Gå til innhold

Jeg trenger din sunne oppskrift!


Anbefalte innlegg

Gjest oslojente76

Her kommer en utrolig god fiskeoppskrift

 

Ørret eller laks i skiver (ca en per person)

sitron

frisk timian

gulrot

vårløk

ekstra virgin olivenolje

salt og pepper

 

Salte og pepre fisken litt på hver side, legg den i et stykke aluminiumsfolie, ha presset sitronsaft over, skjær gulroten i passe tynne og lange staver, skjær vårløken (kan også bruke purre, men vårløk er bedre) i skiver/ringer og legg grønnsakene rundt fisken. Hell tilslutt litt god ekstra virgin olivenolje over og legg på en god kvist frisk timian. Sett i ovnen på 200 grader i ca 10-15 minutter. Hvis du setter på poteter først, blir potetene ferdig samtidig med fisken. Servèr i folie, med poteten oppi.

 

Grønnsakene skal være litt harde, ikke helt myke og gjennomkokte.

 

God appetitt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 102
  • Created
  • Siste svar
Gjest Fridamor

Har ikke regnet på kaloriinnholdet, men jeg har laget en magrere variant av potetsalat....

 

Kokte poteter i terninger

små, lettkokte blomkålbuketter

en purre eller litt vårløk

sylteagurk skåret i små terninger

 

Dressing:

1 boks mager kesam

halv tube Vita lettmajones

lake fra sylteagurken

 

 

Jeg har slumpet litt da....

 

Potetsalaten falt iallfall i smak! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingsalat med pesto

 

Usikker på nøyaktig mengde per person.

 

Salat:

Grillet kylling

Kokte pastaskruer

Hermetisk mais

Paprika

Agurk

Ananas

Purreløk

 

''Dressing'':

Kesam

Pesto og krydder etter smak

 

 

Pastaen kokes etter anvisning på pakken, og kyllingen renskes. Så er det egentlig bare å skjære opp grønnsakene og ha det sammen med resten, før dressingen helles over og blandes godt inn.

 

Server gjerne med nylagede rundstykker/scones.

 

Kjempeenkelt og kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe42

Scampi-forrett (til 4)

 

30 frosne scampi tines i kjøleskapet og skrelles

1/2 rød chili, 4 hvitløkskløfter og et par cm ingefær kuttes smått

 

1. ha ca 1 ss olje i stekepanna

2. legg i scampiene, salt lett

3. snu dem etter et minutt, ha i chili, hvitløk, ingefær

4. Stek dem videre ca 1 min (til de er jevnt rosa)

5. fordeles på 4 skåler. Drypp evnt søt chilisaus over

 

 

 

Rekeforrett/reketapas

 

1 boks ferdigrensede reker skylles (eller ferske/frosne skrelles)

1/2 rød chili, 4 hvitløkskløfter og litt persille kuttes

reker og grønnsaker legges i en liten plastpose. Ha i ca 2 ss olje.

Mariner rekeblandingen i kjøleskapet ca en time eller mer.

 

 

 

Blåskjell

 

1 nett blåskjell renses. Skjell som ikke lukker seg under rennende vann kastes.

2 selleristenger, 1/2 løk, persille, 2 hvitløkskløfter, 1 gulrot kuttes i biter

 

1. Varm ca 2 ss olje i en dyp gryte

2. legg i grønnsakene og la løken bli blank. Som variasjon kan man ha i karripulver

3. hell i 1 dl hvitvin eller 1 dl buljong eller 1 dl matfløte + salt og pepper

4. legg i blåskellene og legg på lokk. dampes ved middels varme

5. vend flere ganger slik at de ferdige skjellene nederst kommer på toppen og de uferdige nederst

6. blåskjellene er ferdige når alle har åpnet seg. Ikke spis de som ikke er åpne.

