe å tenke på neste onsdag! Kan jeg spørre hva du gjør med potetene? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest fru luna Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Oi! Det var noe å tenke på neste onsdag! Kan jeg spørre hva du gjør med potetene? Det er herr Luna som står for denne potetretten, men han deler små potetene i 2 eller 4 alt etter størrelsen, krydrer med diverse urter (man tager hva man har for hånden), litt olivenolje og nykvernet salt og pepper og baker på 200°C i oven eller steker i stekepannen på stekeplate med god varme til de er møre inni (tar ikke lenge - ca. 20 minutter). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest earlgrey Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Det er herr Luna som står for denne potetretten' date=' men han deler små potetene i 2 eller 4 alt etter størrelsen, krydrer med diverse urter (man tager hva man har for hånden), litt olivenolje og nykvernet salt og pepper og baker på 200°C i oven eller steker i stekepannen på stekeplate med god varme til de er møre inni (tar ikke lenge - ca. 20 minutter).[/quote'] Supert! Jeg er så glad i fisk, men jeg synes det blir sånn med alt, etter en stund lager en de samme tingene om og om igjen! Så dette blir en kjempefin variasjon på laksemiddagene våre :-) Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Spinny Skrevet Februar 7, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 7, 2007 Idag blir det chili con carne med salat! Nam nam! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Isdora Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Tok ut fra fryseren i morges: Seifilet, hjemmelaget tomatsaus og ferdigkokte hvite bønner. Dette blir en fiskegryte, når jeg har tilsatt litt ekstra grønnsaker. Veldig godt, og billig! Kjøper opp store mengder med hermetiske tomater og bruker noen timer når jeg likevel er hjemme til å lage saus. Hakker opp løk, blanker dette i kasserollen og har oppi hakkede, hermetiske tomater. Tilsetter hvitløk, koriander, chili og koker dette i minst 4 timer. Hakket frisk basilikum, salt og pepper til slutt. Fryser i porsjoner, og tar ut etter behov. Bruker dette til nesten alt mulig, inkl. pizza. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Linduskarmen Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 i ettemiddag skal vi på isen å gå på skøyter:)- da blir det middag der. Gubben og ungene skal grille... jeg har laget meg niste: ris, pølse/karbis og wokgrønnsaker, med en hel boks ananas med saft..... Det blir koselig. kaffe og kakao til dessert.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Nedigjen Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Mamma har bursdag og jeg har derfor tenkt til å låse meg inn i leiligheten hennes og ha middagen klar på bordet når hun kommer hjem. Det blir kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, brun saus, erter, gulrøtter og potet. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest flettemette Skrevet Februar 13, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 13, 2007 Vi skal ha rester fra morsdagsmiddagen:svinemørbrad stekt i ovn m. løk, poteter, gulrøtter. En mager kantarell&sjampinjongsaus til.På søndag hadde vi Heistad gele m. en pose frosne bringebær i, veldig friskt...!Vaniljekesam til! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest hannemi Skrevet Februar 14, 2007 Rapporter Share Skrevet Februar 14, 2007 Vi har hatt tortilla med skinke, salat, tomat og agurk + kesam dressing bestående av 3 dl kesam, 2 ts karri, salt,pepper og et skrelt finhakket eple, nam,nam. Magert, godt og raskt da alle skulle ut dørene på et eller annet idag. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar