Gå til innhold

Jeg trenger din sunne oppskrift!


Anbefalte innlegg

Gjest MarianneE

Deet er en enkel middagsrett som alle som har smakt den gjerne vil ha opskriften på. Jeg lager alltid ekstra mye 'saus' for den smaker godt som suppe dagen etterpå:

 

2 bokser hakka tomater

1 ss garam masala

1 ss tandori masala

3 store løk

2 store paprika

1-2 røde tørka chili UTEN frøene

( kommer ann på hvor sterkt du vil ha det og alderen på de tørre chiliene)

 

Jeg tømmer tomaten rett opp i gryta, og tilsetter det andre skrellt / rensa og i tildels store biter. Bruker så stavmikseren oppi for å mose alt fint.

 

Tilsett 4 kyllingfileter eller 6-8 kyllinglår ( helst flådde )

 

Kokes opp, og får stå og surre på laveste varme : gjerne en time.

 

Rett før servering, tilsettes 1 lite beger youghurt naturell. Strø evt litt hakka persille elller fersk hakka koriander over

 

Saltes etter smak, også rett før servering

 

 

( Enkel å lage i ekstra store porsjoner og)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 102
  • Created
  • Siste svar

4 porsjoner

 

4 fiskefileter(du kan bruke hva som helst, men laks og ørret egner seg veldig godt)

1 paprika

1/2 purre

2 lime

2 store fedd hvitløk

1 rød chili

litt fersk ingefær

ca 20 sukkererter

salt og pepper etter smak

olje til folien

1 ts smør/margarin

 

4 flak aluminiumsfolie

 

1. Smør aluminiumsfolie med litt olje, legg i fiskefiletene(en på hvert flak)

2. Hakk opp hvitløk, ingefær og chili, del paprikaen i strimler, purren i ringer, og sukkerertene i to, fordel grønnsakene oppå fisken. Salt og pepre etter smak.

3. Hell saften av 1/2 lime på hver fiskefilet.

4. Legg på en liten klump smør/margarin på toppen, og "brett" sammen folien på toppen(pass på at pakken er helt tett).

 

Stekes i ovnen i 15 min på 220 grader.

 

Serveres med f.eks kokte poteter, dampet asparges og en spiseskje rømmekolle.

 

Husker ikke helt hvor jeg har denne oppskriften fra, og har nok gjort den om litt også, men synes ihvertfall denne versjonen er kjempegod!

 

Gleder meg til ny kokebok!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(2 porsjoner)

 

1 boks tunfisk i vann

1 stort fedd hvitløk

1 vårløk

1/2 chili

1 ss kesam

1 ss philadelfia light(gjerne en av kryddervariantene)

Noen dråper sitron

 

Enkel å lage: Hakk hvitløk, vårløk og chili. Bland det hele sammen.

 

Kan f.eks brukes som fyll i pitabrød eller wrap, som "dressing" til en grønn salat, eller på brødskiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest cnderela

Kanskje det er flere som føler for en smak av sommer?

Her er en enkel og utrolig god salat som min mor laget til meg. Ta litt på slump av det du liker best:

 

1 pakke rukkola

1 fast mango i terninger

1/4 vannmelon i terninger (se ann størrelsen på melonen)

2 hakkede vårløk

Om en vil ha litt ekstra å tygge på i salaten ta gjerne litt hakkede nøtter eller solsikkekjerner

 

best om den får stå litt å blande seg med smakene før servering, minst en time

Serveres til kald mager skinke.

Fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville bare komme med et tips, til en enkel dressing/kald saus som iallefall har blitt en stor favoritt i min familie;

 

1 beger ekstra-lett rømme

1-2 glass salsa/taco-saus (u/tilsatt sukker)

jalapenos kuttet i små biter (kan sløyfes)

 

-bruker og å ha i litt søtningsstoff, litt hvitløkpulver og litt sitronsaft.

 

Nydelig!

 

Denne bruker vi til alt av taco-lignende retter, til salaten, til grillmaten, til potetbåtene.....

-eller ved siden av nesten hva som helst!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest HildeAstrid

Hei - vil gjerne dele denne oppskriften med dere. Fikk den av ei venninne. Brødet er virkelig nydelig.

 

For de som har micro er det lettvindt å tine opp de bitene du trenger. Den skal være helt flat og så klippes opp i biter. I oppskrifta står det at hver plate klippes i 12 biter. Jeg tok det dobbelte etter prøveveiing. Hver bit er nå ca 60 gr.

 

Prøv denne:

 

RUTHS SLANKEBRØD:

9 dl. Kruska kli ( halv pakke)

1,3 kg sammalt hvete ( fin )

0,2 kg rug

0.2 kg hel hvete

2 dl. solsikke kjerne ( æ bruka litt meir )

2 dl. linfrø

1 pk. tørrgjær

2 l. varmt vann

litt salt

( Heve 1 time )

etter heving smøres det utover tre stekeplater, etterheve mens ovnen blir varm. steker dem på 200 grader i 20 min. ( Klipp hver plate opp i 12 biter )

 

Hilsen Hilde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Veldig god og enkel smoothie.

 

Til 2 store glass trenger du:

 

5 dl.(1 boks) vaniljeyoghurt

100 gram bringebær eller annen frukt.

 

Kjøres i blender og smaker kjempegodt.Trenger ikke ha i noe søtstoff når du bruker bringebær i hvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 pers

 

4 stk wraps

200 gram smøreost (velg en smak som passer til tilbehøret)

100 gram stekt skinke (fres 100 gram skinke i ei stekepanne)

4 store blad isberg salat

1 halv løk og 1 halv paprika

 

Slik gjør du:

 

Stek løken og paprika i en stekepanne slik at de blir myke. Smør smøreosten på lefsene, og legg på isberg og stekt skinke. Til slutt tar legges litt stekt løk og paprika over i lefsene. Men pass på at lefsene kan lukkes.

Del lefsene i 2, og nyt!:(

 

Tips:

Du kan lage din egen smøreost.

Alt du trenger er 1 boks kesam/lett rømme og diverse krydder som du liker, og blande inn i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest snuppeli

Denne lærte jeg i usa for mange år siden, men den er enkel å lage og smaker veldig godt (og er en favoritt blant barna).

 

8 lasagneplater (gjerne fullkorn)

1 glass dolmio pastasaus (eller lage egen)

1 boks cottage cheese

1 pose frossen spinat (hakket)

urtesalt

revet lett-ost

 

Tin spinat og bland sammen med cottage cheese. Ha i litt urtesalt.

 

Legg lagvis i en form:

 

pastasaus

spinat/cottagecheese

plater

pastasaus

spinat/cottagecheese

plater

pastasaus

spinat/cottagecheese

avslutt med et lag med revet ost.

 

Stekes på 175 grader i ca 30 min til osten er gyllen og pastaplatene myke. Serveres med god salat og brød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min egenkomponerte smoothie-favoritt:

 

1 godt modnet mango (fryst i biter – kjekt å ha liggende i fryseren)

4 beger Yoplait dobbel 0% eple/pære

1 dl fruktjuice, jeg bruker Noras «4 frukter»

5-10 isbiter, alt etter ønsket konsistens

 

Totalt 401 kcal = 134 kcal pr porsjon

En forfriskende måte å bruke melke/fruktkvoten på.

Juicen kan også fryses til isbiter hvis man ønsker en fastere konsistens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

ca.4 epler

1 beger vaniljekesam

4 grove knekkebrød eller grove krisprollsskorper

 

kok opp eplene og mos dem til syltetøy uten å tilsette sukker. Knus knekkebrødene og legg lagvis vaniljekesam, eplemos og knekkebrød.

Nyt desserten med god samvittighet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 modne bananer

100g smør

2dl.hvetemel

1dl fin sammalt hvete

2ts. bakepulver

1ts. vsniljesukker

1egg

3ss sesamfrø

 

Mos bananene og rør dem sammen med smør til en smidig masse,gjerne i en kjøkkenmaskin.Tilsett egg og begge melsortene tilsatt bakepulver og vaniljesukker.Smør en randform og dryss sesamfrø i bunnen. Stekes på 200 grader i 40-45min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Sender inn en oppskrift på deilig Laksesnadder, datteren min på 11 elsker denne retten!!

 

Laksefilet(velg mengde ut i fra porsjonsstørrelse)

1/2 bukett brokkoli

1 rød paprika

1 stor rødløk

1 bunt vårløk

noen ss maiskorn

1 ss olivenolje

sitronpepper

salt

 

Laksefilet skjæres i terninger, ca 3x3 cm

brokkolien deles i små buketter

Paprika strimles

Løk strimles

 

Stek laksen raskt på sterk varme, den skal så vidt få farge. Ta den ut av pannen, vask evt pannen før grønnsakene rørestekes et par minutter. ha laksebitene tilbake i pannen sammen med noen ss maiskorn

 

Krydre med sitronpepper og salt.

 

Serveres med kokt ris eller slottspoteter, og en god klatt rømmekolle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest hereIcome

Så denne oppskriften på tv engang, og de er kjempegode!! :D

 

"Dressing"

- 2-3 ss med mager kesam

- 1/2 eple(ikke de sureste)

-2-3 ts curry(spørs hvor mye smak du vil ha)

 

vanlige wraps(gjerne fullkorn wraps)

 

isbergsalat

agurk

mais

salatkylling

rødløk

paprika (gjerne rød for litt farge)

masse sprøstekt løk :)

 

(dette er nesten som taco, du tar på så mye du vil av hver ingrediens!)

 

Ta og hakk opp eplet i små biter og bland det med kesam og curry i en bolle.

 

Kutt deretter opp resten av ingrediensene.

 

Deretter, smør dressingen på wrapsen og fyll på med resten av ingrediensene.

 

Lukk wrapsen som vanlig, og enjoy!

 

Den passer like lett i matpakka som til middag, eller kanskje til den koselige jentekvelden eller romantiske daten ;) En sikker vinner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest rosmar

Dette trenger du for å lage den beste fiskegryta ever:

 

Til 3-4 personer:

 

750 g brosme

6 stk store sjampinjonger

1 stk liten purre

1stk rød paprika

1stk gul paprika

et par topper frisk basilikum

fihakk 1/3 av en jalapeno

1 box vikingmelk (3,9 dl)

1 box fettredusert kokosmelk (liten box, 1,65 dl)

1/2 ts sukker

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts chili pulver

1/2 ts sterk karri

en sprut sitronsaft

 

Kutt fisken i terninger, legg på kjøkkenpapir på en tallerken og kvern litt salt over.

Kutt opp sjampinjong, purre, paprika. Finhakk basilikum og jalapeno. Pass på å kutt bort alt det hvite inni paprikan, det smaker æsj!

Et par sprut med en nøytral olje i en panne som du steker soppen i. Sett pannen til side. Finn frem en stor kjele med slippbelegg i, et par sprut med en nøytral olje her også, og fres paprika, purre, jalapeno og basilikum kjapt. Ha oppi soppen.

Nå heller du oppi vikingmelk og kokosmelk, ha oppi krydder og sitronsaft.

Kok opp og putt oppi fisken. Dette skal TREKKE under lokk i ca 10 minutter.

Serveres med gode poteter eller upolert ris. NAM:)

 

Brosme er ikke veldig vanskelig å få tak i, men den er litt dyr. De første gangene jeg laget gryta, brukte jeg både sei og torsk. Det fungerer også helt fint. Men brosme er bare nydelig på smak, og må bare prøves. Brosme har også den fordelen at den kan godt trekke lenge i gryta uten at den blir tørr eller seig, slik som annen fisk ofte blir hvis den trekker for lenge. God fornøyelse:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hvis ikke fristen er ute har du tre gode fiskretter på følgende: Forum: Ned 30-40, Tråd: STEGs vei til et lettere liv, side fire. For dere andre også: versegod kokkeler!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lattermild
Hei dere!

 

Tusen takk for så utrolig mange og ikke minst spennende oppskrifter!

Jeg gleder meg til å se nærmere på dem' date=' og prøve noen av dem!

Det er en god idé å dele oppskrifter. Jeg kjenner jeg går helt tom for ideer i blant, særlig i travle perioder med mye å gjøre på jobben og mye program på kveldene. Dette er en super inspirasjonskilde - og det blir nok en skikkelig bra bok!

 

Fortsett å dele de sunne favorittoppskriftene deres!

Hilsen Jeanette[/quote']

 

Betaler dere ikke noe til de som får oppskriftene sine med i bøkene, eller mister man opphavsretten ved å "dele" oppskriften med vektklubben? Da mener jeg ikke "gratis eksemplarer, hurra!" eller "kjøp flybillett og betal for hotellopphold for å få et glass gratis champagne, hurra!", men en reell fortjeneste for å tilby en egen oppskrift...

 

Vektklubben hjelper mange men er samtidig en del av en industri der det er mye penger i omløp- Grete Roede er i tillegg en merkevare med tyngde innenfor denne industrien og kokebøker med dette "kvalitetsstempelet" selger ganske bra, vil jeg tro. Jeg synes det er spekulativt at dere ønsker å tjene penger på kundene deres utover det som betales for Grete Roede-"produktet".