 

 

Rask kyllingrett

 

1. stek en pakke ferdige kyllingstrimler i 1 ss olje

2. tilsett finhakket hvitløk og rød chili

3. lag salat av salathode, agurk, mais, tomat, løk...

4. varm ferdigkrydrede pitabrød i ovnen 4 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei dere!

 

Tusen takk for så utrolig mange og ikke minst spennende oppskrifter!

Jeg gleder meg til å se nærmere på dem, og prøve noen av dem!

Det er en god idé å dele oppskrifter. Jeg kjenner jeg går helt tom for ideer i blant, særlig i travle perioder med mye å gjøre på jobben og mye program på kveldene. Dette er en super inspirasjonskilde - og det blir nok en skikkelig bra bok!

 

Fortsett å dele de sunne favorittoppskriftene deres!

Hilsen Jeanette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.Her har jeg oppskrift på ei eplekake jeg fant i et blad.Veldig god og ikke så verst på kalorier.

 

3 dl.skummet melk

50 gr.havregryn

225 gr.hvetemel

1 ss.bakepulver

100 gr.rosiner

75 gr.sukker

1-2 ss.kanel

75 gr.tørkede epler(jeg veide opp 75 gram epler og lot dem bare ligge på benken en stund,fungerer like fint med "rå" epler som tørkede.)

75 gr.honning

50 gr.mandelflak

1 egg

1/4 dl.olje

 

Hell melken over havregrynene og la de trekke i 15 min.Bland hvetemel,bakepulver,rosiner,kanel,sukker og epler.Rør havregryn-og melkeblandingen sammen med honning,halvparten av mandlene,egg og olje.

Ha deigen i ei smurt og kledd brødform på 1 1/2 liter.Dryss resten av mandelflakene over.Stekes ved 180 grader i ca.45 min.på nederste rille i ovnen.Kjenn med kakenål om den er ferdig.Avkjøl,skjær i skiver og oppbevar i kjøleskap.Den holder seg i kjøleskap en ukes tid.Kaka gir 20 stykker,hvert stykke inneholder i underkant av 110 kalorier og smaker snaskens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne lærte jeg å lage når jeg jobbet i Tyrkia. De kalte retten Menemen, men tror den finnes under mange navn.

 

4 lyse grønne paprika(de har form som store chilli, er lysegrønne og ikke sterke)

6-8 tomater

3-4 egg

olivenolje

salt

 

Tomater og paprika skjæres i store biter. Bruk dyp stekepanne. Ha i olivenolje og la putre under lokk i 10min. Smak til med salt. Ha i eggene og rør rundt. La koke i ca 5min til, rør om av og til. Serveres med brød. (kan ha litt fetaost oppi om man ønsker det)

Passer fint til lunsj eller middag, og tar bare 20 min å lage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei..

 

For å få i meg melkekvoten bruker jeg smootie en del som mellommåltid... Her er min favoritt som har blitt til etterhvert som jeg har prøvd meg frem..

 

Dette gir ca 2 porsjoner og 1-2 is

 

1 Banan

ca 3 dl frossen frukt (jeg bruker en pose jeg kjøper i store porsjoner hos Mega, inneholder fersken, drue, ananas og masse melon)

Hvis jeg har drue som begynner å bli dårlig havner også disse i

1 boks Yoghurt med kokossmak (annen yoghurt kan selvfølgelig brukes, men dette er min favoritt)

1 ts maltekstrakt

ca 3 dl eplenektar (den letteste du finner)

 

Hvis for tykk kan du tilsette vann, hvis for tynn bruk isbiter.

Kjør først banan og tilsett malt. Når dette er blandet tilsetter jeg resten etter tur. Eplenektar til slutt. Synes du dette blir for surt for deg kan du tilsette splenda for å få den søtere, men malt og banan gir som regel nok søtsmak.

Skal du servere denne som dessert pynt med fersk ananas og server i høye glass med isbiter.

 

Finner dette som et kjempegodt mellommåltid på de dager jeg skal kose meg, og siden dette blir en del blir det også en eller to is som går i fryseren av samme miks. Dermed har jeg også en herlig dessert når dette frister.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig magert!

Har prøvet med lyr, sei, torsk og steinbit. Strø på litt revet parmesan og litt strøbrød.

Sett i ovnen og gratiner til fisken er fast (200 grader i 20 min?). For dem som ikke skal ha "helmagert" kan man ha en kvart teskje smør på hver filet bit for ekstra smak. En bit ca 150 g. Jeg spiser av og til to!

 

Hvis du bruker torskefilet, blir den fastere og bedere om du salter fileten om morgenen.

 

Tilbehør: Kokte mandelpoteter og grønne grønnsaker (asparges, brokkoli, asaprgesbønner), - hver for seg eller samlet.

 

Det blir litt kraft/saus i pannen etter bakingen i ovnen.

 

Veldig godt!

 

Hilsen Nina

 

Fisken kan gratineres med strøost og sennep, pesto, chilisaus og kanskje hva som helst??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne smoothien er min favoritt:

 

- litt eplejuice i bunnen av blenderen

- ca 2 håndfulle frosne røde bær

- 1/2 banan

- 1/3 beger Sans Vaniljeyoughurt 0,1 % (stort beger)

 

Sper med litt eplejuice hvis jeg ser at det blir for tjukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en let og god middag for 1.peson, og kan jo enkelt gjøres om til flere...

 

 

50 g ukokt naturris økologisk kokes ca 50-60 min, uten salt.

 

100 g kylling brystfilet

200 g thaiwok grønnsaker eller lign'

2-3 spsk kokos melk

karry,salt og pepper etter smak.

 

Mens risen koker, skjærer du kyllingen i strimler, sterker det i olje/flytende vita

tilsetter karry,salt og peper, la det steke inn, så smaken kommer frem.

Tilsett deretter kokosmelken, og la det simre litt-

Tilsett så grønnsakerne, og la dem bli møre og bra.

Til slut bland i risen, og smak evt til..

 

Håper det smaker ;-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sender over oppskrift på hvalgryte.( 3 porsjoner)

 

400 g hvalkjøtt skjæres i terninger, saltes og peppres

(Grovmalt pepper)

brunes i en gryte sprayet med formfett

 

1liter vann helles over

 

450 g potet skjæres i terninger og has i gryta

 

350 g kålrot skjæres i terninger og has i gryta

 

250 g gulrot skjæres i skiver og has i gryta

 

10 cm purre skjæres i ringer og has i gryta

 

persilleblad litt hakket grønn persille setter fin farge og

smak

 

Det hele kokes til poteter og kålrot har most seg til en slags lapskaus.Smakes evt til med LITT mer salt og pepper.

Serveres evt med litt tyttebærsyltetøy.

 

Kaloriinnhold innkl.grønnsaker blir ca.330kcal pr. porsjon.

Kalorimengde for evt. tyttebærsyltetøy kommer i tillegg.

 

(Har sendt inn oppskriften tidligere, når jeg var med på internettkurs.)

Håper denne kan falle i smak hos fler. Her hjemme falt den i smak både hos min mann, min datter på 12 år og meg selv.

Gryta er mettende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, her følger oppskriften på min lune kyllingsalat. Den er selvkomponert og jeg har fått mye ros for den. Jeg spesifiserer ikke mengde på annet enn selve marinaden da dette avhenger litt om det er den eneste retten eller om den serveres sammen med andre retter. Marinaden holder til en salat for 2-3 personer, det avhenger av hvor mye sopp du vil ha med.

 

Du trenger;

Champinjong

Kylling

Pinjekjerner

Ingredienser til en salatbolle

 

Marinade til champinjong;

2 ss balsamico (= 30 ml)

1 ss sitronsaft

Smak til med salt, pepper, sukker eller noen dråper søtningsstoff samt basilikum.