 

Å dele oppskrifter er hyggelig, men det er ikke det dere spør etter. Dere vil ha oppskrifter dere kan publisere som deres egne og tjene penger på. "Denne har jeg fått fra Marit fra Sogn" er ikke akkurat noen betaling for bidraget... Er ikke en oppskrift et "åndsverk"? Hvor mye forandrer dere på en oppskrift før dere kan hevde at opphavsretten ikke gjelder lenger? Hvor mye kan dere si at dere tjener i gjennomsnitt per oppskrift per bok dere gir ut? Burde ikke de som får oppskriftene sine publisert få en prosentandel?

 

... Skeptisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette smakar nesten akkurat som desserten "tilslørte bondepiker" : ) En herlig liten snack!

 

1 lite beger Sans Youghurt Eple og Pære

strø over litt kanel ( har hørt at kanel er bra for forbrenninga)

 

strø over et rugsprø knekkebrød, så får du litt lignende smak av kavringen som blir brukt i "tilslørte bondepiker".

 

Nammmm!!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 løk

1 ts olje + litt vann

1 bks knuste tomater på boks

1 ts tørka hvitløk (bruk evt ett fedd fersk, eller dropp hele greia om du ikke liker det)

1 ts sukker, 1 ss ketchup

ca 1 ts buljongpulver (bruke en buljong du synes er god)

 

Varm olje i ei panne, ha i finhakka løk og la frese litt. Ha i vannet og la det fordampe (gjør løken myk og søt) Ha over tomatene og kok opp. Ha i krydder etter ønske, samt buljongpulveret. Smak til. Har du barn som ikke liker løk, bruker du stavmikseren på sausen - vips spiser barna løk!

 

Denne bruker jeg på alt mulig - fra pizza og pasta til ostesmørbrød. Holder seg ei lita uke i kjøleskap!

 

Fredagskos: Lager en enkel pizzadeig av ca 4 dl vann, 50 g gjær, hvetemel og sammalt mel til passe. Denne deler jeg i porsjoner (som pitapizza bare myye bedre) og lar alle lage hver sin pizza på en bit bakepapir. Forslag til fyll: Tomatsaus (såklart) revet ost, fersk sopp, skinke i strimler (påleggsrester kan brukes), tomat i skiver, strimla løk, tacoskjell (nb! Mange kcal), pesto, mozzarella, fetaost, kjøttdeig gjerne stekt med tacokrydder) kyllingkjøtt, etc etc!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.men jeanette lager jo alltid nye bøker

.... og til deg lattermild: Kan vel være en grei betaling for vektklubben .Synes den er et fantastisk redskap som vi får bruke helt gratis!

Men det slår meg jo at noen her burde gitt ut sin egne kokebok, for det er mange flinke her!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Denne var kjempegod og veldig lett å lage!

 

 

 

Denne lærte jeg i usa for mange år siden' date=' men den er enkel å lage og smaker veldig godt (og er en favoritt blant barna).

 

8 lasagneplater (gjerne fullkorn)

1 glass dolmio pastasaus (eller lage egen)

1 boks cottage cheese

1 pose frossen spinat (hakket)

urtesalt

revet lett-ost

 

Tin spinat og bland sammen med cottage cheese. Ha i litt urtesalt.

 

Legg lagvis i en form:

 

pastasaus

spinat/cottagecheese

plater

pastasaus

spinat/cottagecheese

plater

pastasaus

spinat/cottagecheese

avslutt med et lag med revet ost.

 

Stekes på 175 grader i ca 30 min til osten er gyllen og pastaplatene myke. Serveres med god salat og brød til.[/quote']

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Kop opp 2,5 dl vann

Rør inn 10 gelatin plater(1 om gangen)

Tilsett 5 dl kaldt vann og rør mer

Tilslutt tar du oppi 3 dl funlight saft

Settes kaldt til det stivnes

 

Ha eventuelt oppå litt vaniljekesam:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest skorpionen
12 store muffinsformer' date=' eller muffinsbrett

200°C

ca. 30 min

 

2 egg

1 dl honning

1 dl vegetabilsk olje

4 1/2 dl revet eple

4 1/2 dl sammalt fint hvetemel

5 dl hvetekli (det er også godt å bytte ut litt av det med havregryn)

2 ts bakepulver

2 ts kanel

rosiner og hakka mandler

 

Pisk egg, og ha i olje, honning og eple. Bland sammen alt det tørre og ha i røra. Eventuelt ha i vann viss røra blir for tjukk.

Fordel røra i formene, og stek til muffinsene er stekt i midten.

 

Veldig gode, grove og mettendes! ;)[/quote']

 

Hvor mange kcal er det per muffins? Vet du det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar


×
×
  • Opprett ny...