Tynn ut med noen desiliter vann, smak litt underveis slik at den ikke blir for tynn...

 

Start med å legge skivede champinjonger i en marinade noen timer før du skal servere maten. Rør gjerne litt i soppen noen ganger slik at alle bitene blir gjennomtrukket. Stek soppen i stekepannen på middels varme, legg de deretter over i et fat slik at de holder seg varme.

 

Kylling/kyllingfilet deles i små biter, krydre de gjerne med et litt spennende kyllingkrydder - det finnes mange forskjellige varianter som er svake eller sterke. Stek kyllingen i stekepannen til den er pent gyllenbrun og gjennomstekt, legg bitene deretter sammen med champinjongen slik at det de holder seg varme, f.eks. i stekepannen med lokk over.

 

Rist noen pinjekjerner i stekepannen på middels/svak varme til de er gyllenbrune, la de også holde seg varme sammen med kylling og champinjong.

 

Lag en salatbolle etter smak, f.eks. med isbergssalat, ruccola salat, agurk, tomat, mais, paprika og litt fetaost.

 

De varme ingridiensene blandes i salaten, men pass på at det ikke er for varmt, denne salaten skal serveres luuuun.

 

Salaten passer perfekt som sommermat, enten den serveres alene eller med litt brød ved siden av. Sammen med et glass rosèvin en varm lørdagskveld er den heller ikke å forakte.....

 

Ha en riktig god sommer !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min favoritt på grillen og jeg serverer det ofte til sommerselskapene:

Skjær store terninger av kyllingfilet og la det trekke en times tid i en marinade av presset hvitløk, litt sitron, noen spiseskjeer olivenolje, friske krydderurter og litt salt og pepper.

Del grønnsaker i store terninger. Bare fantasien setter grenser her. Jeg bruker ofte sjampinjong rød løk, paprika(div farger), mais og squasj.

Tre grønnsaker og kyllinkjøtt lagvis på grillspyd ut fra smak og estetisk farge sans( jeg liker at det ser pent ut). La feks gjestene selv lage sine favoritt spyd. og legg dem på grillen noen minutter på hver side.

Til barna kjøper jeg ofte inn kyllingkjøttboller. (et alternativ til pølsene) Deres favoritt er gjerne mais(jeg velger da ofte hermetiske mais, det går fortere og kyllingboller og mais trener bare å varmes lett på grillen)

 

Tilbehør:

Bakte poteter på grillen. Tips til raskere baketid: Stikk lange spiker gjennom potetene før de pakkes i folie. Spikerene leder varmen slik at potetene raskere blir gjennomkokt. NB ta ut spikerene før de serveres!

Legg også tomater, sjampinjong, løk i folie på grillen. Kjempegodt tilbehør!

Min favoritt salat:

rukkola og div andre salater, sukkererter og asparges(lett dampet)cherry tomater og avokao. Litt rød løk er godt men kan sløyfes hvis man vil ha en mild salat. Litt olivenolje

Zatziki

la naturell yoghurt renne gjennom et tørkle el for å få en tykkere konsistens.

rasp en hel agurk og la stå litt. legg det i et dørslag el så vannet renner av. Press ca 2 fedd hvitløk. Bland avrent yoghurt, agurk og hvitløk og litt pepper sammen. La det stå en stund i kjøleskapet før servering slik at smaken setter seg.

 

Server gjerne godt brød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er oppskrift til 3 brød i 2 liters former:

 

1,3 kg fin sammalt hvetemel

0,2 kg hvete helkorn

0,2 kg fin sammalt rug

0,9 liter kli

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

75 g gjær

1,8 l vann

 

Bland ingrediensene til en deig og hev i 30 minutter.

Deigen "slås" ned og heves 20 minutter til.

Spray formene m formspray

"Hell" deigen (den er ganske løs) i formene og stek i 50-60 minutter på 220 grader

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok fullkornspasta for seg selv..

 

Kutt:

 

1 løk

1 rød paprika

5 ferske champinjonger

1 boks hermetisk kylling (boksen ser ut som bogskinke)

 

Fres dette i pannen, og ha den ferdigkokte pastan over. Tilsett litt over en halv boks creme fraische og masse pepper. Server med salat og hvitløksbaguett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei jeg lurte på om du eller Roede vet hvor mange kalorier det blir i en sånn muffin?

 

 

 

QUOTE=aviendha]12 store muffinsformer, eller muffinsbrett

200°C

ca. 30 min

 

2 egg

1 dl honning

1 dl vegetabilsk olje

4 1/2 dl revet eple

4 1/2 dl sammalt fint hvetemel

5 dl hvetekli (det er også godt å bytte ut litt av det med havregryn)

2 ts bakepulver

2 ts kanel

rosiner og hakka mandler

 

Pisk egg, og ha i olje, honning og eple. Bland sammen alt det tørre og ha i røra. Eventuelt ha i vann viss røra blir for tjukk.

Fordel røra i formene, og stek til muffinsene er stekt i midten.

 

Veldig gode, grove og mettendes! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vedtre

Denne salaten laget min 14 år gamle niese til middag i dag:

 

 

1 pakke ferdig kuttet salat

1 pakke salatkjøtt av kylling

1 rød paprika

1/2 rødløk

1 boks ananas (4 ringer)

1 liten boks mais

 

Bland alt i ei skål, serveres med grove hvitløksbaguetter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favoritt dersom en skal invitere gjester på grilling:

 

Helgrillet indrefilet (eller ytrefilet) av okse:

 

Indre/ytrefilet mengde beregnes ut fra antall personer

Soltørkede tomater finhakkes (masse)

Fersk basilikum (en plante) finhakkes og blandes med tomatene.

Dette legges på indre/ytrefilet i et tykt lag.

 

Hele fileten med tomat/basilikumsrøren pakkes inn i mager spekeskinke.

Legges så på grillen, pass på at ikke den er for varm. Grilles til den er passe rosa i midten.

 

Som tilbehør har jeg en grønn salat med masse godt i, samt en lun potetsalat

 

Lun potetsalat:

Bruk nye poteter, gjerne så små som mulig, vask dem godt og kok dem, del de største.

Mens potetene koker hakkes:

2 avokado

2-3 vårløk

 

Avokado og vårløk blandes med rucculasalat, fersk basilikum og pinjekjerner. Litt sitronsaft presses over. Når potetene er ferdig kokt blandes de med resten og sereveres umiddelbart. Smak til med litt salt og pepper. Potetsalaten skal være varm når den serveres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet du hvor mange kcal det blir pr. muffins? Tusen takk..

 

12 store muffinsformer' date=' eller muffinsbrett

200°C

ca. 30 min

 

2 egg

1 dl honning

1 dl vegetabilsk olje

4 1/2 dl revet eple

4 1/2 dl sammalt fint hvetemel

5 dl hvetekli (det er også godt å bytte ut litt av det med havregryn)

2 ts bakepulver

2 ts kanel

rosiner og hakka mandler

 

Pisk egg, og ha i olje, honning og eple. Bland sammen alt det tørre og ha i røra. Eventuelt ha i vann viss røra blir for tjukk.

Fordel røra i formene, og stek til muffinsene er stekt i midten.

 

Veldig gode, grove og mettendes! :)[/quote']

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lilleblimindre

Chicken pot pie á la meg som aldri egentlig har smakt chicken pot pie! Jeg googlet og forsket, og lagde denne oppskrifta i dag (og paien), og det ble kjempeyum :)

 

Lokk:

130 g mel (fibra fullkornshvetemel, blir nok noe mindre kcal med sammalt hvete)

100 g mager kesam

40 g vita hjertegod lettmargarin

2 ss vann

0,5 ts salt

 

Bland ingrediense, kna til en deig, sett i kjøleskapet i 30 minutter.

 

Fyll:

500 g kremet kyllingsuppe m/ mais og vårløk

(1/5 suppepose

4 dl vann

1 dl lettmelk)

 

320 g hermetisk kylling, ternia

350 g amerikansk blanding (frossen grønnsaksblanding med gulrot, erter og mais)

135 g vårløk

20 g stangselleri

 

Kok suppa, steik kylling, og ha kyllingen i suppa.

Damp 350 gram amerikansk blanding i 3 minutter.

Stek vårløk og stangselleri.

Bland alle ingrediensene.

 

Bli pai:

Ha fyllet i en paiform, kjevle ut deigen på et bakepapir, og legg det over fyllet. Lag noen hull i midten og stikk med gaffel. Steik på 200 grader, midterste rille, i 15 minutter.

 

Blir1318 gram, med 1376 kcal.

104 kcal per 100 gram.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6-10 middels store Chaminjong

1 stk Løk

0,5 stk Rødløk

 

Sopp og løk varmes lett i stekepanne som er sprayet med formfett.

 

1/2 boks hermetiske tomater

 

Helles over løk og sopp, la det surre litt.

 

 

2 dl ekstra lettmelk

 

Helles over det hele og kokes noen få min.

 

Saltes og peppres etter smak.

 

2 ss hvetemel

 

Ristes med litt vann og has i stuingen. Kokes videre.

 

Sett evt. til litt mer Væske i form av melk eller vann til ønsket tykkelse på stuingen.

 

Dette er kjempegodt, metter godt og erstatter saus.

 

Serveres f. eks til marinert kalkunbryst med poteter og salat eller kokte gulrøtter og grønne bønner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Porsjon: 1, tid: ca 15 minutter:

 

50 g fullkornspasta (spaghetti eller penne)

Et halvt eple (grønt blir best) i båter, deretter delt i to slik at bitene er forholdsvis store

1 tomat, kuttet på samme måte

En halv gul løk (eller tilsvarende mengde annen løk) i 1,5 cm tykke skiver og deretter delt i to så man får mange "halvmåner".

 

Sett på vann til pasta, godt saltet.

 

Smelt littegrann smør i en panne, må ikke bli for varmt!! Dette er MEGET viktig under hele stekeprosessen.

 

Tilsett løk, la mykne så vidt, tilsett epler og la det mykne videre i ca to minutter før tomat tilsettes.

 

TIlsett pasta i vannet.

 

La grønnsakene/frukten surre på under middels varme. Det skal kun mykne, ingenting skal brunes da dette gir en feil/ubehagelig smak.

 

Skru varmen helt ned. Skjær skiver av ost, gjerne lett varianter og dekk pannen med dette. Risle 1-2ss extra virgin olivenolje over. Sett på lokk (lokket kan gjerne brukes hele tiden) og trekk pannen til side og la stå på en kald plate med lokket fortsatt på. Varmen smelter osten akkurat passe.

 

Pastaen bør snart være ferdig, sile denne og bre over stekepanneinnholdet.

 

Heeeeelt nydelig, billig, sunt og RASKT på travle hverdager :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest MarianneE

Du trenger :

tomat,

gulrot

paprika,

basilikum ( frisk eller tørka)

( kinesiske) hvitløk og

olivenolje.

 

Jeg bruker nokså like mengder av hver , evt litt mer av tomat. Hakker de etter tur i bollen til stavmikseren, og siste runde er masse basilikum, ( kinesisk ) hvitløk og noen ss olivenolje. Dette heller jeg tilslutt over grønnsakene, og vips: så er den ferdig. Blir best om den får stå og trekke litt før servering

 

Hos oss blir den aldri gammel, så jeg lager alltid store porsjoner

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar


×
×
  • Opprett ny...